АСТМА-тема 33

• 85 985
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Здравейте, за първи път ще пиша в тази тема. Дъщеря ми е диспансеризирана с алергична астма. Много четох, и като повечето минали от тук, се питам тези лекарства как ще се отразят на детето ми. Изписаха ни пулмикорт по една цяла ампула сутрин и сингулер. Тъй като почваме летния сезон, с него вероятно ще продължи минимум година. Виждам, че почивките се правят летните месеци, а ние сме с проблеми точно сега.
Как започна всичко-често боледуване, тази зима поне 4-5 пъти с усложнения леки плевмонии, лежане в детска педиатрия, вирус след вирус и все инахалции с вентолин иначе няма оправяне. Ходихме на нагревки на белия дроб в поликлиниката през зимата и този месец и така стигнахме до алерголога и диспансеризирането и. Казаха, ми може да порасне и да се оправи. Да допълня, че като дете и аз съм била с астма, но съм я преодоляла. Това което ме тревожи-инхалацията с кортикостероида, той се натрупва, пише, че може да има забавен растеж и куп странични ефекти. Все пак кортикостероидите са сериозно нещо, а ние ще го правим всеки ден. Разбрах, че целта е щадене на белия дроб, но и аз като нова в тази област, се питам дали е задължително, ще продължим ли да боледуваме още, не съм забелязала алергия към храна и нещо конкретно. Просто започват сополи, кашлица, лечение от доктори без смисъл, натъпчат я до краен предел със сиропи за отхрачване (които и алерголожката и в педиатрията казаха изрично да не давам) и резултата усложнен бронхит или плевмония. Дълго стоене на инхалатора и след 20-30 дена нещата се повтарят. Интерисува ме мнение на майки имали продължително лечение с двата препарата-ползи, вреди, всичко.

Здравейте, включвам се , защото питате за вредите, при нас "ползи" нямаше. 6 месеца пулмикорт сутрин и вечер и сингулер и ксизал вечер, тотала е 8 развалени зъба, ужасни болки в корема, тридневни главоболия и промени на емоционално ниво. Пожелавам Ви успех. Това, че се е случило на нас в никакъв случая не означава, че при всички е така.

# 211
  • Пловдив
А с Флексотид-а как стоят нещата... Rolling Eyes Алегрологът ни изписа 2*2 впръсквания от днес до 8 август и пак да ходим...обаче хич не ми се почва.Той лекува ли или само като вентолина разширява бронхите?
Има остатъчни хрипове.

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 12:41 от mystic woman

# 212
  • София
А с Флексотид-а как стоят нещата... Rolling Eyes Алегрологът ни изписа 2*2 впръсквания от днес до 8 август и пак да ходим...обаче хич не ми се почва.Той лекува ли или само като вентолина разширява бронхите?
Има остатъчни хрипове.

Флексотида е по-скоро като Пулмикорта, действа противовъзпалително.
Ние вече 4 години сме на профилактика, не съм обърнала вснимание за някакви страшни ефекти, но понякога на своя глава го спирам за седмица-две и после почвам пак, че нещо не успяваме да я израсте...

# 213
За пулмикорта да кажа, че нямало да го спират (защото освен туки аптекаря ми каза същото). Щели да го правят 30 дози да станел по удобен. Само дано не се получи липса и промеждутък от някой друг месец, както става обичайно в България, докато го въведат, че всичко това е за сметка на децата.

# 214
  • тук и там
Минавам само да кажа,че ние спряхме и фликсотида преди два месеца.Дъщеря ми е на 6гд и половина,като от 3 -4 години(на около 2,7години и сложиха диагнозата) е със астма.Първите години,като започна яслата беше истински ужас-всеки месец със бронхиолит,секрети,кашлица и повръщане.И до ден днешен -като се разболее,повръща секрети,но за тази година е боледувала 2-3 пъти.Имаше алергия към белтъка на кравето мляко,вече не реагира на тестовете.Лечението през тези години-Монтелукаст за година и половина и Фликсотид.Следващите години също беше на фликсотид ежедневно.Обичайното при пристъпи-Вентолин.Но ето-със всяка измината година,боледуването и простъпите се разреждат и вече сме без лекарства.Докторът ни каза да я наблюдаваме да не развие алергия,каза че децата със една алергия,дори и да са се излекували,има вероятност да развият на по-късен етап друга.Надявам се да не се случи това и да сме здрави вече!Пиша го,защото имаше моменти през които изпитвах угризения,съмнения,вина,отчаяние  и още какви ли не чувства покрай това безкрайно боледуване и тъпкане със лекарства,но нещата се подобриха.Пожелавам го на всички!

# 215
  • Варна
При нас профилактиката е от почти 1 година, на 12 август мин.година започнахме със Сингулер, и Пулмикорт , защото цялото лято -от април до август правеше спазъм след спазъм(5 броя), без хрема , всичко тръгваше от една суха кашлица, която се увеличаваше постоянно и така до спазъм.

После спазмите намаляха , като брой, вече станаха без хрипове, в последствие само единични удължени извишвания .

Много се притеснявах и аз за Сингулера, оказа че се имаме познато детенце , което също като нас е било, само че в по-ранна възраст и сега е значително много по-добре,  втора година без спазми. После потърсих второ мнение, втори алерголог, втори пулмолог, нашия педиатър, и тн , и реално всички ми казваха едно и също -няма как да минем без профилактиката.

Сега , близо година на нея и аз съм вече по-спокойна, защото почти владея положението, е винаги може да го изтърва, но не е като 2015г, когато първо не знаех какво става, после объркана от лекарствата се чудех да почна ли да ги давам, да не почвам ли, но това безпокойство прехвърлях и на детето, нещата се задълбочаваха, и в крайна сметка ги дадох.

