Как да мотивирам мъжа ми да се вземе в ръце

• 28 562
  • 367
  •   1
Отговори
# 75

Не много, единствено ракия (около 50гр) около 2 пъти седмично.

Тео, сега ще прочета блога. Радвам се че се включи.

JonSnow изчетох всичко, което написа. Звучи доста сложно с това смятане, но пък на него му допадна когато хвърли един поглед. По другия въпрос дали се обижда, един единствен път ми каза да се поставя на негово място и ако той така ми говори как бих се чувствала. Стана ми неприятно, така че сега една идея по деликатно подхождам. Яд ме, че не вярва в нищо, просто си е абсолютно убеден, че е такъв и това е. Точка. Според няма как да е друг. По принцип винаги е бил по пълен, ама да кажем беше 120 преди няколко години. Ей така мине, не мине +5кг ...

Относно мотивацията, за мен суетата и това да се наведа да си обуя обувките без да пуфтя е достатъчна причина. Самата аз в момента съм на режим и за сега нещата вървят доста бавно, но вървят. Той не харесва категорично моя режим, а и често не може да обядва, така че трудно би се справил.

Благодаря на всеки от вас, изчетох всички мнения, ще ги обмисля  Wink

# 76
А със секса как е???

# 77
Мотивацията е лично нещо, не можеш външно да мотивираш човек, можеш да го подкрепиш и да му даваш сили, когато вече е поискал промяната, за да не се откаже.Най-трудното е да си признаеш, че всъщност никак не си о.к. и само се залъгваш, че се приемаш и да решиш, че така не може повече. И не говоря само за килограми, всеки има нещо, което го мъчи, ама го отлага, защото ще е трудно, неприятно или досадно. Обаче почне ли веднъж, самият резултат ще го мотивира, а ти ще му казваш браво, всеки обича да бъде похвален.
За високомазнинната диета има тема в красива мама, достатъчно е, че се спомена като възможност, не е нужно тук да се пренася дискусията как е правилно да се храним, защото темата е съвсем друга.
За спорт мисля, че е рано, не може да носиш толкова излишни килограми и да спортуваш, защото ще си повредиш ставите. Първо трябва да отслабне, после да включи и спорт, със спорт не можеш да сваляш толкова бързо, колкото трупаш с ядене. По-скоро спортът е за стягане и тонус, поне при хора, които не се занимават професионално с това.

# 78
Мотивацията всеки сам за себе си трябва да я намери, ако иска. Друг човек не може да свърши тази работа.
Моят мъж например, като започна да пуска корем, сам реши, че не се харесва така и започна да си коригира храненето и да ходи на фитнес. Друг познат, едва когато тръгна по лекари и започна да пие лекарства, реши, че ще си обърне внимание.
На мен пък точно въпросният режим ми помогна да се спася от хипогликемията и точно силното ограничаване на въглехидратите ми е спасението, но както и да е, не е за това темата.

# 79

Добре, че попита, щото няма кой друг.

Изкарахте го болен човека, с това мислене ще го вкарате и в болница.

Какво означава наднормено тегло, колко е висок, как изглеждат родителите му, роднините му?

Ти как изглеждаш, какви мъже харесваш?

Секс само за награда при 5кг надолу!

# 80
  • с/у ОколоМръсТното
Наобратно съм с моя...
Толкоз се втелясва по разните му там здравословни гладувания и менюта, та падна под 80кг. При ръст 180см. Годините са му повечко от на твоя, Mother. На 30-40г. и той достигаше до 106кг.
И пак всичко опира до собствена мотивация.
... насила само с приказки от други хора не става.

Рано му е още да се самоосъзнае. Но е факт, че 150 кг са си доста.

# 81
  • София
Всеки сам трябва да се "усети".. Peace

Иначе и аз се храня по подобен начин, но не е това темата.

Само да вметна, че твоето хранене няма нищо общо с НВ-ВМХ Laughing

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 12:05 от змия

# 82
Щом не пие и не пълнее от болест просто трябва диета. А мотивацията е трудна ако не може да разбере какво става със здравето на човек с тегло от 150 кг. Високо кръвно, черен дроб, ставни проблеми и какво ли още не. Щом му се дават пари за лекарства да си остане така. А щом здравословно не може да се притесни друго не виждам какво може да го мотивира.

Но ако реши да отслабва му намерете лекар да му направи програма и да го следи. Няма да му е лесно при всички случаи.

# 83
Ставните проблеми са на лице. Няма ден без да го боли ръка , крак, кръста и т.н. Според него обаче не е от килограмите, а от преумора  ooooh!

Екстра си е  Joy Но идеята със секс на всеки 5 свалени кг ми допада  Mr. Green

Добре, че попита, щото няма кой друг.

Изкарахте го болен човека, с това мислене ще го вкарате и в болница.

Какво означава наднормено тегло, колко е висок, как изглеждат родителите му, роднините му?

Ти как изглеждаш, какви мъже харесваш?

Секс само за награда при 5кг надолу!

Аз писах - висок е около 1,90м, тежи 150кг. Родителите му също са едри и високи, но не чак толкова.

Аз напълнях покрай раждането, но определено не колкото него и в момента съм на режим, правя всеки ден упражнения вкъщи, зумба, тае бо и т.н. общо взето взела съм се в ръце.

Мъжете не ги избирам по външния вид, когато се запознахме пак беше пълен, така че това не ми е пречка. Визуално харесвам високи, едри мъже.

# 84
  • София
Аз не разбрах той как се храни. Ти какво готвиш и той какво яде извън дома?

# 85
Щом тя е на режим , би трябвало в къщи храненето да е здравословно. Но ако човека хапва закуски и обядва на вън, салатата вечер няма да го върне във форма.

# 86
С право си загрижена, при 190см. и 150кг. това навлиза в най-високата степен на затлъстяване - болестното (справка с калкулатор за индекса на телесна маса). А това носи огромен риск от заболявания. Щом ти готвиш, значи вкъщи ти контролираш какво ще се яде, но навън нямаш думата. Диета няма смисъл, защото не е трайно решение. Най-добре установен режим, който да поддържа теглото му и след като отслабне, а и да регулира апетита му, за да не се чувства лишен.

Стигне ли се до калории не може да приемаш повече, отколкото гориш и да отслабваш. Има и трикове за забързване на метаболизма и за по-бързо засищане - повечко вода, вода с лимон, по-бавно хранене, повече фибри и т.н.Направете повече изследвания, да си му кажат лекарите и резултатите и рисковете. Имате дете/деца, в бъдеще ще ви е много трудно, ако се разболее сериозно.

# 87
Сложете му пръстен на стомаха и то ще си дойде от самосебе си Simple Smile
Люси Иларионов така направи. Той даже дали не му намалиха стомаха директно, не само пръстен Simple Smile

# 88
Има и друг вариант за слабеене. Действа при мен и при много други мои познати. Правилото е просто да се яде често и по-много малко. Понякога не става като съм навън. Затова не винаги мога да го практикувам, но когато мога го правя и се получава. За месец 8 кг свалих миналия септември.

# 89
  • Sofia
За месец 8 кг свалих миналия септември.

Ей, това е адски много за един месец. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт