Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 399
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ей, аз пък много се дразня като се каже...ама стотици деца чакат, вие защо кандисатствате...кандидатствала е жената, ще прецени дали да го запише. Това е положението...и аз ще запиша детето си заради 1т. ходене на ясла. Това ми е единствен шанс да го запиша в детската на сестра му. Айде, започвайте ме и мен сега....

Темата е дълга и всеки има гледна точка, която според него е правилната. Лошото е, че спряхме да бъдем Човеци. Няма да продължавам, защото както писах, нещата са много по-дълбоки и решенията ни до голяма степен са продиктувани от безизходицата.
Живи и здрави!

# 226
Записахме се сутринта. Обаче, в системата още не е отразено. Документите прие служител, представи ни бланки за прием на градината, които трябваше да попълним с мъжа ми. Някои от документите изобщо не бяха търсени, а се искаха други. Имунизационният паспорт даже искаха да ми го връщат, а ЛЛ го изписа специално за градината. В общи линии всичко премина добре.

Така че, мами и татковци, спокойно, отнася се за тези които като мен,  бяха стресирани и притеснени.

bouquet

# 227
  • София
Честито! Радвам се за вас! Дано човечето се чувства добре там и с желание да ходи, без чести отсъствия Simple Smile

# 228
Здравейте, може ли някой да ми отговори как евъзможно от 20 места в една градинка да са класирани 20 деца, но 2 от тях с-мата да ги публикува като свободни места за следващо класиране?

# 229
Iveto_DM, съгласна съм с теб. Всичко идва от безисходицата в която сме поставени... И тук не смятам,че родителите имат кой знае каква вина...Да са ни живи и здрави децата и ние разбира се, че то на държаната не може да се разчита кой знае колко...

# 230
Ей, аз пък много се дразня като се каже...ама стотици деца чакат, вие защо кандисатствате...кандидатствала е жената, ще прецени дали да го запише. Това е положението...и аз ще запиша детето си заради 1т. ходене на ясла. Това ми е единствен шанс да го запиша в детската на сестра му. Айде, започвайте ме и мен сега....
А тази една точка доколкото разбрах се дава, ако детето 6 месеца посещава яслата...така ли е наистина?

# 231
  • София
6 месеца не за всички ясли, само за СДЯ.

# 232
  • София
Здравейте, може ли някой да ми отговори как евъзможно от 20 места в една градинка да са класирани 20 деца, но 2 от тях с-мата да ги публикува като свободни места за следващо класиране?
Възможно е, ако родителите на тези две деца са отказали записване преди обявения краен срок и двете места са вече обявени като свободни за следващото класиране.  

# 233
  • гр. София
И аз записах моето човече днес! Нямах никакви проблеми с документите, всичко стана точно за 5 минути - служителката ги разгледа, свери с оригиналите л.к. и свидетелството за раждане, сложи вх. № на заявлението и това беше. Мен обаче ме притесни, че не пожела да ми даде никаква информация относно тръгването на децата - каза само, че тръгват по график поетапно от 15 септември нататък и периодично трябва да се ходи до градината в работното й време да проверяваме кога ще залепят графика отвън (най-вероятно около 1 септември), за да видим кой откога почва, за да имаме в предвид кога да правим изследванията. Но по какъв критерий ще се прави графика е пълна Индия. Специално попитах за това понеже вече ми свърши майчинството и в момента ползвам натрупания платен отпуск, но и той вече свършва, а нямам на кого да оставя детето, трябва да се връщам на работа и очевидно ще трябва да си търся някой да го гледа до започването на яслата и ми се искаше поне ориентировъчно да знам кога ще тръгне. Някой има ли представа приблизително до кога се очаква да тръгнат децата от яслените групи - септември - октомври или има възможност да ги отложат още? Предполагам, че преди започване ще направят и родителска среща да кажат какво да подготвим за яслата като дрешки и т.н.

# 234
Не се притеснявай, че не си отбелязала че си в отпуск по майчинство. Аз също не спах две нощи, защото го прочетох в темата. В бележката от работодателя пише, че си на трудов договор от дата  и че е безсрочен. Директорката дори не го погледна, а аз се бях толкова притеснила. Според мен ти си на трудов договор и няма значение отпуск по майчинство. Стига се стресирали хората! Аз отидох с най-големия плик с документи/така каза директорката/-мъжа ми е ЕООД. Извадих платежните за няколко месеца назад и не съм ходила до НАП-да им заверявам декларацията. САмо бележката от търговския регистър. Тя се опита да ме изпрати В НАП, но и обясних,че пише или декл. по чл.92 ИЛИ копие от платежните за внесени осигуровки.
Не се притеснявайте ако имате малко разминаване на документите създава се излишно напрежение.

# 235
Не се притеснявай, че не си отбелязала че си в отпуск по майчинство. Аз също не спах две нощи, защото го прочетох в темата. В бележката от работодателя пише, че си на трудов договор от дата  и че е безсрочен. Директорката дори не го погледна, а аз се бях толкова притеснила. Според мен ти си на трудов договор и няма значение отпуск по майчинство. Стига се стресирали хората! Аз отидох с най-големия плик с документи/така каза директорката/-мъжа ми е ЕООД. Извадих платежните за няколко месеца назад и не съм ходила до НАП-да им заверявам декларацията. САмо бележката от търговския регистър. Тя се опита да ме изпрати В НАП, но и обясних,че пише или декл. по чл.92 ИЛИ копие от платежните за внесени осигуровки.
Не се притеснявайте ако имате малко разминаване на документите създава се излишно напрежение.

А това искам да го кажеш и на многото, на които записване е ОТКАЗАНО, защото имат минимални разминавания в документите! Не са един или два такива случаи, но е факт, че зависи и от самата директорка. После ми кажи, че стресът е излишен, при положение, че детето ти класирано, но останало извън системата. А за да се избегне това, умните родители първо разучават правилата, попълват коректно критериите и след това вадят актуални документи, а не пищят, че са класирани, а хиляди неща са им объркани.

# 236
  • София
Дали могат да се заядат,че в служебната бележка не пише датата на постъпване на работа,предвид че го има в трудовата книжка?

# 237
  • София
Възможно е, ако родителите на тези две деца са отказали записване преди обявения краен срок и двете места са вече обявени като свободни за следващото класиране.  
Възможно е и да е отказано записване, ако родителите не са могли да докажат заявените условия.

# 238
Умна ли съм или съм тъпа в случая с тази измислена система в която има много подвеждащи неща се заблудих и аз.
Изход винаги има и директорките са хора, с които може да се преговаря. Чак такива лоши женици не са както ги описвате!

# 239
Записахме се преди час. Вече сме отразени и в системата. Дори имам и потвърждаващ e-mail. Документите ни бяха приети и обработени лично от  директорката на ДЗ и имахме възможността да си поговорим и за други неща касаещи постъпването на детето в яслата. Много съм доволна.
Относно служебните бележки от работодател. Нашите са с дата от м. Февруари т.г. и НЕ ни ги върнаха.
Успех желая на всички!

Общи условия

Активация на акаунт