АСТМА-тема 33

• 85 910
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
И мен ме предупредиха -и педиатъра ни, и пулмолога, че има завръщане на симптомите , точно годините на пубертета.
Проф. Переновска пък ме успокои, че при момчетата минава по-леко, заради бурното производство на мъжкия хормон и по-бързото развитие на гръдния кош/дробове, отколкото при момичетата, но няма гаранция колко леко ще е "завръщането".

За имунотерапия-на нас ни предложиха, но тъй като алергените при нас са много -все от полените,  всички групи, и на практика няма такава обща ваксина, която да ги обхване.
Безсмислено е, да правим имунотерапия само за отделни групи, а другите да не се третират, така и така си остава активен алерген, на който организма ще реагира, затова решихме да оставим нещата на израстване ...

И да споделя и аз ...в неделя през нощта се събуди детето с подути китки и пръсти, силен сърбеж ...За първи път ни се случва, подозирах ухапване от някоя буба...толкова бяха подути, че не можеше да ги свива. Дадох Ксизал, на сутринта пак, пуснах го на лагер много притеснена, но той пък много искаше да отиде, вечерта вече беше избил ситен обрив по китките(отоците бяха спаднали), по краката и ходилата.
Така и не разбрах ухапан ли беше от нещо, но няма промяна нито в храната, нито в препаратите за пране/чистене вкъщи.

# 136
  • Пловдив
Просто трябва да настоявате за отлагане...ще помрънка,но никой,никой не може да ви накара на сила!Това са вашите деца,вие решавате.
Знаете ли че много лекари не слагат ваксини на собствените  си деца?Защо ли?
АБ също са предпоставка за много болести и усложнения...за всичко си има логично обяснение,обаче на науката не и изнася!

мистик, къртиш с умозаключения, честно  Crazy Ако на теб ти държи да не си ваксинираш детето, на много други хора - не. Гледам скептична го раздаваш към науката и АБ, явно затова си подреди детето така преди изв. време. И сигурно пак същите доктори ти помогнаха да се излекува, нали? Айде малко да мислиш преди да пляснеш някоя глупост. Сори на останалите за тона ми, но тази госпожа вече няколко пъти я засичам да разсъждава меко казано странно  Rolling Eyes
Кое ми странното бе Рали...м?Нима нямам право на собствено мнение-казах го по-горе,ма ти явно не четеш!
И да,точно докторите и АБ докараха "свиренето" или т.н. спазъм при детето ми!Това го заключи едни просветен и различно гледащ сред тях,та му вярвам...ти ги слушай и следвай стадото...нямам против.

# 137
Мистик, не знам какво ти е мистичното точно, но без извинения - всичките ти постове звучат адски глуповато. Не знам какво имаш предвид под "стадото", ама в същото това стадо живееш и ти и някак социумът те задължава да вземаш мерки за здравето на детето си. Ваксините мисля, са едни от тях. И не можеш да казваш и да сочиш с пръст как сме и помисляли да слагаме ваксини, като точно те причинявали астмата  ooooh! Има и такива случаи, има и наследствена астма, и въобще...малко повече четене ти препоръчвам, ако ти е възможно. Това ми е последният пост към теб.

Г-це, точно същото нещо, което описваш, ни се случи есента - ей така от нищото се събуди моята кокона с подути кокалчета и пръстчета, после изби и обрив, но имаше и около устата. Естествено, беше почивен ден  Crazy и я заведохме в спешното, наплашиха ни, че не било ясно какво е това и да сме влизали в болница. И наистина, тя за първи път правеше подобна алерг. реакция, та ме достраша и останахме, но до вечерта вече отока беше спаднал и само обривите си постояха повечеко време. Явно не е било толкова сериозно чак, та мисълта ми е - не се притеснявай, ще мине бързо  Hug

# 138
Нашето дете е сбор от кофти компоненти,относно астмата+имаше и малко проблеми с кожата/атопична беше/ на моменти.Таткото е с израстена белодробна астма,една година е учил в Трявна в санаториума. Аз съм с много странна кожа, ставам на петна от нищо буквално.Ако нося примерно пълна торба с покупки и я преместя назад зад китката,след 3 мин. съм със зачервени изпъкнали резки,все едно тежка уртикария.

