Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (10)

• 41 161
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Боби, странно решение на док наистина! Thinking Дано да е добре обмислено от негова страна! Peace

# 616
  • София
В Истанбул например, никой не прави изследвания за имунология и тромбофилия, а имат много по-голям успех, отколкото в БГ. Може би всичко се свежда до добрите ембриолози.
Четох, че при ICSI дори най-добрите ембриолози унищожават 1 на всеки 20 яйцеклетки при пробиването й. Щом това е статистика за най-добрите, какво ли остава за по-лошите? А за грешните стимулации дали има статистика?...

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 15:38 от РРР

# 617
  • София
PPP, в Истанбул изследват тромбофилии, дори и фактори, които тук не изследват. Чела съм доста истанбулската тема Peace За имунологията си права, че не я отразяват, но не съм съгласна, че интралипида може да има тежки последствия. Това е соев протеин, с който хранят венозно дори новородени. Аз имам над 10 вливки и то от по 20 мл и никога не съм имала странични ефекти. Виж за имуноглобулините не мога да говоря. Смятам, че е въпрос на информиран личен избор дали ще изследваш тромбофилии и НК клетки и дали ще се съобразиш с назначенията на лекарите. Peace

# 618
Боби, това ми е много странно newsm78 Аз лично бих те посъветвала просто да звъннеш на мацките от регистратурата и да си запазиш един час, когато прецениш. Виж се лично с док и поговорете. Много е вероятно да има пропуск в комуникацията. Доста често се получава. Така бих била най-спокойна. Наистина след хистеро е добре да се действа максимално бързо освен, ако няма някакви последствия, които да налагат изчакване. Затова като спре да ти тече, отиди да си те погледне, задай си всички въпроси и решете заедно кога и как да се прави. Имаш предимството да си в града. За почивните дни не разбрах от кой август до 22-ри newsm78 Обикновено почиват две пълни седмици.
Това с яйцеклеките е вярно. И аз доста почетох последните седмици, че до последно гледах да се абстрахирам от повече информация. Бях в дълбока заблуда и за МФ, че едва ли не съвсем леко се елиминира. Мислех си, че колкото и да сме само с една леко снижена морфология поне това ще елиминираме с процедурата. Обаче се оказва, че чрез ИКСИ и ИМСИ има много по-голям риск за увреждания пр децата, отколкото при естествено забременяване и ин витро. Просто, защото  плувците се подбират визуално и колкото и да изглеждат добре има огромен риск да не са много качествени. И в един момент започна да ми изглежда отчайващо предвид, че уж си имаме шанс за естествено забременяване. Ако не бяха нагънатите тръби и убийствената умора от безкрайното чакане направо щях да тегля една на всичко и да продължаваме да се мъчим по нормалния начин. Човек колкото повече задълбава в информацията толкова по-осъзнава колко надълбоко нагазва в..... и онази розова картинка в началото, че най-после ще си имаме бебе се изпарява.

# 619
Тутси, ужасно съжалявам  Hug кураж и сили!!!

На мен Калчев ми е изписвал дуфастон  Wink

Блингче,
Скрит текст:
чета ви, не мога така да ви оставя, но ми е трудно да пиша....не мога да намирам думи, с които да ви успокоявам.... ето аз имам 4 опита, само 1 успешен, какви ли не изследвания направих, никъде нищо не изскача... започвам да си мисля все повече и повече, че моята бременност наистина беше истинско чудо.... явно съм черногледа в момента, а нямате нужда от това.... затова се въздържам да пиша

# 620
  • София
PPP, в Истанбул изследват тромбофилии, дори и фактори, които тук не изследват. Чела съм доста истанбулската тема Peace За имунологията си права, че не я отразяват, но не съм съгласна, че интралипида може да има тежки последствия. Това е соев протеин, с който хранят венозно дори новородени. Аз имам над 10 вливки и то от по 20 мл и никога не съм имала странични ефекти. Виж за имуноглобулините не мога да говоря. Смятам, че е въпрос на информиран личен избор дали ще изследваш тромбофилии и НК клетки и дали ще се съобразиш с назначенията на лекарите. Peace

