Многодетни мами - тема № 66

• 120 202
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
pum_pall, бързо да оздравяват  Hug
Aila, много са ти хубави момичетата  Hug
В момента в предаването на Гала, обсъжданата тема е за многодетните семейства и как фондацията на д-р Врабевски помага на такива семейства. И друг път в същото предаване съм гледала за други инициативи на този човек - евала, страхотен е!
При нас тази година коледната фотосесия  беше пълен кошмар, и каката и бебето не искаха да се отделят от мен и имат по 1-2 самостоятелни снимки, повечето ни снимки са общи - на цялото семейство.
Скрит текст:
Хубави и топли празници ви пожелавам  Hug

Чудесно изглеждат, без значение какво е било зад кадър  Mr. Green

# 676
Много хубави снимки. То с такива хубави деца просто няма как да не станат хубави снимките. Аз дори и не си мечтая за фотосесия при фотограф. Това май е доста популярно в по-големите градове. Не знам как е в Добрич, тъй като социалните ми контакти са доста ограничени, но днес съм развълнувана, защото успях да убедя мм да ме пусне утре на коледен благотворителен базар в училището на сина ми. Ще събират парички за детето на една от учителките, което имало нужда от лечение. Е, аз не съм сръчна в ръцете, че да изработя нещо, нито пък съм кой знае каква кулинарка, че да предложа нещо наготвено, но поне мога да продам някое и друго бурканче с мед с  благотворителна цел. Най-сетне и аз да мога да направя нещичко за някого, че все гледам разни инициативи, но не смея да се включа с нищо.

# 677
  • offshore & overseas
Много са красиви момичетата на Айла, ама и шапките им са едни такива специални...

Гледам, че и Драга е задобряла бая. Не съм я следила от години, то нали и аз не пускам вече нищо никъде, та и не зяпам. Embarassed

Последната ни семейна фотосесия беше през април 2015 г. и оттогава не сме се снимали. Тя ни беше подарена от отчетната група във фейсбук заради Никола, който като първото бебе на групата (и как не - нали се роди три месеца преди термин), беше приет за талисман и за първия му рд събраха парички и ни пратиха на фтс. Не знам защо очаквах повече от своята недоспала и подпухнала порода, но... нали са ни мил спомен все пак... Бях обещала да покажа и може би ще мога да изровя нещо, знам ли, хм, хм.

Тия дни (в смисъл в близките месеци или години Laughing) трябва да повторим може би и може да се поогледам за Куклата - къде и как снима и на какви цени...

Роксана, прелестни са твоите мъници!! И колко много си приличат и тримата, въпреки драстичната разлика с бати! При нас приликата е голяма кака и малчо, а средното е много особено, с едни такива искрящи и пронизващи черни очи. Shocked

Емел, ние се каним също да си вземем мед, но още не сме. Като слушам момичетата колко са доволни, ммм, скоро ще е. Crazy

За благотворителност аз също не се изхвърлям. Единственото, което понякога се отпускам да правя, е доброволчески труд, но не в общоприетия смисъл. Просто правя дребни неща за разни хора без да търся отплата. Най-вече съм помагала на разни майки за кърменето. НО хората ме възприемат като чалната. Не че ми пука, обаче по принцип такова едно отношение е способно да те откаже и от най-благородните намерения. Иначе по празници сме много щедри и добри. (И тук не визирам никого от темата, просто си бая, да ми олекне). Laughing

П.П. Призовавам всички, които имат нови снимки на децата, да ги публикуват поне за кратко - много обичам да гледам хубави деца!!

# 678
  • София
roxanna много сте хубави и вие  bouquet
Мяуче шапките са много готини наистина, но са си на Драга реквизит за съжаление  Simple Smile
От меда и аз съм доволна, само че още е в офиса и децата не са го пробвали.
Можете ли да ми кажете как може да се направи отново течен? Нямам много опит с меда за съжаление.
Emel Manolova страхотна е идеята да помогнеш с бурканчета мед за каузата  Hug

Ето и още една снимка от фотосесията, другите ги нямам свалени на компютъра в офиса.
Скрит текст:
Близначките са от двете страни, малката е по-средата. Споменавам го, че не си приличат особено много  Mr. Green
Имах въпросче до тези, които ме познават коя най-много прилича на мен, но се получиха доста разнопосочни мнения  Joy

# 679
  • offshore & overseas
Айла, най-щадящо за меда е да се разтопи на водна баня - слагаш целия буркан или малко количество в отделен съд и го потапяш в топла (може и гореща), но не вряща, вода. След известно време той се втечнява (по-късно пак се захаросва). Не става обаче като незахаросания. Личи си, че е бил топен.

И аз се затруднявам да посоча кое момиче най-много прилича на теб. Всяка има по нещо и от теб, и от таткото (предполагам). Та затова.

Така са и нашите и тримата. Кръстницата ни използва термина - (и тримата са) „мешани“. hahaha

# 680
...Имах въпросче до тези, които ме познават коя най-много прилича на мен, но се получиха доста разнопосочни мнения  Joy
Видях ви в Зимния дворец в семен комплект веднъж, а след това само момичетата... Много са "мешани", само едната маааалко повече ми прилича на таткото... Но определено си личи, че са сестри... по-скоро разнояйчни тризначки Crazy Не успях да разгранича, коя е малката  Hug

# 681
Aila,  имаш си три Снежанки   Heart Eyes -коси тъмни като абанос и кожа бяла като сняг! Да имаш три момичета не било лошо май Simple Smile  А навита ли си за четвърто девойче да питам? Simple Smile Според мен децата винаги са мешани, все има по нещичко от всеки родител. Моите уж приличат много на мен, но и не изцяло. А казват, че аз и мм си приличаме-със светли коси и очи сме.

