Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 028
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ох, аз да се оплача...не знам вече какво да правя.
Втора седмица чакам момичето, което отговаря за екипа на моя мъж от hr-ите им.Написа ми бележка, след като пратих дума по дума какво трябва да има.
Чакам пресниманото от трудовата книжка, вече избеснявам. Моят мъж всекид ен ги пита, казал е, че до петък е срока за записване. Но явно и той не е достатъчно настоятелен ли....не знам и аз.
Накрая ще звънна на телефона на компанията им, но е голяма...аз знам само първото име на момичето  ooooh!
Не знам вече какво да правя, сигурно ако въобще получа листа, то ще е в петък на обяд  Crazy
Чак се чудя дали да не отида до яслата да говоря с директорката.

# 391
Втора седмица чакам момичето, което отговаря за екипа на моя мъж от hr-ите им.Написа ми бележка, след като пратих дума по дума какво трябва да има.
Чакам пресниманото от трудовата книжка, вече избеснявам. Моят мъж всекид ен ги пита, казал е, че до петък е срока за записване. Но явно и той не е достатъчно настоятелен ли....не знам и аз.
Накрая ще звънна на телефона на компанията им, но е голяма...аз знам само първото име на момичето  ooooh!
Не знам вече какво да правя, сигурно ако въобще получа листа, то ще е в петък на обяд  Crazy

Втора седмица за едно копие? Не е истина, просто...
Да не говорим, че работодателят няма право да задържа трудовите книжки. Те следва да се съхраняват лично от лицето и да се предоставят на работодателя, за да извършва необходимите вписвания.
Щом мъжа ти не може да е 'по-настоятелен' - говори ти с тях и то в малко по-рязка форма.
Поне аз така бих направила. Успех bouquet

# 392
Здравейте,

Имам следния въпрос, възможно ли е дъщеря ми да кандидаства с предния набор (родена е в началото на януари 2014), т.е. да прескочи ясла и директно да се тръгне на градина? В системата на исодз пише, че се участва на т.нар. текущи класирания за преден набор. Моля, яко някой се е сблъскал с тези въпроси да даде съвет, благодаря Simple Smile

# 393
  • София
Здравейте,
Следя темата, но не помня да съм срещала следния казус, а в системата на исодз не намерих отговор.
Ако ни приемат в СДЯ тази година, набор 2015, запиша детето, но по-натам преценя, че няма да го пускам, дори след 90-те дни отлагане и го отпиша, за класирането в следващата година ще имаме ли право на допълнителните точки за поредност на желанията?
Ако го отпиша или отложа с 90 дни, кога трябва да се върна на работа?

При следващото класиране точките ще се възстановят (например 3 т. за първо желание).

Ако детето не посещава ясла поради отлагане или е отписано от яслата, може да ползвате втората година от отпуска по майчинство или шесте месеца неплатен отпуск след навършване на 2 години на детето.

Ако детето посещава ясла (реално ходи и не е в период на отлагане), тогава отпускът по майчинството до навършване на 2 г. се прекратява и трябва да се върнеш на работа или да ползваш платен отпуск.

# 394
  • София

Мъжът ви да си вземе книжката и да си я снима. И без това тя трябва да стои при служителя.

# 395
  • София
Здравейте,

Имам следния въпрос, възможно ли е дъщеря ми да кандидаства с предния набор (родена е в началото на януари 2014), т.е. да прескочи ясла и директно да се тръгне на градина? В системата на исодз пише, че се участва на т.нар. текущи класирания за преден набор. Моля, яко някой се е сблъскал с тези въпроси да даде съвет, благодаря Simple Smile
Може да се смени набора, когато системата мине в режим на текущи класирания, но за да ви приемат не трябва да има кандидати от набор 2013 и да има свободно място.

# 396
  • София
Книжката си беше в него  Peace Даде я, за да проверят дали са нанесени всички промени. Той работи за фирма, която от своя страна предоставя кадри за чужди компании. Има няколки анекса и различни промени.
Дадена е още в понеделник и нищо.
Утре ще звънна на компанията и поискам контакт с това момиче.

