Как да мотивирам мъжа ми да се вземе в ръце

• 28 629
  • 367
  •   1
Отговори
# 135
Скрит текст:
Мазнините са полезни, но има разлика между мазнина и мазнина.

чревоугодничеството е голям грях  Naughty
слушал съм какви ли не оправдания за това, че някой е с неднормено тегло ..
болни били, хормонален дисбаланс .. нам си кви още глупости ..
но .. да ви кажа .. от въздух не се пълнее .. то е комбинация ..
начин на живот плюс храна или метаболизъм , но никога не е едно ..
едното отключва друго трето пето .. но основното е храната .

редуцирайте яденето и ще редуцирате теглото, ако не става с леко редуциране, редуциратейте повече плавно и постепенно и ефект ще има .
Да не ти идва на главата да се разболееш  Peace
При мен беше от стрес. И то до такава степен, че вече не могат да ми открият щитовидната жлеза. Самоунищожила се е. И въпреки това, не използвам заболяванията си за оправдание да плюскам. Точно това ме кара да съм по-внимателна.
Всеизвестно е, че има хора и от въздуха могат да напълнеят. Не буквално. Но не е и оправдание.
Бащиния ми род всички са огромни. А съм живяла с баба ми. Винаги е била огромна жена. И съм се изумявала при малките количества храна, които яде, как може да е толкова пълна.
Прекаляването с храна е психически проблем.
Аз ти казвам, че от въздух не се дебелее .
Иначе е вярно, че има разлика от организъм до организъм.
Някой усвояват храната много по добре и много по бързо от други.
Един организъм, който често бива стресиран, трупа запаси под формата на мазнини ,
друг се освобождава незабавно от мазнините и те така ..
Но ако не ядеш продължително време .. какъвто и организъм да имаш .. той започва да гори калориите, които са натрупани като резерв под формата на мазнини .. това води до редуциране на теглото .
Също така е важно да се каже, че за да се движи човек .. му е необходимо гориво .
Горивото с което човек се движи са калориите . Калориите са в мазнините, колкото повече се движи човек , толкова повече калории гори. Ако не яде, тоест ако не зарежда с гориво, гори от запасите ... тоест сланинките ..
Всичко друго е балалайки ... редуциране на папкането и умножаване на движението .. гарантират положителен резултат , дори да сте болни
Аз какво написах, ти какво ми отговаряш.  Laughing
Я си махни щитовидната жлеза и пробвай после да си манекенка  ooooh!
Това за въздуха не го написах буквално и го казах  Simple Smile
Впрочем 15 дни съм поемала само течности. Не свалих грам. Така че не мерси, гладуването не е за мен. Плюс специално за моя случай е противопоказно. Все пак не си ми лекар, не ме познаваш  Peace

Не съм ти лекар и дори да съм .. ти пак си в позицията да избираш дали да направиш нещо или не .
Никой не ти е опрял пистолет на главата и да те заставя да изпълняваш някакви негови препоръки желания или прищявки .
Аз споделям опит като бивш активен състезател .
Свалял съм много килограми за отрицателно време и съм качвал много пак за отрицателно .
Имаш пълното право .. да нямаш вкус, както се казва  Laughing

# 136

Не съм ти лекар и дори да съм .. ти пак си в позицията да избираш дали да направиш нещо или не .
Никой не ти е опрял пистолет на главата и да те заставя да изпълняваш някакви негови препоръки желания или прищявки .
Аз споделям опит като бивш активен състезател .
Свалял съм много килограми за отрицателно време и съм качвал много пак за отрицателно .
Имаш пълното право .. да нямаш вкус, както се казва  Laughing

Нещо имаш проблем с четеното  newsm78
Никъде не съм казвала, че не правя нищо. Как реши, че не се храня правилно?  Правя много неща от години.
Не ме интересува дали си активен съзтезател, нито как си качвала и сваляла. Аз се съобразявам с моя организъм и с моите заболявания и имам достатъчно опит  Peace
А вкус си имам, ти просто не знаеш кога да се спреш  Joy

# 137
....

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 23:15 от Кристалин

# 138
So Lucky*, ако има метаболитен проблем, какъвто съм 99 % сигурна, че има хич не е добре да яде какъвто и да е хляб.  И разбира се, че по-важното е КАКВО се яде.