# 139
  • Варна
Рали, явно вече  притръпнах към такива ситуации, щом не се паникьосах .
Както се казва, щом не е суха кашлица и спазъм -всичко друго е пей сърце  Laughing  

Ако нямаше сърбеж, сигурно повече щях да го мисля , а това че на другия ден обрива слезе по краката и стъпалата потвърждават алергията. Тази сутрин беше почти чист, ще давам Ксизал поне 2 седмици, то се е видяло че не става хич без химия.

И при моето е наследствено -аз като дете, помня че имах също алергии, мажеха ме с разни мехлемчета, баба ми джуркаше също от народната медицина, таткото му е с астма , а другата баба има и на стари години силна сенна хрема ...неизбежно е явно , в някой хубав момент да се отключи и при детето алергията .

# 140
Явно сте предразположени от доста страни, дано по-леко да минават алергиите, ако ги има, а пък спазмите вече да са зад гърба ви  bouquet
И на всички други пожелавам същото  Hug

# 141
  • Варна
Имам питане към момичетата от Варна - за препоръка на специалист за консулт по повод поставена диагноза - астма с преобладаващ алергичен компонент. Детето и на 5г, има поставена тази дигноза от 3 г. Ходили сме при д-р Неделчева.

# 142
  • Бургас

Само не и д-р Харитонов. Кисьова ми се вижда читава.

# 143
Малячкина,ние сме при нея.
Харитонов меко казано странен,иначе обяснява много подробно. Но след среща с него,отвътре ти напира да потърсиш и второ мнение.Поне аз така се почувствах.

# 144
  • Варна
Moniks, при Малячкина от колко време сте ? Доволни ли сте ? Ние при Кисьова сме ходили за алергологична консултация, преди половин година излязоха и кух алергии, от тест с надраскване. Не знам дали на 4 и половина този тест е достатъчно показателен. 
По принцип детето за последната година много се стабилизира, не боледува толкова често, както преди, по-леко боледува , оправяше се изключително с хомеопатия. И сега началото на май направи пневмония, и след това една седмица след оздравяването започна да се закашля, сухо, не кой знае колко, вероятно прихвана нещо от кака си, която също беше болна. И като отидохме на преглед, се оказа че има хрипове. Не се повлияха от хомеопатия и в неделя отидохме на спешен кабинет и назначиха инхалации с вентолин, вчера отидохме и при д-р Неделчева, направихме снимка  и тя каза, че астмата и се е обострила и към профилатиката с със Сингулер, на която бяхме до сега, добави и Флексотид за 3 месеца, сутрин и вечер + Ксизал за 30 дни. И каза да я спрем от градина за лятото и всеки ден на плаж. Ще ми се и друго мнение да чуя, не че нямам вяра на Неделчева, иска ми се да разбре от какво се провокира това обостряне, и въобще има ли наистина обостряне. Нужен ли е наистина тоя Флексотид

# 145
Ние отидохме мин.година,тя му постави диегнозата и му изписа терапията.Също предложи терапия с Алустал /3-5  години,лечение с поставяне на дози алергени,към които детето дава реакция/ но аз отказах. Две деца познаеам на тази тарапия, с 4 годишно лечение и няма резултат при едното а при другото леко подобрение.
Лошото при нея е ,че много се чака и за час и изобщо много се чака.

# 146
  • Варна
Пулмолог или алерголог се търси за второ мнение?
Ако е Пулмолог -и преди съм препоръчвала нашата докторка, д-р Гълъбова.

# 147
  • Варна
Честно казано не знам какъв трябва да е, защото при нас явно е комбиниран проблема.

# 148
  • Бургас
Малячкина,ние сме при нея.
Харитонов меко казано странен,иначе обяснява много подробно. Но след среща с него,отвътре ти напира да потърсиш и второ мнение.Поне аз така се почувствах.

Харитонов цял ден ме разиграва, за да ми вземе два пъти по 30 лева. Да не говоря, че когато му звъннах /от Бургас сме/, да му кажа резултатите от кръвните тестове, почти ми се скара, че едва ли не не мога да ги разчета.

# 149
  • Северозапада
Въпрос към варненски, отново. След 2 седмици сме на почивка край Варна. Къде мога да търся добър лекар за преглед при евентуален проблем? Иска ми се да съм подготвена с информация за подходящо лечебно заведение или координати на частен кабинет на детски пулмолог.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт