Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 58 127
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Събирали сме пари за учебни тетрадки. В 3та и 4та група май са безплатни. Цена до 3та гр. - около 50 лв. Отделно давахме по 6 лв. месечно за консумативи в яслата. В градината има сдружение на родителите с месечен членски внос. Сдружението помага в повечето случаи за разходите за консумативи и за подаръци по случай 1-ви юни и Коледа.

# 661
Аз бях на род.среща и ще събираме пари за водичка, консумативи (мокри кърпи,хартия и пр.), учебни пособия и играчки.
Около 100 лв.събираме септември, така решихме единодушно, избрахме и род.актив. Мина добре, мисля че децата ще се чувстват добре, особено като сте запознах с преподавателите😃.

Дано бързо да се адаптират малчуганите.

# 662
  • София
Аз бях на род.среща и ще събираме пари за водичка, консумативи (мокри кърпи,хартия и пр.), учебни пособия и играчки.
Около 100 лв.събираме септември, така решихме единодушно, избрахме и род.актив. Мина добре, мисля че децата ще се чувстват добре, особено като сте запознах с преподавателите😃.

Дано бързо да се адаптират малчуганите.

По 100 лв. за дете ли събирате и за какъв период от време е тази сума? Само за вода, консумативи (мокри кърпи,хартия и пр.) ли са, или и неща за творчество (хартия, моливи, бои, приказки, филми...)?

# 663

По 100 лв. за дете ли събирате и за какъв период от време е тази сума? Само за вода, консумативи (мокри кърпи,хартия и пр.) ли са, или и неща за творчество (хартия, моливи, бои, приказки, филми...)?
[/quote]
Първоначална сума, на дете,  еднократно за вода,  учебници и творчество, както и за играчки. Консумативи, ще плащаме месечно, някаква дребна сума. Може би, ще се събират още пари впоследствие, тъй като ще възникват със сигурност и други нужди. Но според мен това е по-голямата сума, която уточнихме, в самото начало и за която се изискваше съгласие от родителите. Никой не възрази, защото доводите бяха разумни. Очаквах учебните материали да са безплатни, осигурени от държавата, като учебниците в училище, но се оказа, че изобщо не е така.Simple Smile

# 664
  • София
Очаквах учебните материали да са безплатни, осигурени от държавата, като учебниците в училище, но се оказа, че изобщо не е така.Simple Smile
Безплатни ще бъдат, когато минат в предучилищна подготовка, която е задължителна. Преди това не е и съответно помагалата се закупуват от родителите. Сумата, която сте събрали ми се струва завишена.

# 665
Здравейте,
Аз имам един общ въпрос.
Кандидатстваме в градина в общината, в която работя. Но системата ми дава само 8т.
http://prntscr.com/bel5jk
Середец е обшината, а градината е 18-то ОДЗ.
Някой има ли идея защо не ми дава допълнителната стотна?

Благодаря,
М.З.

# 666
  • София
Здравейте,
Аз имам един общ въпрос.
Кандидатстваме в градина в общината, в която работя. Но системата ми дава само 8т.
http://prntscr.com/bel5jk
Середец е обшината, а градината е 18-то ОДЗ.
Някой има ли идея защо не ми дава допълнителната стотна?

Благодаря,
М.З.

Допълнителни критерии за прием, 2016/2017
  • Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
  • Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските детски заведения и училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие
  • Детето има брат/сестра, които са родени с разлика по-малка от 24 месеца

С една дума това ОДЗ не е приело критерии за месторабота в района и затова сте с 8 точки.

# 667
...
С една дума това ОДЗ не е приело критерии за месторабота в района и затова сте с 8 точки.

Благодаря за бързия отговор!

Поздрави!

# 668
Здравейте, имам един въпрос и аз.
Имам дъщеря на 4 месеца, родена януари 2016. Регистрирах я в системата, но не можем да кандидатстваме с набор 2015 и на мой въпрос отговориха, че ще можем да редим желания когато навършим 10 месеца, тоест към ноември 2016. Аз обаче се притеснявам, че ако кандидатстваме тогава няма да има места никъде и ще останем за голямото класиране май и ще тръгне на ясла най-рано септември 2017, когато ще е, живот и здраве, на година и седем месеца. Аз искам да тръгне малко по-рано, например на година и 1-2 месеца. Според вас възможно ли е и как? Благодаря

# 669
  • София
Здравейте, имам един въпрос и аз.
Имам дъщеря на 4 месеца, родена януари 2016. Регистрирах я в системата, но не можем да кандидатстваме с набор 2015 и на мой въпрос отговориха, че ще можем да редим желания когато навършим 10 месеца, тоест към ноември 2016. Аз обаче се притеснявам, че ако кандидатстваме тогава няма да има места никъде и ще останем за голямото класиране май и ще тръгне на ясла най-рано септември 2017, когато ще е, живот и здраве, на година и седем месеца. Аз искам да тръгне малко по-рано, например на година и 1-2 месеца. Според вас възможно ли е и как? Благодаря

Сега не можете тъй като към септември 2016 г. детето няма да има навършени 10 месеца. След септември ще можете да кандидатствате с набора и на текущи класирания. Не мога да Ви кажа дали ще има шанс тъй като никога не се знае. Зависи в кой квартал сте, колко места са обявени и т.н., но по скоро на голямо класиране догодина ще имате по голям шанс.

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 10:19 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 670
Благодаря за отговора, а септември ще може ли да кандидатства и с двата набора 2015 и 2016?

# 671
  • София
Благодаря за отговора, а септември ще може ли да кандидатства и с двата набора 2015 и 2016?

Дете си кандидатства с набора който е. Да след като навърши 10 месеца можете да я пуснете и да участва в текущи класирания.
А и яслите(ОДЗ) за 1-ва яслена обявяват много малко места. За 2-ра яслена положението е по добро и ще имате шанс.
Но щом искате по рано да пуснете детето след септември ще трябва да наредите желанията и да следите(да дебнете) за свободни места и да се надявате да я приемат.
Ако не друг вариант Ви е частна ясла ако можете да си я позволите.

# 672
  • София
могат да я пунат да кандидатства като навърши 10 месеца, ама места за тоя набор ще обявят чак за голямото класиране най-вероятно.

# 673
Нямаше ли някакво изключение за децата родени януари, че могат да кандидатстват с предния набор?

# 674
  • София
Нямаше ли някакво изключение за децата родени януари, че могат да кандидатстват с предния набор?

Ако няма чакащи на опашката от предния набор.

Общи условия

Активация на акаунт