+1000 Peace

Сега пък плодовете вредни. Въглехидратите са нещо чудесно стига да са от здравословни храни. В плодовете и зеленчуците има страшно много фибри, които забързват метаболизма. Соковете не са за препоръчване, защото в тях фибри няма, само захари. Но няма база за сравнение между витамините, минералите и фибрите в плодовете и зеленчуците и рафинираната захар във вафли и торти + празните калории.

А за мазното, не го уважавам. Избягвам максимално готвенето с мазнина и особено пърженето. Засищам се по-бързо, но ми става и много тежко. А като не ям мазно си хапвам до пресищане, но до 20-на минути ми е леко и сито на стомаха. Иначе и от салата се засищам и с ябълки съм преяждала, ама ми трябва килограм.

Моля да не се пишат неща наизуст.
Плодовете не са вредни, но за хора с ИР не са подходяща храна.
Мазнините също не са вредни, за да се избягват.
Обаче чистите мазнини - животински, кокосово, зехтин - студенопресован, не рафиниран Naughty, авокадо.
Без всякакви видове олио и маргарини. Трансмазнините за вредни, не всички мазнини.

Лъки, на мен мисля, че може да ми имаш доверие, хубаво си мериш КЗ, но само тя не е показателна.
За количествата също не си съвсем права. Имат значение, но основно е важен видът на храната.

Този хляб не знам защо се смята за нещо, без което не може?
Да спре мъжът на авторката всичко тестено.

# 139
Не го чувам за пръв път това за въглехидратите и плодовете. Една позната реши, че въглехидратите са й враг, заради калории, захари и прочее. Сега има толкова ужасни проблеми с метаболизма, че дебелее от въздух, ама буквално. И не само - намаляване на краткотрайната памет, губила е представа къде се намира, докато е навън, главоболия и много други.  И това си го навлече от слушане/четене, че това и онова било вредно и се дебелеело. Тялото й е било в състояние на перманентен глад и сега скътва всяка възможна калория. Затова го казах, за да не хрумне на някой здрав човек да се лишава от въглехидрати, защото може да си докара сериозни проблеми. Трябва да се търси информация от различни източници и да се подхожда критично към нея.

За мазнините, да, знам, че са различни и че в оптимални количества са полезни и необходими, но модерният начин на хранене изобилства от вредни мазнини и се надвишават в пъти препоръчителните количества. Отделно при нагряване повечето мазнини претърпяват промени и стават токсични, което ме накара да разредя стабилно пърженото и запръжките. Не ми е целта да спра мазнините, но мазната храна не ми влияе добре, тежко ми е, лениво ми е, просто не се чувствам добре след хапване. Виж, ядки никога не отказвам Simple Smile)

# 140
Много интересни мнения прочетох. Но ми изглеждат като на хора, дето не са надебелявали зверски  Grinning
Да ви кажа аз как станах 135 кила - с много въглехидрати и вредна храна. На ден изяждах следните неща:
Закуска: 3 милинки / баници/ закуски с колбас (всеки ден според настроението)
Обяд: 2 пици / 2 баници / нещо от близката кръчма с поне 3-4 питки
Вечеря: разнообразна с поне половин бял хляб
За 4-5 години станах от 100 - 135 кила.
Та тая работа без злоупотреби няма как да стане.

В момента за 4 месеца съм 24 кила надолу - как? С разумно и балансирано хранене. Иначе няма как да стане. А тия работи за спиране на определено група храни - освен медицински проблеми, няма до какво друго да доведе. Всичко е до разумност и балансираност. А как ще се постигне - въпрос на вътрешна нагласа и външна спирачка Simple Smile

# 141
Много интересни мнения прочетох. Но ми изглеждат като на хора, дето не са надебелявали зверски  Grinning
Да ви кажа аз как станах 135 кила - с много въглехидрати и вредна храна. На ден изяждах следните неща:
Закуска: 3 милинки / баници/ закуски с колбас (всеки ден според настроението)
Обяд: 2 пици / 2 баници / нещо от близката кръчма с поне 3-4 питки
Вечеря: разнообразна с поне половин бял хляб
За 4-5 години станах от 100 - 135 кила.
Та тая работа без злоупотреби няма как да стане.