# 682
Aila, Мяуче ти е отговорила за меда. С разтопяването трябва да се внимава много, че ако го претоплиш много, меда си губи полезните свойства. Мисля, че беше около 30 градуса максимум да е топла водата. Даже и като се разтопява меда в чай, е добре да не е горещ чая, за да има добър лечебен ефект.
За базара се вълнувам много. То как да не се вълнувам - ще съм без децата и сред много хора, непознати, но възрастни. То ще си бъде и малко почивка за мен, малко разнообразие. допълнителен бонус е, че ще помогна мъничко с нещо за кауза.

# 683
  • offshore & overseas
Ето обещаните 3-4 снемки от нашата фотосесия от април 2015 г.

Аз по принцип рядко съм доволна от своите снимки, но този пък останах съвсем разочарована. От една страна не бях в настроение и във форма за фотосесия, а исках да имаме снимки и трябваше да усвоим ваучера, та затова съм в един такъв вид... Но от друга... очаквах повече.

Реално това са едни от малкото снимки, които определям като приемливи за показване, а децата почти никъде ги няма и тримата заедно.

Но това е разбираемо - Никола нямаше и 1 коригирана година, младите дами бяха във вихъра си да изпробват аксесоари... Абе, много са уморителни тия сесии, защото децата бързо се отегчават и се почва една...

П.П. За меда да, по-скоро водата трябва да е топла, за да не се унищожат онези витамини, които не са топлоустойчиви. В чай почти не слагам мед, защото го обичам горещ. Или захар, или нищо, в зависимост от настроението. Mr. Green

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 15:23 от Мяуче

# 684
  • София/Варна
Аз тази година нямам много настроение да снимам моите коледно. От една страна нещо не мога да измисля концепцията, а и за разкош едната ми камера сдаде багажа и съвсем се вкиснах.
Но пък мога да покажа миналогодишното ни забавление:
Скрит текст:

# 685
На нас миналата година за Коледа ни подариха фотосесия. Направихме я този септември  Laughing Еми ... какво да ви кажа. Първо закъсняхме с час. Добре че фотографката беше позната на сестра ми.  Децата не успяхме да ги кротнем. Само търчаха наляво надясно. (Фотосесията беше навън) Имаме две семейни снимки, на които всички гледаме в обектива (това беше и целта на занятието). Тримата заедно нямат снимка. Фотографката ме попита дали ще сменяме тоалети  Laughing (Възрастта на децата беше 5г7м, 2г10м 1г8м)  Накрая и аз се изнервих и исках да свършваме. Надявам се като поотраснат малко да повторим. Може би след няколко години.

# 686
Страхотни дечица, страхотни семейства.  Hug
Мяуче, много си хубава. Недей така с ниско самочувствие.
Аз, още не съм една от вас, и въобще май няма и да бъда  Sad /макар че много искам едно момченце, ако Господ е решил... и мъжът ми  Crazy Grinning/, но ви чета и много ви се радвам.

И като кажете "стана случайно"  newsm78 Rolling Eyes много се чудя как така стават случайните неща, особено с бременностите?!? Ние сме повече от 10 г. заедно и такова нещо не се е случвало... или таткото много ме пази, или и аз не знам.

Все си мисля, че при тези уж случайни работи, някой го е искал и е направил, че да стане... уж случайно.  Blush

# 687
  • offshore & overseas
Много са хубави снимките на Деси (и твоите са излЯзли на калъп, само дано не се обидиш)!

И аз май най-добре си ги снимам децата, защото си ги харесвам повече от всеки фотограф на света. Но напоследък нямам никакво желание. Техника никога не съм имала. Rolling Eyes

Щастлива, не знам кой го е споделил това за случайността. Идеята е, че децата не са планирани. Тоест, не си казваме, ето сега, започваме да правим дете, ще работим по въпроса тия и тия дни и ще очакваме урожая тия и тия дни. Grinning

Това иначе е един много досаден, но и неизбежен въпрос. Чудно защо хората толкова много искат да знаят пък точно това. Моят горд лъв отговаря, че и трите ни деца са планирана случайност, но особено третото (защото си дойде, когато си поиска).

Иначе се чувствам стара и уморена, определено, а съм само на 41, ще стана догодина на 42. Искам и още едно дете, но ще видим дали ще му дойде времето.

В тази връзка и не съМсем, щях да ви питам нещо, ама няма да е сега, че съм седнала уж да бачкам...

# 688
  • София/Варна
Много са хубави снимките на Деси (и твоите са излЯзли на калъп, само дано не се обидиш)!
О, няма от какво да се обиждам. Снимките им като новородени са абсолютно еднакви, затова и с мъжа ми се шегуваме, че са Copy->Paste-нати Simple Smile

# 689
Страхотни снимки момичета, децата са прекрасни  Heart Eyes
От кога се каня и аз да направя на моите зверчета, обаче как не мога да прежаля едни 80-120 лв ( да не кажа, че сигурно и повече ще ми вземат, като чуят, че сме с трима). Ама то един разход ли имаме за месец, покрай Коледа ми се повръща, честно, подарък за този, подарък за онзи....

Общи условия

Активация на акаунт