Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (10)

• 41 159
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Относно тромбофилията, ще се доверя на док! Той посещава тези конференции и наясно с всички тези новости. Ако каже да бием клексан, ще бием, ако не, не ... майка ми носи същия ген, а е родила две деца. Да получи ибфаркт на 40+ години, но проблеми с Б не е имала.
За имунологията, също, честно казано, предпочитам да направя вливката, от колкото да не я направя. За октагам и тем подобните, не знам дали бих се съгласила, но не мога да кажа категорично, без да съм

Йоли, майка ти може да е хетерозиготен носител на този ген Simple Smile Има разлика

# 631
  • От Луната
Тери, според Русев не е възможно. Поне така разбрах ...
Все едно е, според конкретния случай и конкретна терапия. Най-ценното на д-р Калчев е личното отношение и индивидуалния подход. Не мисля, че би следвал някакъв протокол, само защото "така трябва".

# 632
ако ти си хомозигот, със сигурност майка ти и баща ти са поне хетерозиготни носители. Но няма как да се знае дали са хомозиготни без да се изследват и те. Това ми го каза Русев.

# 633
  • От Луната
ако ти си хомозигот, със сигурност майка ти и баща ти са поне хетерозиготни носители. Но няма как да се знае дали са хомозиготни без да се изследват и те. Това ми го каза Русев.
Той и на база анамнеза го каза, логиката е такава. Според мен не само майка ми е носител, но и нейния баща, неговата майка, всичките с ранни инфаркти. Това не е от днес или от вчера. Така, че аз го направих не заради терапията, а за да съм подготвена някой ден и да не се пускам по течението.
Иначе баща ми е поне хетерозигот, но в тяхната рода няма такива случаи, или поне не в тази ранна възраст. Баба ми е на 86 и има по-ниска кръвна захар от мен  Joy

# 634
Боби,странна ми и на мен тази работа.При всичките ми хистероскопии докторката ме викаше веднага на първия цикъл.Вчера пак беше така-утре ми е 3ти ден и съм на преглед.Как така иначе ще преценят дали лигавицата е нормална?Не знам....нещо не ми се връзва.Да не би Калчев да е привърженик на изчакването?
Ох, не знам, Кате. Откакто ми се обадиха съм ту да отида на преглед, ту да не отида. Не е лесно да си зодия Везни  Mr. Green От една страна ми е странно, че когато уговаряхме хистерото доктора каза, че е хубаво опита да е веднага след това. И говореше за май и юни, съответно хистеро и ИМСИ. От друга страна като е преценил така днес аз трябва ли да настоявам за промяна без да съм наясно с нещата? Може би има причина да изчаква. Честно казано не е ли много рано 15 дни след операцията да започваме. Та дори не ми е излязла още хистологията. Може би е направил сметка, че сега е рано, юли ще се падна в дните на конференцията и затова остава август. Дали пък не е добре да изчакам наистина, да си поръчам добавки да пия и да се поуспокоя до тогава? Току виж станало чудо.
Боби, за добро е отлагането. Летните месеци, не е добре за стимулацията. Жегата не се понася добре. Освен това отпуск, конференция, през цялото време ще се притесняваш, ще успеем ли да се вместим в графика? Не си струва! Почини си два месеца и после с нови сили.
Peace Не знам, вече като че ли започвам да свиквам с новата си съдба, но имах друга нагласа и няма как да не съм леко разочарована. То и август ще е жега, а и аз няма да имам стимулация. Нали ще съм на спонтанен цикъл.
Боби, да разбирам, че са ти казали, че се очертават след 22-ри отпуските така ли newsm78 Явно още не е решено на 100%. Мен лично ме устройва идеално това, че юлския цикъл, както и да го гледам е малко вероятно да го бъде. Още чакам лелката без нея нищо не мога да изчисля #Cussing out
Блингче, на въпроса ми дали няма да почиват през август и да ми се прецака опита, ми отговориха - цитирам: Ооо, не. Няма да почиваме. Чак след 20-ти, 22-ри август. Та предполагам, че отпуската им ще започне на 20.08., което е събота. За щастие на мен цикъла трябва да ми се падне в началото на август, та ще имаме време.

И един въпрос, който ме тревожи сега. Знаете ли колко време трае въпросното надраскване на лигавицата на матката? За 2 месеца дали ще изчезне?  Thinking

Последно, едно въпросче към Воайорчето. Правилно ли се сещам, че беше споменала, че си приемала прополис преди да забременееш? Под каква форма го приемаше - на тинктура ли?

# 635
Боби, преспи и помисли утре какво да правиш. Нищо не губиш да отидеш на един консулт. В правото си, изобщо не се притеснявай кой какво ще си помисли. За мен има някакво недоразумение и пропуск в комуникацията. Надраскването има ефект около три месеца. Ако ще взимаш добавки ти препоръчвам на първо време Инозитол, ВИ за лигавицата и Q10. Те са най-бързо действащи и ще усетиш ефект почти веднага. Витекс е много добър, но както и за повечето добавки е нужно поне едни 3-6 месеца да се натрупат и подействат. Ако темата те вълнува може да потърсиш инфо за Julia Indichova. Не се ограничавай само с препоръките на Денис. Има страшно много информация в чуждестранни публикация по тази тема.

# 636
Момичета , аз май се филмирах от тая тромбофилия . И как разбирате че сте , С4\С4

# 637
Даниела няма какво да се филмираш. Следваш назначената ти терапия и правиш контролни изследвания, за да се прецени дали е правилна дозата ти. При бременност ще следите кръвопотока, ако трябва ще отидеш при проф. Паскалева. Като се проследява стриктно всичко не би трябвало да има проблеми. Ти изобщо имаш ли правени тромбофилии всъщност newsm78 Помня, че написа резултати само от имунология.

# 638
Тромбоцитно-левкоцитните агрегати СД41а+СД11б+ е 2.91 норма 1.56. Русев ми назначи терапия , през ден АС протект , и преди Ет вливка на Интралипид , и при положителен тест - 2-4 ден пак вливка и фраксипарин от 0,4 със строг контрол и следене на бременоста . Но аз мисля дали да не се конслултирам и със друг лекар , че се притеснявам така .

# 639
Това е ясно, но като гледам нямаш правени изобщо тромбофилии. Макар че, ако това е правилната терапия произлизаща от увеличените Тромбоцитно-левкоцитните агрегати, се обезмислят тромбофилиите до някъде, защото каквито и да са резултатите повече няма какво да ти се изпише като терапия. Все пак си мисля, че е добре да се направят тромбофилии. Ако и там изскочи нещо поне ще знаеш, че наистина се оправдава фраксито. Ако искаш се консултирай с още някой генетик и имунолог, но те не са много и май всеки си държи някакъв свой курс на лечение и терапии.

# 640
Тутси, бях сигурна, че ще ни зарадваш с положителен тест Tired   spoko   Почини си и събери сили и се надявам лятото темата да се напълни с много слънчеви положителни новини  Praynig Hug Heart Eyes

Аз съм на Клексан 3 дни след трансфер, но при мен се отключи алергия към АП и реално 2 месеца преди процедурата бях спряла да го приемам  Thinking

Аз от Интралипида не усетих нищо, даже и на последната вливка нямах никакви неразположения  Crazy

За всички, които имат нужда  babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 10:43 от г-ца Магнетична

# 641
Тутци браво , момиче  лека бременост и раждане , без никакви проблеми . Блиг неразбирам от това изследване , доц ми го изпрати на абв - то аз четъ по неговото заключение нищо неразбрах , тоя пакет имунологичните не включва ли , тромбофилията или нр съм разбрала .

# 642
Тутци браво , момиче  лека бременост и раждане , без никакви проблеми . Блиг неразбирам от това изследване , доц ми го изпрати на абв - то аз четъ по неговото заключение нищо неразбрах , тоя пакет имунологичните не включва ли , тромбофилията или нр съм разбрала .

Виолета, на Тутси теста е отрицателен  Tired

# 643
Виолета, това са само имунологични изследвания. Добре е да се направят и тромбофилии. Те са съвсем различно нещо. Въпросът е, че колкото и да са ти зле резултатите от тях пак ще имаш фракси всеки ден и от тази гледна точка се обезмислят. Стига предписаната терапия относно тромбоцитно-левкоцитните агрегати да е коректна. Нея не мога да я коментирам. Обикновено винаги се почва от тромбофилиите като изследвания и имунологичните са в последствие. Повечето момичета са така. Почети малко повече и за двете неща има страшно много информация. Ако имаш съмнения се консултирай и с други специалист. На този етап не виждам нищо страшно. Много от нас са на хепаринова терапия. Просто ще се бодеш по време на бременност и ще се следиш повече.
Магнетик, проблем с откриването на клексан имаш ли, че чуваш за фраксито лоши неща и съвсем е изчезнал newsm78 Много неприятен проблем, силно се надявам да се оправи докато ми дойде времето и аз да го ползвам. Имам подобен с един препарат за кучо в момента, който липсва от седмици и вече страшно много се изнервих. Оставят те с вързани ръце #Cussing out

# 644
Много се извинявам , просто съм се панирала . Добре де момичета кои да ми разчете имунологията , в моят краи няма такива  а аз тотално се обърках и си мислех че те са на едно , значи 320 лв са само за имунологичните , без тромбофилията .

Общи условия

Активация на акаунт