# 397
  • София
Книжката си беше в него  Peace Даде я, за да проверят дали са нанесени всички промени. Той работи за фирма, която от своя страна предоставя кадри за чужди компании. Има няколки анекса и различни промени.
Дадена е още в понеделник и нищо.
Утре ще звънна на компанията и поискам контакт с това момиче.
Е той малък ли е, че не може да си я поиска, та вие ще звъните?!

# 398
  • София
Sideshow, моите деца са родени януари 2015г. Таткото също иска да тръгнат на училище с предния набор. И аз мислех как ще е най-добре и прецених, че ще карат градината с набора си, а ще ги изтегля една година по-рано за училище. Така няма да се налага да свикват с нови групи, деца и госпожи.

# 399
  • София
Имате ли представа дали записаните деца се отразяват в реално време в системата и да кажем в петък следобед ще има горе долу яснота по колко места ще са останали за второ класиране?

# 400
  • София
Имате ли представа дали записаните деца се отразяват в реално време в системата и да кажем в петък следобед ще има горе долу яснота по колко места ще са останали за второ класиране?

Някои директори директно ги отбелязват. Нашата още на момента е отбелязала записването и веднага получих мейл. Но има и други където чакат повече деца да се запишат и чак тогава отбелязват. Всичко ще стане ясно на 27.05. след 17 ч. и до 18 ч. ще имате яснота и ще можете да редите и пререждате кандидатури.

# 401
  • София
Здравейте,
Интересува ни мнението на родителите, които в момента кандидатстват през системата на ИСОДЗ, по отношение на правилата за прием. Какво би било добре да се промени в тях, така че да е в улеснение и полза общо за кандидатстващите (не за конкретни частни случаи).

# 402
Mrs Jan, смятам, че е напълно излишно в полето за работещ родител да има опция "В отпуск за гледане на дете". Много объркване и ненужен смут създава у кандидатстващите, а реално не носи полза. Родител в отпуск за гледане на дете е така или иначе назначен по трудов договор. Предлагам да отпадне като възможен избор и да облекчи събирането на необходимите документи.  Peace

# 403
Здравейте,
Интересува ни мнението на родителите, които в момента кандидатстват през системата на ИСОДЗ, по отношение на правилата за прием. Какво би било добре да се промени в тях, така че да е в улеснение и полза общо за кандидатстващите (не за конкретни частни случаи).

Според мен (това е мое мнение) трябва да отпадне точката за адрес на месторабота в района на детското заведение. Освен, че там има много фалшификации, според мен това е и един вид дискриминация. Масово ДЗ са го приели като критерий, а няма как всички родители да работят в същия квартал. Освен това би трябвало най-много точки да се събират по местоживеене. Благодарение на този критерий много деца остават извън класацията и не участват дори в граничните групи.

# 404
  • над кукувичето гнездо
Здравейте,
Следя темата, но не помня да съм срещала следния казус, а в системата на исодз не намерих отговор.
Ако ни приемат в СДЯ тази година, набор 2015, запиша детето, но по-натам преценя, че няма да го пускам, дори след 90-те дни отлагане и го отпиша, за класирането в следващата година ще имаме ли право на допълнителните точки за поредност на желанията?
Ако го отпиша или отложа с 90 дни, кога трябва да се върна на работа?

При следващото класиране точките ще се възстановят (например 3 т. за първо желание).

Ако детето не посещава ясла поради отлагане или е отписано от яслата, може да ползвате втората година от отпуска по майчинство или шесте месеца неплатен отпуск след навършване на 2 години на детето.

Ако детето посещава ясла (реално ходи и не е в период на отлагане), тогава отпускът по майчинството до навършване на 2 г. се прекратява и трябва да се върнеш на работа или да ползваш платен отпуск.
Благодаря! Ако правилно съм разбрала, ако го запиша, но отложа тръгването с 90 дни, то трябва да се върна на работа при тръгването му след тези 90 дни? И ако веднага след тези 90 дни реша да го отпиша, пак трябва да се върна на работа, нищо, че той няма да посещава ясла, а отпускът ще мога да ползвам след като той стане на 2? Моля, коригирайте ме, ако не съм разбрала!
Важно ми е, за да освободим шанс на някой да се запише, ако тези условия не са ни "по мярка".

Общи условия

Активация на акаунт