Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 835
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, извинете за нахлуването, на мен ми е рано още да се включа по темата, но се опитвам да разбера дали родител, собственик/съдружник на фирма или такъв по Договор за управление има право да ползва 0.1 точка от допълнителните критерии за прием в СДЯ, ако адресът на фирмата е в района на детското заведение. От извадката на ръководството на ИСОДЗ не ми става съвсем ясно, може ли някой да помогне?

Да, има право. Нашият случай е такъв, не сме имали проблеми със записването. Поне за сега е така, докато ви дойде време да кандидатствате, може да са променили нещо. И аз май не видях нищо изрично по въпроса в правилата  newsm78
Благодаря много bouquet А какви документи се изискват при записване за удостоверяване на критерия, собственикът/управителят сам ли си издава служебна бележка за района на местоработата?

Данъчна декларация, заверена от НАП или копие от платежни документи за внесени осигурителни вноски преди датата на класиране на детето - това е за самоосигуряващо се лице. По Договор за управление също го пишеше някъде в системата.
За удостоверяване на района, честно казано, нищо не ми искаха. Бях си подготвила УАС и декларация в НАП, но не ми потрябваха. Само за свободни професии или занаятчии има изискване за момента, за собственици на фирми - не.

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 10:06 от Estranged

# 301
Здравейте, да попитам някой да е успял вече да запише детето си в 41 СДЯ Ябълкова градина, Люлин? Нещо по-специфично да искат там? ... Че като чета из форума и страх ме хваща - въпреки че уж всичко ни е изрядно, вече не съм сигурна Simple Smile

# 302
  • гр. София
Да подхвана и аз със здравните документи. Вчера пратих ММ до ЛЛ. В книжарницата е питал какво трябва за записване за детска, дали са му Лична здравнопрофилактична карта и Здравна карта за дете. На здравната карта ЛЛ е попълнила всички ваксини. Това минава ли вместо имунизационен паспорт?
Днес щяхме да отидем да се запишем, но сутринта забравих да взема личната карта на ММ.  ooooh!
Аз също бях купила от книжарницата лична здравно-профилактична карта за дете и имунизационен паспорт, както и здравна карта за дете, но нашата педиатърка ми попълни ваксините само в здравната карта за дете ( за която после при записването в яслата ми казаха, че им е нужна при реалното тръгване на детето, но аз си я оставих още сега) и ми издаде един лист от тяхната система на който пишеше здравно-профилактична карта и в който също бяха нанесени ваксините на малкия и всъщност този лист се оказа, че играе ролята и на здравно-профилактична карта, и на имунизационен паспорт. И аз се бях притеснила, дали с тези документи от педиатърката ще ни запишат, но нямаше никакъв проблем. Между другото на мен не ми искаха личната карта на таткото в оригинал, а само моята. На неговото копие все пак той беше написал собственоръчно "Вярно с оригинала", подпис и дата. Така че ако само това ви притеснява, мисля че може да запишете детето и днес. За по-сигурно можете да звъннете в ДЗ да попитате, дали тези документи ги устойват. Hug

# 303
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Да подхвана и аз със здравните документи. Вчера пратих ММ до ЛЛ. В книжарницата е питал какво трябва за записване за детска, дали са му Лична здравнопрофилактична карта и Здравна карта за дете. На здравната карта ЛЛ е попълнила всички ваксини. Това минава ли вместо имунизационен паспорт?
Днес щяхме да отидем да се запишем, но сутринта забравих да взема личната карта на ММ.  ooooh!
Аз се надявам да минава, че и ние сме така! Embarassed
Днес по-късно, като получа информация ще пиша! Peace

# 304
  • София
Ние се записахме с ксерокопие от страницата с имунизациите от картона и здравно-профилактична карта. ЛЛ каза, че това е достатъчно и няма да преписва всяка ваксина поотделно. Само ни подпечата и подписа копието.

# 305
Малко глупав въпрос, но ако не съм кандидатствала тази година за ясла, кога ще е следващия прием?

# 306
  • София
Ние се записахме днес. ЛЛ ни попълни профилактичния картон (в него си пише и ваксините) и отделно ни разпечата и от неговата система, което е идентичен документ. Самият той коментира, че всички искат по два документа, а то съдържанието е едно. В яслата директорката дори не ги погледна, каза, че според нея тези документи са излишни в този момент, защото реално ще се изискват и при тръгване на детето. Та така, ако някой е в 21 СДЯ да не се вълнува за бележките от ЛЛ. Иначе на другите документи на накара да напишем на копията вярно с оригинала, като за трудовата книжка направихме това само за първата страница. Иначе ги огледа подробно. Пита ни кога искаме да тръгнем и това беше. Много приятна жена.

# 307
Ние се записахме днес. ЛЛ ни попълни профилактичния картон (в него си пише и ваксините) и отделно ни разпечата и от неговата система, което е идентичен документ. Самият той коментира, че всички искат по два документа, а то съдържанието е едно. В яслата директорката дори не ги погледна, каза, че според нея тези документи са излишни в този момент, защото реално ще се изискват и при тръгване на детето. Та така, ако някой е в 21 СДЯ да не се вълнува за бележките от ЛЛ. Иначе на другите документи на накара да напишем на копията вярно с оригинала, като за трудовата книжка направихме това само за първата страница. Иначе ги огледа подробно. Пита ни кога искаме да тръгнем и това беше. Много приятна жена.

