Как да мотивирам мъжа ми да се вземе в ръце

• 28 786
  • 367
  •   1
Отговори
# 105
Саламите от месо ли са?  Laughing

Този въпрос много ме развесели... Crazy
Само в България можем да се питаме, "ти салам от месо ли ядеш". Joy Joy Joy
За кренвиршите всички знаем, че са по вредни от наркотиците, скоро и за пушенте филета ще се питаме от месо ли са. hahaha

# 106
Лъки, когато кучето ми отказа да яде колбаси и кренвирши ми стана ясно, че ям боклуци.
Просто максимално трябва да се яде храна без консерванти.

# 107
Не ми се струва много тази храна, освен ако не изяжда по много филии хляб на хранене, по половин салам и буца сирене към готвеното, количествата са важни, а не толкова вида храна. С мазно и солено страшно лесно можеш да натъпчеш още много калории, при това с усещането, че уж нищо кой знае какво не си изял. Да брои калории, за да разбере кое му е вповече.

# 108
И аз да се включа в темата.
Присъединявам се към мненията, че е необходимо да си пусне изследване на инсулина и кръвната захар с обременяване. 99 % съм сигурна, че ще изкочи ИР, дори и сега да няма тези килограми и начин на живот ще доведат до ИР и диабет рано или късно.
Като гледам храненето е доста далеч от здравословното - хляб, сандвичи, салам.... И без кой знае какво движение и работата е ясна.
Относно мотивацията - аз вече спрях да мотивирам когото и да било. Две приятелки вървят щастливо към диабета, мъжът ми също. Да се оправят, аз няма да си хабя моите нерви заради тях. Говорих, говорих, не поемат. Ми оправяйте се бе #2gunfire

# 109
КЗ на гладно еднократно измерена дори и да е в норма - нищо не показва. Нужни са по-задълбочени изследвания. Моята е в норма, но след други тестове се видя, че имам ИР Съотвено КЗ скача, инсулина също. Ако вярвах само на кръвните изследвания на гладно, щях да продължа да си дебелея. Казвам го не за да ви занимавам с мен, а просто като пример, че има нещо повече от КЗ на гладно еднократно. Спазвам ВМ диета, но не стриктно и пак има поразителен ефект.

За мотивацията се питаше:
- страх от реална смърт и не толкова заради себе си, а заради семейството, което може да оставиш.
- не се харесваш в дрехите си. Просто нищо не ти стои добре, дори да имаш само едни 5 кг отгоре.
- някой ти говори на въпреки и ти се мобилизираш, за да му покажеш, че греши и може да си във форма и здрав.
- просто започваш някакви упражнения и подходящ хранителен режим и като видиш резултата и настроението, което ти носят, сама ще искаш да продължиш да се чувстваш толкова добре!

И още нещо се сетих - към авторката - тези саламчета, сиренца, които яде мъжът ти, не ми звучат добре.

# 110
  • София
Закусва сандвичи. Не обядва в по голям процент от случаите, когато обядва си имат стол, така че яде нещо готвено. Вечеря каквото съм сготвила плюс всякакви саламчета, сирене, салата и т.н. Сладко почти не яде и не обича. Аз съм на 90 дневната, така че снощи например имаше пълнени чушки с ориз и гъби, само че той ги яде с кисело мляко, някакво пушено месо, сиренце, хляб и т.н. , тоест не беше разделно хранене. По принцип не яде кой знае колко за такъв голям човек. Движението според мен е неговия препъни камък.

И според мен храненето е сбъркано.
Закусва сандвичи - от сандвич до сандвич има планина разлика. Ако сандвича е с бял хляб, някакви салами и кренвирши, дебело парче кашкавал - не е добре.
За обяда, казваш че не обядва в повечето случаи - грешка. А и когато обядва в стола - някак си манджите в столовете не ми се струват ОК.
Вечер (освен вечерята) разните салами, пушени меса, сирена и т.н по мое мнение са излишни.

# 111
Не ми се струва много тази храна, освен ако не изяжда по много филии хляб на хранене, по половин салам и буца сирене към готвеното, количествата са важни, а не толкова вида храна.
Това е истината.

