Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 364
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
В 49 ОДЗ Радост не си вдигат телефона за да попитам в кои часове става записването, някой записал ли се е там да ми каже по кое време може ?

# 196
За служебните бележки, тъй като моята е от 13.05, попитах вчера в системата и ми отговориха:

Нашият отговор:
Системата ще бъде отключена утре на 15.05.2016 г. и родителите ще имат достъп до профилите и до секция "Необх. документи". Служебната бележка от работодателя, трябва да бъде с дата на издаване, след датата на класиране на детето, такива са правилата.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

Аз пусна запитване и от системата ми отговориха, че служебната бележка трябва да е с дата не по-рано от един месец преди датата на класирането.Вече колко можем да им вярваме е друг въпрос  Simple Smile   newsm78

Можем да ги ползваме като генератор на случаен текст и да залагаме  Joy Joy Joy Joy

#2gunfire #Crazy #Crazy Sick Sick

Допуска се бележката от местоработата да е до месец преди класирането, когато родител работи в страна от Европейския съюз и се изисква легализиран превод. В този случай е необходимо технологично време за това и е възможно определеният двуседмичен срок за записване да се окаже недостатъчен.

# 197
Здравейте,чета ви редовно и покрай вас се загледах в това което съм попълвала в системата и видях,че не съм написала района на месторабота на таткото.Според вас ще бъде ли проблем и мога ли да го напиша сега?
Ако не Ви носи подточки, няма нужда да го попълвате, и в сл. бележка от местоработата на таткото няма да има нужда да се пише района (не е грешка и да се напише).
Ако сега го попълните, подточките ще могат да се използват от следващото класиране, и съответно в сл. бележка от местоработата на таткото трябва да се напише и района на местоработата.

# 198
  • София
ние се записахме, директорката само прегледа дали имаме всички неща, изобщо не чете райони и подробности.
дори вече сме отбелязани в системата като записани  Simple Smile

ама подробности като как ще се тръгва там, от коя дата и подобни не ни казаха  newsm78

# 199
Татко Ники,благодаря много!За миг много се притесних,че ще откажат да ни запишат.

# 200
  • София
Аз ходих до 99 ЦДГ Брезичка днес. За личните карти директорката каза,че се носи само оригинал на ЛК на записващия,а на другия родител само копие. За имунизационния паспорт сестрата каза,че не е нужно да е това картоненото,може и от системата на ЛЛ стига да има серийни номера и дата на поставяне на ваксините.
За трудовите книжки първата и тази,на която се записана сегашната месторабота.  
Относно кое как се случва всички детски градини правят родителски срещи през юни.
Направи ми впечатление,че след като записаха хлапето,което беше с майка си там ги изпратиха при сестрата.
Забравих да попитам дали е проблем,че номерата на личните ни карти и на двамата посочени в трудовите книжки са различни от тези,които са тъй като и двамата ги сменяхме преди време. Някой дали е наясно дали това е проблем?

# 201
  • София
някой наясно ли е, когато става въпрос за прехвърляне, документите са същите, но здравния картон ще го донеса от старата градина, когато детето напусне там - предполагам Thinking а тая профилактична карта newsm78

# 202
  • София
Здравейте! Финализирахме записването. Мед сестрата ги видя и написа в картоните, че се държат нормално за възрастта. След нея техн. секретар сложи вх. номера на заявленията. От там при директорката и готово. Дори и в системата са отбелязани.
Директорката отново ми натърти, че мога да отложа тръгването с 90 дни, а след това с мед бележки.

# 203
Задължително ли  децата да се водят при записването. Моето дете е на 9 месеца в момента - как точно ще определят дали се държи нормално  Rolling Eyes

# 204
  • София
явно за конкретната градина ги искат.
аз моето дете не го водих, дори не попитаха за него.

# 205
  • София
някой наясно ли е, когато става въпрос за прехвърляне, документите са същите, но здравния картон ще го донеса от старата градина, когато детето напусне там - предполагам Thinking а тая профилактична карта newsm78

Atadar,

Всяка година/при всяко преместване се вади нова здравно профилактична карта и се носи в детското заведение. И аз ще вадя нова и ще я нося на ЛЛ да я попълни за новата детска.

P.S. На мен само това ми остана.....всички други документи вече са налични. Надявам се другата седмица да стигна да я запиша след почивните дни.

# 206
  • София
Здравейте, ако бащата работи на половин работен ден проблем ли е? Всичко си има -осигуровки, постоянен трудов договор,  държавна работа е, но пише си по член еди си кой - 4 часов работен ден, нали трябва да е ок?

# 207
ние се записахме, директорката само прегледа дали имаме всички неща, изобщо не чете райони и подробности.
дори вече сме отбелязани в системата като записани  Simple Smile

ама подробности като как ще се тръгва там, от коя дата и подобни не ни казаха  newsm78
Хайде, честито! И аз след няколко дена като досъбера документите ще отида! Викаш директорката не е от много развълнуваните  Thinking

# 208
  • София
Директорката отново ми натърти, че мога да отложа тръгването с 90 дни, а след това с мед бележки.
Брей, брей Simple Smile
Не им вярвай много-много, имай си едно на ум.
При записването - о ноември е родена, о да, тя е мъничка, ще я забавим малко.
И като отидох септември да видя за какво иде реч - вой до небесата, че не може то така да се отлага, аз какво съм си мислела.
Та мисълта ми е - на есен пак провери какво мислят по въпроса, особено ако мислиш да позадържиш твоите и да не ги пускаш септември.

Задължително ли  децата да се водят при записването. Моето дете е на 9 месеца в момента - как точно ще определят дали се държи нормално  Rolling Eyes
По принцип не. Ма някои ги искат...
Аз бях взела моята понеже така или иначе нямаше кой да я гледа. И да - не знам какво ще видят на 8-9месечно бебе, ама като искат - да  гледат...

Здравейте, ако бащата работи на половин работен ден проблем ли е? Всичко си има -осигуровки, постоянен трудов договор,  държавна работа е, но пише си по член еди си кой - 4 часов работен ден, нали трябва да е ок?
Няма изискване за колко часов да е ТД. Т.е. ок сте си, не тр. да ви правят проблеми.

# 209
Здравейте, ние сме приети в ясла, но по 4 желание в неудобен квартал, ако запиша синът ми сега мога ли да участвам в следващите класирания?
И как според вас ще обявят своб.места на 23.05 като записванията са до 27.05?
Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт