Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 007
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
И ние се записахме Simple Smile  В СДЯ в студентски град. Всичко мина много лесно. Директорката беше супер любезна и мила, не се заяждаха за нищо. Накрая даже ме питаха  от коя дата искам да тръгне и си записаха...

# 361
Здравейте ,честно казано не знам защо пиша тук ,но може да ми дадете някакъв съвет.Вчера отидохме да записваме малкия на ясла и ни върнаха документите ,защото липсват оригиналите на трудовите ни книжки.При положение ,че в страницата на градината пише "копие от трудовите книжки" и нищо не се споменава и за оригинала.Проблемът е ,че моята е в деловодството и жената ,която отговаря за досието ми излезе в отпуск точно вчера ,а досието е заключено.Писах до ИСОДЗ ,а от там ми отговориха ,че по принципни въпроси не могат да вземат отношение.Според вас какво да предприемем ?

Ако продължават да правят проблеми и не се съгласят по-късно да покажете ТК или не се откажат от този си каприз (все пак не присъства в "необходими документи"), а както знаем гоните срок, защо не ги попитате ще приемат ли ако занесете справка в НАП за трудовите си взаймоотношения - през сайта (с ПИК код, ако имате) или официално не отидете да си издадете на място с подпис и печат. В тази справка е цялата история и всички трудови договори - минали и настоящи с дати, така че ще присъства и информация кога е подадено уведомение от фирмата, в която работите, че сте назначена и все още работите там. Ако и тогава продължат да настояват за ТК в срок си търсете правата, защото нарушение от ваша страна няма.
Дано всичко да мине бързо и безпроблемно.

# 362
  • София
Скрит текст:
Здравейте ,честно казано не знам защо пиша тук ,но може да ми дадете някакъв съвет.Вчера отидохме да записваме малкия на ясла и ни върнаха документите ,защото липсват оригиналите на трудовите ни книжки.При положение ,че в страницата на градината пише "копие от трудовите книжки" и нищо не се споменава и за оригинала.Проблемът е ,че моята е в деловодството и жената ,която отговаря за досието ми излезе в отпуск точно вчера ,а досието е заключено.Писах до ИСОДЗ ,а от там ми отговориха ,че по принципни въпроси не могат да вземат отношение.Според вас какво да предприемем ?

Ако продължават да правят проблеми и не се съгласят по-късно да покажете ТК или не се откажат от този си каприз (все пак не присъства в "необходими документи"), а както знаем гоните срок, защо не ги попитате ще приемат ли ако занесете справка в НАП за трудовите си взаймоотношения - през сайта (с ПИК код, ако имате) или официално не отидете да си издадете на място с подпис и печат. В тази справка е цялата история и всички трудови договори - минали и настоящи с дати, така че ще присъства и информация кога е подадено уведомение от фирмата, в която работите, че сте назначена и все още работите там. Ако и тогава продължат да настояват за ТК в срок си търсете правата, защото нарушение от ваша страна няма.

Да бе - коректните хора, както писахме и преди, трябва и майчиното мляко да си изпеят, за да им запишат децата, а в същото време сулю и пулю е минал с фалшиви трудови книжки, ама в оригинал  Wink Моето време е адски кът - предполагам така е при всички. Няма начин в изискуемите документи да пише "копие" и да им позволя да ми държат сметка за "оригинал", че и до НАП да се разкарвам да ми издадат я ПИК, я мокър печат. Гери Александрова, културно им намекни в градината, че може просто ей така да пуснеш сигнал до инспекторите от НАП. В градините умират от страх, като чуят думата "проверка", защото не се знае каква волна или неволна грешка могат да им открият. Mr. Green

# 363
  • София
ММ отиде и записа детето. Чака 1 час, защото пред него имало други хора. Хора, които директорката връщала за пореден път с некоректни бележки и данни.
Като влезнал той всичко станало за минути и директорката дори казала, че ние сме били единствените с изрядни документи и без пропуски.
От 15.09. започва да посещава новото ДЗ. Получих потвърждение за записването. Най накрая се успокоих.

# 364
  • София
И ние се записахме вече, стана за минути, всичко изрядно, бях взела трудовата книжка на ММ за всеки случай, не знам дали щяха да направят проблем ако я нямаше, не мисля, честно казано. Питам - кога започвате през септември - още не сме решили, казва. От 1.09 до 12.09 да сме дошли с резултатите от изследванията и тогава ще се доуточняваме.
Записахме се сутринта, но още не е отразено в системата.  Rolling Eyes

# 365
Скрит текст:

Да бе - коректните хора, както писахме и преди, трябва и майчиното мляко да си изпеят, за да им запишат децата, а в същото време сулю и пулю е минал с фалшиви трудови книжки, ама в оригинал  Wink Моето време е адски кът - предполагам така е при всички. Няма начин в изискуемите документи да пише "копие" и да им позволя да ми държат сметка за "оригинал", че и до НАП да се разкарвам да ми издадат я ПИК, я мокър печат. Гери Александрова, културно им намекни в градината, че може просто ей така да пуснеш сигнал до инспекторите от НАП. В градините умират от страх, като чуят думата "проверка", защото не се знае каква волна или неволна грешка могат да им открият. Mr. Green
Входът на Дирекция "Образование" се намира точно тук https://www.google.bg/maps/@42.6935321,23.3484524,3a,60y,277.28h … 3312!8i6656?hl=en  - ул. "Оборище" 44, от страната на ул. "Проф. Джовани Горини". Може да имат някакво приемно време, но въпросът не търпи отлагане, защото има ограничено време за записване. Щом подчинените им не Ви записват при наличие на всички изискуеми документи и ви правят въртели и Ви поставят в безизходица, тогава може да поискате те свършат работата на подчинените си.
Ако сте с автомобил, в карето има проблеми с паркирането, но от другата страна на Перловската река има зелена зона и се намират места.

P.S. Точно от НАП едва ли ще се стреснат. Доколкото може, запазете добрия тон, като все пак покажете, че не се поддавате на прищявки на хора, които нямат право да променят правилата.
Ако нещата се запазят така до понеделник-вторник, и Дирекция "Образование" не Ви съдействат, можете да потърсите съдействие от адвокат или родителски организации. Тежката артилерия е да удостоверите нежеланието директорката да приеме документите Ви с нотариус (не съм го правил, но знам, че нотариусите извършват подобни услуги) - или ще Ви приеме документите, или оттам могат да започнат събития, вариращи от наказание и стигащи до лично плащане от страна на директорката на частна ясла/детска градина за детето Ви. Може да поискате помощ от медиите.
Някои от алтернативите са скъпи, но със сигурност ще бъдат в под 1 до 2 такси в частна ясла/детска градина.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 15:16 от татко Ники

# 366
  • София
И моя малчо днес го записах. В 99 ЦДГ Брезичка стана за минути. Директорката не е искала оригинали на ТК,нито подпис и надпис Вярно с оригинала. Само на ЛК държеше да има. Записването е отразено и вече в системата. Пожелавам на всички безпроблемно записване!

# 367
  • София
Здравейте, знам, че имаше коментари по темата, но не мислех, че може да ми се случи такова нещо и не съм вниквала.. Може ли да ми кажете дали можем да кандидатстваме с пълен брой точки на второ класиране, ако откажем записване при директорката, при положение, че детето е класирано по първо желание.

попаднах на следния текст: "Ако не желаете да запишете детето в детското заведение, където е било класирано, трябва да заявите искането си за отказ от записване на място в детското заведение и използваните точки ще бъдат възстановени от системата веднага."

Моля ви за потвърждение, че това е така. Благодаря предварително!

# 368
  • София
Все пак днес успяхме да го запишем .Тъй като сме с дете в горна група и сме били "техни родители" ще ни направили компромис сега , но по-късно да съм си занесяла трудовата книжка.

