Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 872
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте ,

В календара на ИСОДЗ пише, че на 23/05 ще обявят свободните места за второ класиране, а записванията от първо продължават до 27/05. Какви свободни места ще обявяват всъщност?

# 256
  • София
Аз се отчитам  че го записах, но директорката искаше или копието от трудовата книжка да е подписано и подпечатано от работодател и да пише "вярно с оригинала", или да й нося и оригиналите да свери. Аз й обясних, че няма как да пише вярно с оригинала, при положение, че заплатата е скрита и стана спор, в крайна сметка видя оригинала... Не се уточнихме за дата на тръгване обаче, тя ми каза-"Ела на 20-ти август да ти кажа за изледванията" а аз казах, че искам по-късно да тръгне, само й казах, примерно от 1-ви ноември значи да дойда на 20-ти октомври и тя каза да. Сега чета, че молба май трябва с точна дата за постъпване, така ли е? Тя каза, че родителската среща ще е октомври за набор 2015, което значи, че септември как ще се тръгне без родителска среща? Нещо не се разбрахме... МОЖЕ ЛИ ДА МЕ ОТПИШЕ ОТ СИСТЕМАТА? Ако не се явим на 15-ти септември (тя между другото каза, че почава от 1-ви септември, не е ли навсякъде едно и също?)

# 257
е това за вярно с оригинала никъде не пише че трябва да се направи? навспякъде ли искат да има вярно с оригинала на трудовите книжки

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 15:48 от tileva.baldjieva87

# 258
Нас не са ни приели. Как мислите има ли смисъл да променяме реда на детските градини при условие, че свободни места няма...
Огледайте свободните места в петък 27.05.2016 между 17 и 18 часа. Докато не заключат системата в 18 ч, са възможни размествания, а след 17 часа ще стане ясно колко места са останали свободни от незаписали се и отказали се. Заедно с най-удобните детски заведения, набележете си и детски заведения, които може да са ви леко неудобни, но все пак бихте могли да водите детето в тях без големи проблеми.

# 259
Здравейте ,

В календара на ИСОДЗ пише, че на 23/05 ще обявят свободните места за второ класиране, а записванията от първо продължават до 27/05. Какви свободни места ще обявяват всъщност?
Допълнителни свободни места, които отпускат директорките, или места, останали свободни поради алгоритъма на класирането.
Същински свободните места ще станат известни в 17:00 на 27.05.2016, котато директорките вече няма да могат да записват деца, които са се класирали на първото класиране, и до 18:00 ще може да се преподреждат кандидатурите.

# 260
Момичета, извинете за нахлуването, на мен ми е рано още да се включа по темата, но се опитвам да разбера дали родител, собственик/съдружник на фирма или такъв по Договор за управление има право да ползва 0.1 точка от допълнителните критерии за прием в СДЯ, ако адресът на фирмата е в района на детското заведение. От извадката на ръководството на ИСОДЗ не ми става съвсем ясно, може ли някой да помогне?

Да, има право. Нашият случай е такъв, не сме имали проблеми със записването. Поне за сега е така, докато ви дойде време да кандидатствате, може да са променили нещо. И аз май не видях нищо изрично по въпроса в правилата  newsm78

# 261
  • София
За мен остава загадка изискването да се предоставя трудова книжка. Каква е целта? Какво сверяват, нали за това има служебна бележка?
Звъннах в градината, в която е прието детето да попитам какво точно е работното време на канцеларията им и дамата изрично каза да си носим и оригиналните трудови книжки. Аз няма да я занеса.

# 262
Ей, аз пък много се дразня като се каже...ама стотици деца чакат, вие защо кандисатствате...кандидатствала е жената, ще прецени дали да го запише. Това е положението...и аз ще запиша детето си заради 1т. ходене на ясла. Това ми е единствен шанс да го запиша в детската на сестра му. Айде, започвайте ме и мен сега....

Извинявайте, но никой с никого не се заяжда. Всеки си казва мнението. Разликата е, че вие ще си запишете детето и то ще ходи на ясла, а има мами, които няма да ги запишат. Защо кандидатстват, не мога да разбера. Аз също се дразня. Подкрепям Iveto_DM.

# 263
Същият въпрос отнесох към нашата ясла. Отговориха ми, че ако не нося оригинала копието трябва да е заверено от работодателя. Идеята била да удостоверим с двата документа (копие от трудова книжка и служебна бележка), че все още сме при този работодател.
Предполагам, че те самите не могат да проверят дали информацията за трудовото правоотношение е достоверна, иначе и аз не виждам смисъл да се презастраховат с двата документа.

За мен остава загадка изискването да се предоставя трудова книжка. Каква е целта? Какво сверяват, нали за това има служебна бележка?
Звъннах в градината, в която е прието детето да попитам какво точно е работното време на канцеларията им и дамата изрично каза да си носим и оригиналните трудови книжки. Аз няма да я занеса.

# 264
И много ми е интересно защо кандидатствате без да знаете и да се интересувате от нищо. Не се заяждам, но има стотици деца, чиито родители искат да бъдат приети и да тръгнат, но са останали извън класацията заради други, които кандидатстват "ей така за спорта" и вадят късмет в томболата.

Кандидаствахме, защото казаха че много се чака и като стана на 10 месеца аз го записах в системата.

# 265
  • София
Аз днес се обадих в нашето ЦДГ директорката иска здравно профилактична карта - или от старата детска или нова от ЛЛ. Попитах за трудовата книжка, каза че оригинал не и трябва. Имунизационен паспорт каза да си проверя дали всички ваксини са нанесени и ако не са да отида да ги оправи педката.
За детето - каза, че не е необходимо да го водя, но ако няма кой да го гледа ще се радва да я види и да се запознае с нея.
Мисля края на тази седмица или най късно на 25.05. да отида да се запише. При нас записването е след 10 ч. сутринта до към 16 ч.

# 266
Здравейте, личният ни лекар ни издаде отхнеговата система лична здравно-профилактична карта, в която са описани и всички имунизации както и талон за проведените профилактични прегледи на една бланка,  нужно ли е да се закупува здравна карта и картон или това, което ми е издал е достатъчно? Благодаря,

# 267
  • София
Здравейте, личният ни лекар ни издаде отхнеговата система лична здравно-профилактична карта, в която са описани и всички имунизации както и талон за проведените профилактични прегледи на една бланка,  нужно ли е да се закупува здравна карта и картон или това, което ми е издал е достатъчно? Благодаря,
ние с тези се записахме преди 2г на ясла и вчера на градина.
тия дето се купуват ни ги искаха чак септември като да тръгва да посещава.

# 268
Здравейте ,
И ние се записахме - отдъхнах си. С мъжа ми се сме малко частен случай и понеже ги приемаше , не директорката , а друга служителка и се почудиха какво точно е нужно за нашето записване .В крайна сметка всичко мина нормално.
За картона за мед. преглед ми казаха да е наличен при тръгване. Сега дадох само листа изпринтиран от лекарката с последния преглед и сложените ваксини. При нас липсва една ваксина , защото просто нямаше внос в страната , но казаха , че е важно при тръгването на детето да има всички ваксини .

# 269
  • София

Е това не е чак такава загадка. Информацията в служебната бележка може леко да се измени в зависимост от това какво е необходимо на съответното лице. Подписалият я носи отговорност за съдържанието, но едва ли ще го проверят и санкционират за невярна информация. Докато трудовата книжка действително доказва наличието на служебно правоотношение, в нея няма как да бъде попълнено невярно съдържание и по-трудно биха я фалшифицирали.

Общи условия

Активация на акаунт