В момента за 4 месеца съм 24 кила надолу - как? С разумно и балансирано хранене. Иначе няма как да стане. А тия работи за спиране на определено група храни - освен медицински проблеми, няма до какво друго да доведе. Всичко е до разумност и балансираност. А как ще се постигне - въпрос на вътрешна нагласа и външна спирачка Simple Smile

Леле уби ме  Shocked Аз това и в лошите си моменти не съм го яла. Но обичам вредна храна да консумирам - пици, дюнери, бургери, баници. Но вече го  правя рядко. Позволявам си на два месеца примерно да се излигавя с бургер. Не пълнея от това, но защото не е всеки ден. Както каза въпрос на осъзнаване, мотивация и спирачка.
Какво ти е мнението за ядките. Сурови ли или печени? Не ми се вярва чак толкова да са вредни.
От пет години поне слънчогледа го ям суров, накиснат във вода. А фъстъците не ги обичам сурови.  Confused Но и печените вече много рядко ги ям.

# 142
Нали  Grinning, но как да се надебелее иначе, с фотосинтеза? Няма начин  Laughing
За ядките и каквото и да е било друго (разумно нещо) - въпрос на вкус и предпочитания. И стриктно наблюдение на собствения организъм. Пълнее се и се отслабва само по една причина - разликата между приети и изразходвани калории. И нищо друго! Та както ти е сладко и не ти пречи Simple Smile

# 143
Lucky, пост номер 109 е мой, там споделих как е при мен откъм ИР. Нека всеки избере правилно начина на хранене след консултация с лекари и специалисти. Успех на всички!

# 144
за отслабване препоръчвам слънцеядство  Mr. Green

# 145
.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 20:47 от sinergon2

# 146
Впрочем 15 дни съм поемала само течности. Не свалих грам. Така че не мерси, гладуването не е за мен.
Това просто няма как да е истина нали знаеш  Crazy

Като почнат да ме убеждават хора, че без да ядат качват, пък на мен смешно ми става Simple Smile
Всички по-пухкави мои приятели хапват стабилно, така че за мен е ясно. Който се опитва сам себе си да убеждава в нещо... негово си решение Simple Smile

# 147
Закусва сандвичи. Не обядва в по голям процент от случаите, когато обядва си имат стол, така че яде нещо готвено. Вечеря каквото съм сготвила плюс всякакви саламчета, сирене, салата и т.н. Сладко почти не яде и не обича. Аз съм на 90 дневната, така че снощи например имаше пълнени чушки с ориз и гъби, само че той ги яде с кисело мляко, някакво пушено месо, сиренце, хляб и т.н. , тоест не беше разделно хранене. По принцип не яде кой знае колко за такъв голям човек. Движението според мен е неговия препъни камък.
Ужасен режим на хранене, съжалявам не мога да бъда деликатна.

# 148
Менюто е ужасно, а в комбинация с почти нулевото движение е повече от ясно, че ще качва килограми.
И да, количеството храна е важно, но и нейното качество.
Все пак има разлика между 300-грамова порция от чисто месо и зеленчуци (да речем) и 300гр. манджа с неизвестен състав или сандвич с всевъзможни колбаси и т.н.

# 149
Впрочем 15 дни съм поемала само течности. Не свалих грам. Така че не мерси, гладуването не е за мен.
Това просто няма как да е истина нали знаеш  Crazy

И аз така си мислех. И лекарите в болницата бяха изумени. Измериха ме като влязох, а сама пожелах да се измеря после и си бяха същите кила. Може да е имало 200-300 грама загуба.

Общи условия

Активация на акаунт