# 369
  • София
така ... днес най - накрая отбелязаха записването на децата в системата, занесох всички необходими документи - документ за семейно положение и всички неща от личната ... да знам, че съм приключила с това. говорих и с двете директорки и решихме проблема - тръгва от септември със сестра си !!,, общо взето всичко е ок Peace

# 370
Здравейте, и аз днес записах детенцето си на ясла. Директорката ми се накара как мога да я пускам на ясла толкова малка, като ми обясни, че било задължително да е проходила и да сме я отказали от биберона. Септември тя ще е на една година и два месеца. Директорката ме информира, че тази година са променила наредбата за ОДЗ- тата и според новоприети текстове, започването на яслата ще може да се отлага с до 3 месеца, което ставало с молба до нея. Някой има ли представа в какъв срок мога да подам такава молба?

# 371
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, и аз днес записах детенцето си на ясла. Директорката ми се накара как мога да я пускам на ясла толкова малка, като ми обясни, че било задължително да е проходила и да сме я отказали от биберона. Септември тя ще е на една година и два месеца. Директорката ме информира, че тази година са променила наредбата за ОДЗ- тата и според новоприети текстове, започването на яслата ще може да се отлага с до 3 месеца, което ставало с молба до нея. Някой има ли представа в какъв срок мога да подам такава молба?
Ами, то това не е ново  Shocked Още от миналата година наредбата е променена и си го пише в ИСОДЗ ... Можеш да отлагаш 90 дни след 15.09 т.е. до 15.12 ... после детето автоматично се изключва от системата, ако директорката не го е записала като "посещаващо". До 15.12 трябва да е присъствало поне 1 ден (примерно уговаряш се с нея да тръгне на 13.12), а ти да си подадеш документите на същата дата за връщане на работа (излизане в отпуск) и започване да се плащат от НОИ 50% от майчинството. После, ако си в отпуск и можеш да си гледаш детето - може да поискаш док. от ЛЛ и да си плащаш 1/2 от таксата, а то да не ходи. Но тя отпуската все ще свърши Simple Smile и в един момент ще трябва да започне да си посещава редовно яслата Simple Smile

# 372
  • София
Здравейте, знам, че имаше коментари по темата, но не мислех, че може да ми се случи такова нещо и не съм вниквала.. Може ли да ми кажете дали можем да кандидатстваме с пълен брой точки на второ класиране, ако откажем записване при директорката, при положение, че детето е класирано по първо желание.

попаднах на следния текст: "Ако не желаете да запишете детето в детското заведение, където е било класирано, трябва да заявите искането си за отказ от записване на място в детското заведение и използваните точки ще бъдат възстановени от системата веднага."

Моля ви за потвърждение, че това е така. Благодаря предварително!

Да, до колкото разбирам е така. Аз бях същия казус, но реших все пак да го запиша и сега пак участвам на второ класиране, но вече не сме с пълен брой точки. Но ако няма да записваш, задължително трябва да заявиш в градината, че няма да се записва.

# 373
Здравейте,
Днес записахме малкия на ясла в 8 ОДЗ Таврия. Не разбрах обаче кога ще е ясна датата на тръгване. Някой има ли информация. Само ми казаха, че трябва всички приети да се запишат.
Здравейте , днес записах дъщерите ми на ясла в Таврия.Директорката каза ,че на 8ми юни от 17 часа ще има родителска среща и да разговарям с мед.сестра за датата ,от която искам да тръгнат на ясла. Аз ще пожелая това да е крайната дата до която може да се отложи - ако е 15 декември , защото моето майчинство първата година ще е до 30 ноември и не искам да го губя.
Поздрави

# 374
  • София
Май трябва да е преди 15.12. Брои се точно 90 дни от 15.09 включително, като на 90-ия ден, а не на 91-вия, трябва да има посещение (т.е. на 13.12).

Общи условия

Активация на акаунт