Здравейте,

И моята дъщеричка е приета в 21 СДЯ. Току що звъннах по телефона, потвръждавам казаха, че сега не са необходими документи като картон и Имунизационен паспорт.
Имате ли някакви отзиви за там, как ви се стори базата, на нас ни предстои записване другата седмица.

# 308
Ние се "полу"записахме в 41СДЯ Ябълкова градина. Документите от ЛЛ не ги искат сега . На мен ми искат акта за раждане на каката, за да видели че е наше дете..., нямаме брак.Та утре ще ходим
финално.Иначе децата тръгват поетапно и
 за това каза, че ще ни чака около 10.09 да
се разберем. Също ме пита защо от район Триадица чак в Люлин, но и обясних, че лятото се местим в съседен квартал. Каза , че опитът им показва, че хората които си записват децата от далечни квартали не си водели децата.И така! Лек ден от мен...!

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 11:52 от Mama Did

# 309
  • София

Здравейте,

И моята дъщеричка е приета в 21 СДЯ. Току що звъннах по телефона, потвръждавам казаха, че сега не са необходими документи като картон и Имунизационен паспорт.
Имате ли някакви отзиви за там, как ви се стори базата, на нас ни предстои записване другата седмица.
Имат огромен двор. Много ми хареса. Сградата е стара, тухлена, но е ремонтирана отвътре и много красиво изрисувана. Понеже питах дали извеждат децата, Директорката каза, че гледат да ги извеждат винаги, когато времето позволява, ако не могат на двора, защото е мокро, поне на терасата, а тя е доста голяма.

# 310
Здравейте!

Бих искала да се извиня предварително, ако въпроса вече е разискван, но имам въпросче относно класиранията. Детето ми е класирано на първо желание в ЦДГ в градина, където имаше голяма вероятност да влезе. Мога ли да подам документи там, и да участвам на второ класиране за друга ДГ, която е съвсем близо до нас. За съжаление за близката до нас ДГ, шансовете ни за прием бяха по-малки, и за това направих желанията си по този начин... Sad Системата дали няма да ни елиминира, след като вече сме записани...  Thinking

# 311
  • София
Здравейте!

Бих искала да се извиня предварително, ако въпроса вече е разискван, но имам въпросче относно класиранията. Детето ми е класирано на първо желание в ЦДГ в градина, където имаше голяма вероятност да влезе. Мога ли да подам документи там, и да участвам на второ класиране за друга ДГ, която е съвсем близо до нас. За съжаление за близката до нас ДГ, шансовете ни за прием бяха по-малки, и за това направих желанията си по този начин... Sad Системата дали няма да ни елиминира, след като вече сме записани...  Thinking
След като се запишете, ще можете да си подредите отново желанията, разбира се без право на 3 точки за първо желание.

# 312
Здравейте, да попитам някой да е успял вече да запише детето си в 41 СДЯ Ябълкова градина, Люлин? Нещо по-специфично да искат там? ... Че като чета из форума и страх ме хваща - въпреки че уж всичко ни е изрядно, вече не съм сигурна Simple Smile
Не се притеснявай, миналата година записах нашето момиче без проблем. Директорката е доста строга и държи всичко да е изрядно, но като цяло не би трябвало да се заяжда. Иначе сестрите са много внимателни към децата, и много стриктни - болни деца определено не се допускат, искат бележка от ЛЛ за всяко отсъствие по болест. Ако баткото не мъкнеше вируси от градината, малката сигурно нямаше и да боледува...

Аз днес висях един час при ЛЛ, но оправих документите на малката и я записахме в градината на брат й - 101 ОДЗ. Директорката е много готина, веднага ми каза, че ще сме на 50% такса като второ дете. И понеже едно момиченце от групата на дъщеря ни също е прието в градината, я помолих да ги сложат в една група - веднага си записа жената. Абе доволна съм!!!

# 313
И аз успях да запиша детето, за ваксината казаха, че няма проблем. За района на месторабота дадох бележка с адреса, без район, не казаха нищо. Само дето цяла вечер не бях спала от притеснения, а от исодз ми бяха отговорили някакъв безсмислен ботговор, който нямаше общо с въпроса, та явно съм си разговаряла с робот.

# 314
Не се притеснявай, миналата година записах нашето момиче без проблем. Директорката е доста строга и държи всичко да е изрядно, но като цяло не би трябвало да се заяжда. Иначе сестрите са много внимателни към децата, и много стриктни - болни деца определено не се допускат, искат бележка от ЛЛ за всяко отсъствие по болест. Ако баткото не мъкнеше вируси от градината, малката сигурно нямаше и да боледува...

Аз днес висях един час при ЛЛ, но оправих документите на малката и я записахме в градината на брат й - 101 ОДЗ. Директорката е много готина, веднага ми каза, че ще сме на 50% такса като второ дете. И понеже едно момиченце от групата на дъщеря ни също е прието в градината, я помолих да ги сложат в една група - веднага си записа жената. Абе доволна съм!!!

Благодаря много за информацията! Честно казано май предпочитам да е строга и да се спазват правилата, отколкото да гледат нещата през пръсти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт