Екскурзии в Израел и Йордания - въпроси и съвети

• 19 283
  • 74
  •   1
Отговори
# 15
pepito, май не се изискват визи за бг граждани, но провери за по-сигурно или някой друг да каже. Аз пътувах с вторият ми паспорт и не ми трябваше. Не мисля, че ще има проблем, но не се притеснявайте, бъдете спокойни и уверени да не се усъмнят нещо. На границата в Израел ме питаха какъв друг паспорт имам и го поискаха, казах че не нося българският с мен и не неправиха проблем, но може би защото идвахме от Йордания отовориха и провериха абсолютно всичко в багажа.
Кола под наем използвахме навсякъде, бяхме 4ма и логически беше по-удобно. Никъде не се чувствахме несигурни и незащитени. Има навсякъде (особено в Йерусалим) полици с автомати. В началото само ги забелязвахме.
Извинявам се, май не помогнах много.

# 16
Благодаря за бързия отговор benson10. Искам да те попитам за колите под наем. Ние сме шест човека,има ли седем местни автомобили и колко долара или шекели струват на ден. Препоръчай ми някоя фирма за коли под наем. С българска книжка може ли да се кара автомобил там.По пътя към туристическите дестинации имахте ли някакви проблеми? Ние възнамеряваме единия ден да идем до Йерусалим,мъртво море и река Йордан. Втория ден да идем до Хайфа. Ако можеш да ме посъветваш нещо допълнително ще съм ти благодарна.
Благодаря

# 17
записвам се, и аз обмислям да пътуваме до Израел и Йордания и да си организираме сами trip-a има адски евтини билети до TLV

# 18
Ние ходихме началото на тази година, с агенция. Определено препоръчвам на тези места да се ходи с агенция, групово (не че няма хора, които не ходят и сами).

По-нагоре някой беше питал за визи - за бг няма в Израел. На Йорданската граница се бият печати, там може да се наложи и да чакате доста.

# 19
  • София
Здравейте на всички. Прочетох отговорите ви и доста пътеписи за пътуванията до Йордания. Планирали сме почивка там в края на тази година, но не ни се иска да ползваме услугите на туристическа агенция. Пътуването няма да включва Израел. Засега сме решили да идем и до Мъртво море, както и да обиколим основните точки с кола. Именно тук обаче малко се обърках. Досега не съм пътувала толкова далеч зад граница и не ми е ясно как можем да се възползваме от някои от нещата, които се предлагат - сафари с джип в пустинята Вади Рам, нощувка в беуински лагер и т.н. Предполагам, че през услугите, които хотелът предлага ще ни е доста скъпо.

За наема на кола планираме да се възползваме от летището (кацаме в Акаба).  Имате ли други препоръки?

Съжалявам, че пиша в тема, в която не е писано от толкова много време, но ми се стори ненужно да отварям нова.

Очаквам отговорите ви с нетърпение Wink Wink

# 20
Здравейте! В края на юни ни предстои пътуване до Израел с агенция. Притеснява ме, че ще е голяма жега и няма да ми е комфортно с панталон или дънки. Видях в постовете, че не е позволено да се влиза в храм с къса пола. Каква е максималната дължина - под коляното или не трябва да ти се виждат краката изобщо и трябва да е до глезена? По принцип не нося толкова дълги поли (не ми отиват изобщо) и искам да разбера дали има нужда да си купувам специално за екскурзията. Мерси Simple Smile

# 21
Здравей Mimsss,
Знам,че с много къси панталони, не е позволено,предполагам,че със 7/8 панталон няма да имаш проблем. Също знам,че с потник,не пускат,ако мислиш,да влезнеш с потник,отгоре можеш да си наметнеш едно шалче. На нас мюсюлманската джамия,изобщо не ни дадоха да я видим с поглед,като ли да влезнем в нея,казаха,само мюсюлмани! Другото място на което,ако ти направят проблем за облеклото,може да е на Стената на плача.Там минаваш контрол.Само да знаете,че на Стената на плача мъжете преминават от  едната страна на стената,а жените от другата...
Не знам,дали изобщо ще е удачно да ходиш с пола там! Знам,че по светите места, много държат на прилично облекло.

# 22
Визи има и за бг граждани. Има пас контрол,задават ти въпроси и ако преценят ти дават виза! Нашата екскурзия беше организирана от нас,не от агенция. Също препоръчвам да се ходи с агенция! Всичко е доста скъпо в Израел.

# 23
Ще има ли проблем при влизане в Израел ако в паспорта имаш печат от Египет и Дубай . Четох някъде , че правели проблеми и може на летище Бен Гурион да не те пуснат в Израел . Планираме екскурзия до Израел и Йордания , но това ни спира .

# 24
За Дубай не мога да кажа, но визата от Египет - никакъв проблем. Проверено съвсем наскоро.

# 25
Ние пътувахме в началото на юни.Аз също се притеснявах, защото имахме печати от Дубай и от Турция в паспортите.В крайна сметка без никакъв проблем ни дадоха визите на влизане в Израел.

# 26
  • гр.Добрич
По-скоро е обратното.

# 27
Смисъл , може ли да обясните !? Четох , че ако имаш пък израелски печат след това в Дубай няма да те пуснат. Затова когато посещаваш Израел ти бият печата на някакво листче и ти го слагат в паспорта . Дали е така .. не знам . А ако е така примерно Египет след това ще може ли да се посети . Може ли който е по запознат да даде някаква яснота по този въпрос. Предварително благодаря за отговора.

# 28
Здравейте,от днес и аз започвам проучването с тема Израел и Йордания.Кои са подходящите дати за пътуване по тези места.Искам да е топло,но не горещо време.С коя ТА е препоръчително да се пътува т.е. са най-добри.Погледнах една програма на Емералд с два маршрута кой ще е с по лек преход. Simple Smile

# 29
LZ 13, ние бяхме в Израел в края на юни и наистина не ни биха печати в паспортите, дадоха ни само едно листче (временна виза).

rEvfti - в края на  юни беше жега, на Мъртво море беше над 40 градуса. Иначе в Тел Авив и в Йерусалим беше към 30. Предполагам, че през пролетта ще е ок.

Общи условия

Активация на акаунт