Като гледам храненето е доста далеч от здравословното - хляб, сандвичи, салам.... И без кой знае какво движение и работата е ясна.
Сандвича може да е здравословен, пълнозърнест хляб, пресен зеленчук и качествено сирене или кашкавал, в разумни количества. Все пак за мъж 190см говорим. Какво да закусва, стрък целина и чаша вода ли? Naughty
За саламите вече казах. #2gunfire

# 112
Не ми се струва много тази храна, освен ако не изяжда по много филии хляб на хранене, по половин салам и буца сирене към готвеното, количествата са важни, а не толкова вида храна.
Това е истината.
Не се съгласявам.

Сандвича може да е здравословен, пълнозърнест хляб, пресен зеленчук и качествено сирене или кашкавал, в разумни количества. Все пак за мъж 190см говорим. Какво да закусва, стрък целина и чаша вода ли? Naughty И аз така мислех, но видях, че не е точно така Simple Smile може да яде обилно количество, но подходяща храна, с която просто ще изгори мазнините, без да прави нещо особено
За саламите вече казах. #2gunfire
Просто с липса на вяра и съмнения, няма как да стане.

# 113
Ако щеш се съгласявай, периодично някоя хранителна група бива обявена за вредна и се появяват вманиачени проповедници на дадена диета, само че всяка крайност - например да не ядеш дори ягоди, щото са зъл въглехидрат, е по-вредна от въпросната хранителна група. Всичко трябва да се, включително въглехидрати, друг въпрос е, че в модерното хранене на съвременния човек точно с въглехидратите се прекалява с много, заради сандвичите и пиците на крак, баничките и пържените картофки, но това не значи съвсем да ги махнеш, всичко трябва да се яде.

# 114
Но дори и с промяна на храната е необходимо и повече движение и спорт. Иначе няма да направи нищо. Освен това движението ще помогне на кожата да не се отпусне като отслабне.
Въпреки многото килограми може да намери подходящия спорт за него - йога, каланетика, танци. Стига да има желание.

# 115
So Lucky*, ако има метаболитен проблем, какъвто съм 99 % сигурна, че има хич не е добре да яде какъвто и да е хляб.  И разбира се, че по-важното е КАКВО се яде.

# 116
Основно черен хляб купуваме, рядко бял, ако няма черен. Аз пък съвсем не хапвам бял хляб, че после умирам от болки в стомаха, ама това е друга тема.
Купува си хубави колбаси, уж от месо.

Плодове почти не яде, сега понеже заради моята диета постоянно има плодове се сеща понякога да изяде някоя ябълка. Абе изобщо не е по сладките неща, нито по сладкишите, нито по плодовете.

За спорт нищо не ми хрумва, освен че обича да кара колело, а не е карал от много време. По едно време ходеше на работа с колело, после се преместихме в ново жилище и се налагаше сутрин да води детето с колата на работа, но тя до няколко дни завършва и може, да го подсетя за колелото. Даже може да си купя и аз и да се возим заедно след работа. Страхотна идея е това , направо бях забравила за колелото.

# 117

Бих отговорила,но на човек който пише с ника си.
На анонимен, иконгнито като мишка, не ми се губи време да обяснявам.

So Lucky*, ако има метаболитен проблем, какъвто съм 99 % сигурна, че има хич не е добре да яде какъвто и да е хляб.  И разбира се, че по-важното е КАКВО се яде.
Не е доказано какъв му е проблема, и до тогава все нещо трябва да закусва този човек. Щом е свикнал на сандвич сутрин, най безболезнено ще е да смени хляба от бял на пълнозърнест, и салама с нещо по полезно.Няма да пиша какво, че пак ще ми скочат някакви анонимни да ме апострофират.

# 118
И да изяжда по един сандвич, а не по 3-4. Убедена съм, че редовно превишава нужната доза храна, то не се става толкова лесно 150 кила. Имам познати с близко до споменатото тегло, засичам ги понякога в кауфланд и като им видя количката, ми е ясно защо са дебели и защо все се оплакват, че нямат пари - ми те всичките им пари отиват за храна - и то точно вафлички, колбаси, салати от типа на руска и други майонезени.
Дори със заболяване, човек може да се стегне и да не става чак такъв, стига да го поиска, надявам се мъжът на авторката да го поиска, защото иначе, колкото и да му се намила, няма да се пречупи. Мързелът е голяма работа и най-трудно той се бори.

# 119
So lucky, не съм го казала с лошо. Просто има и друго мнение. Съжалявам, че ме мислиш за мишка Simple Smile не е приятно да си показвам здравословните проблеми, затова и анонимно.

Общи условия

Активация на акаунт