В момента съм спряла всичко, но то е временно, в средата на август ще започна първо с антихистамин, а после ще минем на контрола , за да знам кога да включа Сингулера пак .

Странични действия -писала съм няколко пъти в темата, имаше една изнервеност и напрежение, но при нас съвпаднаха нещата с тръгването на у-ще, напълно нова среда и мисля, че това не е от лекарствата, защото отмина за 1-2 месеца . Засега друго няма при нас .

# 216
  • Пловдив
Ох...разбирам ви...обаче страничните ефекти не е задължително да се появят на мига.Може и след години като ваксините.Лично мнение.

Някой пробвал ли е с билки,пак да питам и с акупунктура Thinking

Г-ца Д.,щом ще почваш с антихистамин,пробвайте Кверцетина.Той поне е безвреден.

# 217
Ох...разбирам ви...обаче страничните ефекти не е задължително да се появят на мига.Може и след години като ваксините.Лично мнение.

Страничните ефекти от нелекуването на такива сериозни неща като спазмите, са по-големи, вярвай ми  Peace

# 218

Да, при моето дете помогнаха билки!
Имаше много тежки пристъпи - всеки месец. Бяхме в омагьосан кръг, докторите увеличаваха лекарствата без резултат. Спряхме всичко изведнъж и детето се оправи.

# 219
  • Пловдив

Да, при моето дете помогнаха билки!
Имаше много тежки пристъпи - всеки месец. Бяхме в омагьосан кръг, докторите увеличаваха лекарствата без резултат. Спряхме всичко изведнъж и детето се оправи.
Peace
Въпреки,че при нас е още в ранен стадий,мисля също така да опитаме и ние...То за лекарствата е ясно и докторите няма какво да измислят друго.

Ще ми пишеш ли на ЛС при кой ходихте и какво пихте?
Благодаря!

п.п.Мислите ли,че чрез тестуването може да се вкара някой нов алерген и да стана по-замазано положението newsm78

# 220
  • Северозапада
Ако тестовете са кръвни, няма такава вероятност предполагам. В крайна сметка, ако човек не е предразположен към алергия, едва ли кожен тест би предизвикал такава. Ако и дори малко чувствителен към нещо, тази алергия ще се порояви в някакъв момент. Поне това е моята логика.  Thinking

# 221
  • Пловдив
Ако тестовете са кръвни, няма такава вероятност предполагам. В крайна сметка, ако човек не е предразположен към алергия, едва ли кожен тест би предизвикал такава. Ако и дори малко чувствителен към нещо, тази алергия ще се порояви в някакъв момент. Поне това е моята логика.  Thinking
Мх...аз затова се чудя кво да правя...т.е. дали няма да си вкарам автогол newsm78

Направленията за пулмолог и алерголог са без лимит,нали Rolling Eyes В сряда пак искам да го заведа за второ мнение.

# 222
  • Варна
Билки не бих пробвала, разрешен ни е само чай от шипка-плод.

Всъщност, връщайки времето назад си спомням, че детето ми като беше на 1г и8мес  се обрина изведнъж, предната вечер го гледа баба му, покашлял и тя му направила запарка от лайка.
Тогава педиатърката ни каза, че на толкова малко дете чай от цветчетата на билките не са прави, защото са силен алерген, и ако детето е предразположено ще реагира.
После е пил пак билков чай, но винаги съм внимавала да е от изсушени листенца, а не от цвят ..

След това  го нахапа паяк, вече беше на 5г, направи страхотна реакция, по тялото му пъпките, бяха колкото топка за тенис, тичахме в спешното и тн . Според една от докторките, това нахапване и бурното реагиране на имунната му система са отключили другите алергии. После доказахме с тест за полените -тревни, дървесни и тн . Това го обяснявам ,защо не бих пробвала с билки .

За акупунктура -чувала съм, но не съм пробвала, нямам доверен специалист и няма да си играя на тото, възприемам я като хомеопатията.

За странични ефекти във времето напред не мога да гадая ... А и ще има ли бъдеще време, ако постоянно прави спазми, бием урбазон и не го лекувам сега, когато организма дава сигнали, че не е добре ...

Кверцетина ...ами най-лесно е да поръчам, но преди това трябва да се информирам

# 223
  • Пловдив
да се е случвало при децата с астма следното-както са добре,няма спазъм,няма нищо-да почне да киха няколко пъти и да се задъха след кихането?

Моя син вече няколко години лятото  киха всекидневно,всяка сутрин като стане   киха ,смърка за известно време  и после си е здрав,случвало се е и през деня да киха серийно,излезнат сополи ,смърка известно време и му мине,кихал е и през нощта докато спи.Така е вече 4 години от юни до септември,като през тези ,месеци не се разболява,не е правел спазми,здрав е.Боледува обикновено есен и пролет,тогава се случва да направи спазъм и някой път пневмония.Казвали са алергичен ринит,т.е. тези прояви са наистина алергични,миналата пролет имуноглобулин Е показа високи стойности-има алергия,но незнам към какво лятото.Заради спазмите говореха за астма,но вирус индуцирана ,защото правеше спазъм само при разболяване.
Този юни обаче ми прави точно това което писах по-горе-киха няколко пъти,не излизат сополи,а се задъхва,не му стига малко въздуха и го напъва да се изкашля няколко  пъти.Минава му само без нищо.
Той много тича,кара колело,рита топка-нито един път не се е задъхал ,или да получи недостиг на въздух при тези физически натоварвания.
А както си е спокоен след кихане.

# 224
  • Пловдив
Някой от Пловдив с мнение за др.Перикацева,детски пулмолог Thinking

budiko,мислиш ли да тестуваш?

Общи условия

Активация на акаунт