АСТМА-тема 33

• 85 993
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Малките са на профилактика с пулмикорт за три месеца и лекарят ни е предписал по 1/2 без физиологичен, нямам идея дали е правилно, но така ни го предписа.

# 586
Благодаря за отговора. Ние два пъти сме правили кожни тестове. А кръвни предложи ли ви?
Не, не ни предложи. Каза, че кожните са достатъчни.

# 587
Момичета, благодаря ви много.  bouquet
Сега говорих и с лекарката - нашето педи. И тя е на мнение да слагам и 1мл. ФР при 1/2 Пулмикорт.
Докато предните зими помня, че в Токуда ни казваха само Пулмикорта, без да се смесва с ФР, ама не съм на 100% сигурна за 1/2 ампула.  Rolling Eyes За цяла съм сигурна, че казваха да е чиста - само Пулмикорт.

Бързо оздравяване на всички болнички.  Hug

# 588
Момичета, благодаря ви много.  bouquet
Сега говорих и с лекарката - нашето педи. И тя е на мнение да слагам и 1мл. ФР при 1/2 Пулмикорт.
Докато предните зими помня, че в Токуда ни казваха само Пулмикорта, без да се смесва с ФР, ама не съм на 100% сигурна за 1/2 ампула.  Rolling Eyes За цяла съм сигурна, че казваха да е чиста - само Пулмикорт.

Бързо оздравяване на всички болнички.  Hug
Интересно ми е кой лекар е препоръчвал чист Пулмикорт? Обикновенно го препоръчват да се разрежда с физиологичен разтвор.

# 589
В Токуда се лекуваме вече 3 зими наред, като последните 2 и лежахме там  Confused.
Винаги слагат само ампулата Пулмикорт за инхалиране. И като ни изписват си продължаваме инхалациите и вкъщи. Основно ни лекува д-р Веселина Кендерова /тук не знам защо я пишете ВеДелина  Rolling Eyes/.

Още повече миналата зима пък ходихме до спешното УНГ в Исул. Беше един лекар, който ни отпрати да си купим Пулмикорт в 3 през нощта и пак така да се инхалираме - само Пулмикорт.
Аз досега така съм правила, но винаги са ни изписвали по 1 ампула, а сега по 1/2... затова се зачудих.

# 590
Нашата алерголожка каза, че в инхалатора винаги трябва да има 3 мл, ако е цяла ампула пулмикорт плюс един мл. физиологичен, ако е половина-два милилитра. И аз знам, че не трябва да е чист. Ето листовката и в нея пише, че се разрежда
http://apteka.framar.bg/30023893/%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%BC%D0%B8% … D0%BE%D0%B7%D0%B8

# 591
При зъбоникнене пада имунитета - може би от там идва връзката зъби - ларингит.

Не го знаех това за момчетата, а точно синът ми е правил ларингити, докато дъщеря ми никога.

Да, това имах предвид. Паднал имунитет.
Иначе е момиченце. Сега бяхме до педиатъра, каза че от секретите в носа така дрезгавее. Вече не кашля.

# 592
Ако ти направи криза, трябва да увеличиш влажността в стаята, слагаш на котлона вода да ври или пускаш душа, защото с чешмата не се получава пара.

Снощи спахме на съвсем леко отворен прозорец и ни се отрази добре на всички

# 593
Да попитам. Случвало ли ви се е след инхалация с пулмикорт обилни сополи и чести кихавици?

# 594
Не, той би трябвало да успокоява, обикновено след пръскане в носа с Алергодил киха, ама един-два пъти и после всичко е наред.

# 595
  • София
Мъжът ми скоро си беше правил инхалация с пулмикорт заради ларингитна кашлица и ми сподели че след това е имал усещане на дразнене на гърлото, така че според мен може и да има някакво усещане и в носа.

При синът ми не съм го забелязала обаче..

# 596
А пулмикорта не е ли за астма, при ларингит може би има странични действия, все пак ларингита е набъбване на ларингса и там бият урбазон за успокоение. Възможно е за това да се е получило дразненето. Астмата изисква постоянно потискане на белия дроб, до колкото знам и всъщност пулмикорта действа върху белия дроб, това съм чела за нещата свързани с асмата. Аз на сина ми не смея и никога не съм правила пулмикорт заради ларингит, пулмикорта е исписан на дещеря ми за астма. Той действа с натрупване и всъщност от еднократни инхалации може да няма ефект, за това винаги съм се чудила защо го дават само когато са болни децата, след като навсякъде пише че действа след натрупване поне на три месеца. При нас е изписан всеки ден, а не само при боледуване, т.е. с превантивно действие.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 10:14 от Анонимен

# 597
  • София
на нас са ни го изписвали освен за астмата и при ларингит..

# 598
Изписа ни го личната и пулмолога го потвърди. Моя приятелка, чийто син вече 6 години прави ларингити също минказа че правят с пулмокорт. Както се изрази тя, той втечнява секретите. Иначе днес след инхалацията нямаше кихавици и толкова сополи. Миже нещо друго да е я подразнило.

# 599
http://spisaniemd.bg/md/2009/03/inhalatornite-kortikosteroidi-ka … stra-tezhka-astma
В тази статия обясняват действието на кортикостероида върху белия дроб. Той действа на клетките и никъде не се използва за втечняващо или отхрачващо действие, каквото би имало един сироп за кашлица. Принципа е профилактика, иначе защо на едно дете ще втечняват цяла година секретите. Между другото голяма част от лекарите (изкл. личните, които дават на поразия всякакви сиропи от дистрибутори) не разрешават на деца с астма да приемат втечняващи сиропи.

Общи условия

Активация на акаунт