Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 926
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Извинявайте мами, сега като гледах в нашето СДЯ където сме приети, освен 1-ва и 2-ра ясленски групи има и още една първа група. Това градинска група ли е?
Мислех, че хлапетата ходят две години на

ясла и след това кандидатстват за детска...Дори и да е градинска група, на мен не ми пречи догодина да си кандидатстваме в градита която ни е удобна нали?

# 271
кога мога да кандидаствам наново? В София само от септември месец ли приемат или може целогодишно?

Благодаря Ви за отговорите. Разбрах че с молба до директорката мога да го отложа 90 дни и да взимам майчинство. Ще мисля за този вариант. И отново да попитам ако уведомя директорката че се отказваме от кой месец мога да кандидаствам отново? Винаги ли децата тръгвам от септември?

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 16:22 от tedizonova

# 272
  • София
Училищата почиват и на 25.05. Не знам дали важи и за ясли и градини, но е добре да проверите, за да не се разкарвате напразно. Simple Smile

# 273
  • София
кога мога да кандидаствам наново? В София само от септември месец ли приемат или може целогодишно?

Има и текущи класирания, стига в избраната градина да обявят свободни места.

# 274
  • В древна страна на край света!!!
Здравейте, на 14.05 сме приети сме на текущ прием набор 2011, това означава ли че въпреки че идват летните месеци децата могат да посещават детската градина от сега, а не чак от септември месец?

# 275
  • София
Mrs Jan, не съм съгласна с вас. Въпросната служебна бележка съдържа мокър печат, подпис и ЕИК на фирмата. В моята служебна бележка е упоменато, че към настоящият момент не съм отправяла предизвестие за напускане. Съгласете се, че трудова книжка също може да се фалшифицира. Няма смисъл.
От ЧР са ми снимали трудовата книжка и са заличили дохода. Това ще представя.

# 276
  • София
Здравейте, на 14.05 сме приети сме на текущ прием набор 2011, това означава ли че въпреки че идват летните месеци децата могат да посещават детската градина от сега, а не чак от септември месец?
Щом е текущ прием би трябвало да могат, но имайки предвид, че лятото са сборни групи и посещението се заявява още през април - началото на май е най-добре да попитате в конкретното ДЗ дали ще ги приемат още сега.

# 277
  • София
Mrs Jan, не съм съгласна с вас. Въпросната служебна бележка съдържа мокър печат, подпис и ЕИК на фирмата. В моята служебна бележка е упоменато, че към настоящият момент не съм отправяла предизвестие за напускане. Съгласете се, че трудова книжка също може да се фалшифицира. Няма смисъл.
Аз да съм написала, че трудова книжка не може да се фалшифицира? Писах само, че е по-трудно. А по отношение на служебната бележка има работодатели (особено, когато не е много голямо предприятие), които в служебна бележка в свободен текст спокойно пропускат да напишат някой факт или леко го изменят, защото ако се зачетете само в тази тема, ще видите колко родители не са си направили труда да си проверят и актуализират данните. Може да не е голям пропуска в бележката и да не се отразява на класирането, но за да няма проблем служителя и да се върне на работа, а не да си стои в къщи го правят. Някои могат и от приятелски чувства да издадат бележка на човек, който въобще не работи при тях, защото няма да ги проверят и санкционират, но същите тези се съмнявам, че ще направят и фалшива трудова книжка. 

# 278
Момичета, извинете за нахлуването, на мен ми е рано още да се включа по темата, но се опитвам да разбера дали родител, собственик/съдружник на фирма или такъв по Договор за управление има право да ползва 0.1 точка от допълнителните критерии за прием в СДЯ, ако адресът на фирмата е в района на детското заведение. От извадката на ръководството на ИСОДЗ не ми става съвсем ясно, може ли някой да помогне?

Да, има право. Нашият случай е такъв, не сме имали проблеми със записването. Поне за сега е така, докато ви дойде време да кандидатствате, може да са променили нещо. И аз май не видях нищо изрично по въпроса в правилата  newsm78
Благодаря много bouquet А какви документи се изискват при записване за удостоверяване на критерия, собственикът/управителят сам ли си издава служебна бележка за района на местоработата?

# 279
  • София
Училищата почиват и на 25.05. Не знам дали важи и за ясли и градини, но е добре да проверите, за да не се разкарвате напразно. Simple Smile

Училищата почиват и на 25ти защото тогава има матури,както например днес също почиват.

# 280
  • София

Училищата почиват и на 25ти защото тогава има матури,както например днес също почиват.
Градините не ги ловят матурите и си работят Simple Smile

# 281
  • София
Към дискусията за трудовите книжки и ментетата при приема - да ви кажа ... за съжаление ... чувала съм за случаи, в които фалшифицират лесно. Проверка в НАП не се прави. Човек реши ли да си вкара детето на всяка цена, ще направи и фалшива трудова книжка, ако трябва и на работа фиктивно ще го назначат, и детето болно ще си изкара, че и на неизвестен родител. Убедена съм, че го правят. Други пък си записват детето още в първа яслена, а го пускат чак на предучилищна, и такива има. Та с две думи, колкото и да стягаме контрола, момичета (и татковци), системата е наивна и не се подобрява правопропорционално на вложеното старание на хората, които са я измислили, както и на добрите намерения и активната позиция на гражданите. Нещо друго трябва коренно да се промени, но това е тема на друг разговор ...

# 282
  • София
25ти е даден като компенсация от МОНМ за присъствения 24ти. Не заради матури.

# 283
  • София
Момичета, питах и по-рано, днес се записахме в яслата, но може ли директорката да ни отпише ако тръгнем на ясла чак на 1-ви ноември? Може ли тя да задължи точно това дете да тръгне по-рано и ако не стане това да го отпише? Питам понеже не се уточнихме с нея за точна дата на тръгване,  страшно строга и спичаща жена беше....

# 284
  • София
Към дискусията за трудовите книжки и ментетата при приема - да ви кажа ... за съжаление ... чувала съм за случаи, в които фалшифицират лесно. Проверка в НАП не се прави. Човек реши ли да си вкара детето на всяка цена, ще направи и фалшива трудова книжка, ако трябва и на работа фиктивно ще го назначат, и детето болно ще си изкара, че и на неизвестен родител. Убедена съм, че го правят. Други пък си записват детето още в първа яслена, а го пускат чак на предучилищна, и такива има. Та с две думи, колкото и да стягаме контрола, момичета (и татковци), системата е наивна и не се подобрява правопропорционално на вложеното старание на хората, които са я измислили, както и на добрите намерения и активната позиция на гражданите. Нещо друго трябва коренно да се промени, но това е тема на друг разговор ...
Аз затова не възразих да видят децата преди приемането. Явно има причина. А за фиктивния запис думи нямам. Но да не продължавам, че пак ще ме нападнат.

Общи условия

Активация на акаунт