Не споря, информацията ми е от лекар, присъствал на последния инвитро конгрес и който съвсем откровено ми разказа тези неща. Той беше категоричен, че НК клетките и тромбофилиите не оказват влияние на забременяването.
След забременяване може да се следи тромбофилията, но и това не е показател за добър или лош резултат.
Що се отнася до интралипида - имам два опита - един със и един без. И двата бяха с аналогичен резултат и еднакво ЧХГ. Тоест, полза никаква от интралипида. Но след опита с вливката ми се появиха доста неща, които ме тревожат и които нямах досега. Не съм сигурна, че е от интралипида, но няма от какво друго да е.
Що се отнася до соята - не е безопасна.

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 15:58 от РРР

# 621
Боби,странна ми и на мен тази работа.При всичките ми хистероскопии докторката ме викаше веднага на първия цикъл.Вчера пак беше така-утре ми е 3ти ден и съм на преглед.Как така иначе ще преценят дали лигавицата е нормална?Не знам....нещо не ми се връзва.Да не би Калчев да е привърженик на изчакването?

# 622
Не споря, информацията ми е от лекар, присъствал на последния инвитро конгрес и който съвсем откровено ми разказа тези неща. Той беше категоричен, че НК клетките и тромбофилиите не оказват влияние на забременяването.
След забременяване може да се следи тромбофилията, но и това не е показател за добър или лош резултат.
Що се отнася до интралипида - имам два опита - един със и един без. И двата бяха с аналогичен резултат и еднакво ЧХГ. Тоест, полза никаква от интралипида. Но след опита с вливката ми се появиха доста неща, които ме тревожат и които нямах досега. Не съм сигурна, че е от интралипида, но няма от какво друго да е.
Що се отнася до соята - изобщо не е безопасна.
[/quote]

Може ли да споделиш какви неща са ти са се появили? На мен след вливката само ми се гадеше и ме болеше главата, и леко ми беше замаяно, но ме предупредиха, че това е често срещан ефект и да не се притеснявам. На следващия ден до обяд ми беше така, после вече всичко беше наред.

# 623
Елинце Hug
Скрит текст:
Искам да се опиташ да си починеш хубаво лятото и да се оттърсиш от цялата тема. Концетрирай се над малката принцеса. Извличай положителна енергия от нея, за да настроиш тялото си на бременна вълна. Не знам дали Иси е чудо. Всяко дете създадено по този начин е огром чудо само по себе си. Колкото повече време минава осъзнавам колко зависими сме от късмета. И колкото видимо да няма проблеми просто си трябва огромна доза късмет да се нацели подходящия момент и обстоятелства. Силно се надявам се след някой месец нещата така да се завъртят, че с ТМ да сте отново на една вълна. Някак си вътрешно усещам, че нещата няма да свършат до тук при теб. А пък обикновено се оказвам права Rolling Eyes

# 624
За почивните дни не разбрах от кой август до 22-ри newsm78 Обикновено почиват две пълни седмици.
Ще почиват от 20-22.08. натам т.е. последните 2 седмици на август. Поне така ми казаха по телефона. Сигурно, за да хванат и 05-06.09. - нали са почивни.

# 625
  • София
Ами при мен доста дълго след това ми се виеше свят и ме болеше главата. Не всеки ден, но често и бавно минаваше с обезболяващи. Това беше около месец.
Замайване имах също, но го отдавах на проблеми с щитовидната жлеза, които имам.
Последните 3 месеца (опитът ми беше през ноември) ми се появи и много ясно изразен ПМС, който преди никога съм нямала.
След първия опит (без интралипида) изобщо нямах такива оплаквания. Появиха се след второто инвитро и вливката.
Всички хормони ми са в норма, правих изследване преди месец.
Остава да е от интралипида.

# 626
Боби, да разбирам, че са ти казали, че се очертават след 22-ри отпуските така ли newsm78 Явно още не е решено на 100%. Мен лично ме устройва идеално това, че юлския цикъл, както и да го гледам е малко вероятно да го бъде. Още чакам лелката без нея нищо не мога да изчисля #Cussing out
PPP много малко вероятно ми се струва това да са странични ефекти на вливките. По-скоро насочи вниманието си към други проблеми. Главоболието и световъртежа може да се дължат на сто неща. ПМС и цикъл като цяло не са константи и нещата се променят. Особено под влиние на хормони, стрес, възраст, ако щеш. Предполагам си имала и симулация. Нещата се разбутват. Твое право да откажеш и не правиш вливки. Всеки след пътя и интуицията си. Просто си мисля, че трябва да насочиш вниманието си към други скрити проблеми.

# 627
Блингче,  Hug
Скрит текст:
благодаря ти за милите думи. аз май не се изразих съвсем правилно - не съм черногледа по принцип, просто напоследък темата ни е пълна с отрицателни новини. иначе аз се успокоих, намерих си душевния мир, който бях загубила през последните години, чувствам се наистина добре. за стимулацията аз също съм вече категорична - усетих някои отражения на последната (или пък от поддържащите лекарства), а както май бях писала - с премахнат фиброаденом съм.... просто приех, че ще имаме само 1 дете и сега просто съм щастлива с него, не очаквам нищо повече, не се надявам на нищо повече, не чакам ден да мине, друг да дойде и така... планирала съм няколко пътувания през лятото Simple Smile
мисълта ми беше, че аз веднъж се преборих за щастието ми и след отказа ми да продължа, няма как да ви успокоя, просто защото съм на друга вълна..... освен и аз да кажа, че щом аз в крайна сметка съм забременяла и родила, всяка от вас ще може.... и го вярвам, че е така.... но не мисля, че това действа много успокояващо....

# 628
Елинце Hug
Реално погледнато няма как напълно да се успокоим една друга. За определени  неща, в моменти на лудост може да си помогнем със съвет какво да или не направим. Но болката и неуспеха всяка сама трябва да си изживее по своя си начин и за колкото време й е нужно. Защото човек като се закопае в самосъжаление ничии думи и истории на този свят не може да го спасят и помогнат. Трябва сам да се отвориш и почерпиш от чуждия опит. Всеки успех е повод за надежда и стимул към бъдеща борба.

# 629
  • От Луната
Ели, ако е писано ще имаш друга възможност! Радвам се, че си намерила душевния мир! Имаш си едно детенце, а то заслужава здрава и отдадена майка. Аз ти се радвам и се надявам и аз да постигна този мир със себе си, някой ден...

Относно тромбофилията, ще се доверя на док! Той посещава тези конференции и наясно с всички тези новости. Ако каже да бием клексан, ще бием, ако не, не ... майка ми носи същия ген, а е родила две деца. Да получи ибфаркт на 40+ години, но проблеми с Б не е имала.
За имунологията, също, честно казано, предпочитам да направя вливката, от колкото да не я направя. За октагам и тем подобните, не знам дали бих се съгласила, но не мога да кажа категорично, без да съм наясно с всичко.
Като цяло не усещам промени в МЦ след процедурите. Режима на хранене ми повлия много добре и това замаскира някой стари болежки. Всяко нещо обаче трябва да си има граници, и дори да се чувствам добре, не бих се подлагала на повече от 2-3 процедури. Искам да имам дете и ако трябва ще осиновим ... аз не страдам от нуждата да предам генетичен материал. Не знам дали изобщо дали ми се ражда ... толкова време мина, че това ще е следващия ад в който ще попадна. Дано останем ЗДРАВИ и психически и физически. Към това трябва да се стремим.

Боби, за добро е отлагането. Летните месеци, не е добре за стимулацията. Жегата не се понася добре. Освен това отпуск, конференция, през цялото време ще се притесняваш, ще успеем ли да се вместим в графика? Не си струва! Почини си два месеца и после с нови сили.

Общи условия

Активация на акаунт