За и против аборта

• 28 039
  • 272
  •   1
Отговори
# 180
"Твоите" ембриони?
Не знаех, че децата и ембрионите са движимо имущество със собственик, но щом казваш....  Laughing

# 181
Мои са. Нали носят моя генетичен материал. И този на мъжа ми.

# 182
Нощна птица, имам чувството, че в тази тема изкарваш напрежението от предишната чрез заемане на критична позиция.

# 183
Децата и ембрионите? Нали нямаше разлика между двете, премахването и на едното и на другото било убийство  Laughing

# 184
Виж ако антицелулитните процедури не са ефектни, това вече е трагедия!
Всеки път се заричам да не пиша в тези безумни теми. Този път ще е последен.
По-добре наистина недей, само глупости си написала.

# 185
  • София
Аз се кефя на такива теми. Полезни са - разбираш кой кой е във форума.  Peace
Ти изби рибата! Joy
Разбираш кой ник какво мисли и го заклеймяваш, а той си прави харакири!?

# 186
"Твоите" ембриони?
Не знаех, че децата и ембрионите са движимо имущество със собственик, но щом казваш....  Laughing

Значи твоите деца не са твои? Crazy
Така ли?

Изобщо не разбирам защо си отворила темата?
Каква е твоята позиция?
Има ли опция аборт при нежелана бременност или не?
Моля да ми отговориш.

# 187
Кои - жените ли?
Не разбра ли - предпазните мерки са за жените, а мъжете Искат само секс ....
Аз пък тази робска психика така и не разбрах защо не изчезна за последните 30 години, но както казаха в другата тема - цяло поколение трябва да си отиде, за да се смята, че и мъжете имат отговорност - ма не към плащането на цената за стърженето.
Виж сега ,ако сама не се предпазя ,а чакам на мъж да ме пази значи ми е толкова акъла .Никога не мога да бъда сигурна , собственото ми здраве си е моя отговорност и никой друг освен мен не би ми бил виновен че съм надула корема  newsm78

# 188
  • Sofia, Bulgaria
Направих, не бих направила втори път. Принципно за всичко съм голямо перде, но това ме жегна много надълбоко. Особено в момент, когато имах здравословни моменти и се чудех ще стане ли пак?
А и винаги ме е жегвала мисълта - аз мога да имам деца, да забременея 2-3-5 пъти, ами жените които чакат всеки месец 2-те чертички?! В момента дори обмислям да даря яйцеклетки или каквото мога, защото наистина съчувствам на такива двойки.

# 189
Нощна птица, забременяване може да се случи и при съвестна контрацепция. Рядко, но се случва.

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 22:31 от Априлска вълшебница

# 190
  • Sofia, Bulgaria
Това с контрацепцията е толкова относително колкото прогнозата за времето. Имам две познати, които забременяха на хапчета и една двойка със сериозни репродуктивни проблеми, при които същи си стана по естествен път. Когато напишат 100% на някоя кутиика може да си говорим за безотговорност. А и с тези хапчета колко здрави жени си докараха проблеми не е истина....

# 191
И със спирала се забременява, също.

# 192
Не разбрах нищо от темата.Едни са големи майки и могат да се възпроизвеждат и раждат ,други са хаймани и искат да си живеят и нямат деца .Тоест средно положение няма- да си майка и пак да си живееш?! Ами какво правим ако от рано разберем че  плода е с увреждания ? Пак ли няма да правим аборти ,защото всяко същество заслужава живот или ще го махенем ? А какво да правят тези от ромския контингент <Да се множат с по 12-17 чавета и да точат хазната ли ? Те за предпазни мерки не са чували ...

Ако ти е интересно, прочети темата, за да не се повтаряме на всяка страница.
Дискутирали сме въпроса за плод с увреждания, несъвместими с живота.

А какво значи "нежелана" бременност? Не визирам случаите на изнасилвания, на които толкова настоявате. Всеки нормален човек, който има полов живот би следвало да е напълно наясно, че винаги има вероятност да се зачене. Желана, нежелана - след като вече е факт, касае се за човешки живот и за това да си играем на Господ като решаваме кой ще живее и кой не.

# 193
Какво значи нежелана бременност? Rolling Eyes
Ти всеки път ли правиш секс с идеята да имаш дете?
И с всички ли партньори си искала да имаш дете?

# 194
какво значи "нежелана" бременност? Не визирам случаите на изнасилвания, на които толкова настоявате. Всеки нормален човек, който има полов живот би следвало да е напълно наясно, че винаги има вероятност да се зачене. Желана, нежелана - след като вече е факт, касае се за човешки живот и за това да си играем на Господ като решаваме кой ще живее и кой не.

Нежелана бременност е тази, която се случва в момент, в който не искаш, не си готов, нямаш възможност, желание и нужната сигурност, включително финансова и партньорска. Деца се правят чрез секс, не ти ги спуска Господ с парашут, така че решението да създадеш и дадеш човешки живот е личен избор. Правейки аборт не се решава кой да живее и кой не, най-малкото нещото, което абортираш не е човешко същество все още, камо ли пък живо такова, че да го лишаваш от живот.  Има потенциал да бъде, но все още не е. Няма как да отнемеш нещо, което го няма изначално.

Общи условия

Активация на акаунт