АСТМА-тема 33

• 85 963
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
mystic woman, колко е висока Т ?
По принцип не е придружаваща спазъма, но ако има непрестанна кашлица от постоянното напъване да кашля може да вдигне Т , само че не би трябвало да е висока.

Аз спрях всичко на детето, Сингулер, антихистамин, пулмикорт ...Дано не си скубя косите, но пулмолога каза в началото на юни може да го спрем(сингулер), тоя път обаче пропуснах контролата и сама определих кога да спре лекарствата. Много събития се събраха -пътуване, лагери, стомашни вируси ... И най-вече детето е добре, в смисъл -астаматично е добре, иначе редовно нещо друго си кара -ухапвания, стомашния вирус ...

# 196
Кверцетин под каква форма давате? На таблетки ли? Инак има и бебешки сироп с кверцетин, разбира се, в много ниски дози.

# 197
  • Пловдив
Г-ца Д,беше 38 снощи,не кашляше.
Днес е по-добре...все си мисля,че така ще се разболява вече...и че това свирене не е от алергия.

Момичета,даде ни ЛЛ напр. за алерголог.Вие тестували  ли сте си децата?Има ли смисъл Thinking ПИтам щото при нас протича като разболяване,т.е. хрема,кашлица,свирене и Т.

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 21:23 от mystic woman

# 198
  • София
Щом сте взели направление - консултирайте се.
аз също отлагам, че не ми се занимава, но поне ще знаеш, ако влияят някои храни, да ги избягвате.

Моят иначе от две-три седмици е добре, но нямаме оттървне от тези сополи и все се чудя кога пак ще засвири. Продължаваме си профилактиката, не смея да я спра.

# 199
  • Пловдив
за сополите каза задължително Назонекс.
Иначе изписа за 7 дни пръскане със салбутамол и сироп ердомед.

Хич не ми се ще да почвам...обаче сега пак чувала спазъм и то от ляво.
За тестуването каза след тия седем дни.На 21-ви пак даде час.
Каза да купя това и тъй да пръскам...било по-безобидно.

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 12:36 от mystic woman

# 200

Желая ви прекрасен ден и здрави деца!

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 23:57 от vili_ili_eva

# 201
  • Пловдив
Момичета,хриповете не намалят и сме на АБ.Доктора ни изписа и Ксизал и Ефира за по-дълго време.Давали ли сте ги на вашите деца?

И още нещо...то детето кашля по 3-4 пъти на ден,а доктора казва,че не трябвало да кашля даже изписа табл. Против каплица newsm78 Как ще излязат тия секрети???Според него нямало кво да излиза,проблемно било дишането.
А вчера и онзи ден детето изкара и храчки...вече не зна кой да слушам...

Диагнозата е спастичен бронхит.Продължаваме и вентолин инх.

# 202
  • Варна
Може да е усложнил и затова да е Аб, а може и изобщо да няма нужда от него,п росто се застрахова, защото има Т, особено ако я поддържа повече време.

Кашлицата не е проблем, хубаво е да кашля, дотолкова че да отхрачва. Аз сиропи близо година не съм давала, разчитам само на Пулмикорт и Вентолин.
Според мен би било добре да започнеш Ефирата и Ксизала,както са ти казали.
Дроба има нужда от време, за да се успокои, ние правим инхалации с Пулмикорт до 2седмици след като е приключило и последното закашляне.

# 203
  • Пловдив
Т беше само първият ден,сега няма.Докторът каза,че е задръстен с хрипове и дишането е тежко,макар аз да не го чувам така...
Ще ги почна,то избор нямам.В четвъртък сме пак на алерголога.

Според вас има ли смисъл да тестувам?

# 204

Винаги има смисъл от тестуване  Peace.Ксизала може да се дава до 12 месеца без прекъсване,не се притеснявай.Моето детенце е от близо 2 години на антихистамин,само сменям вида.За същия период е и на сингулер,което е същото като ефирата.Подобрение има,определено!

# 205
  • Пловдив

Винаги има смисъл от тестуване  Peace.Ксизала може да се дава до 12 месеца без прекъсване,не се притеснявай.Моето детенце е от близо 2 години на антихистамин,само сменям вида.За същия период е и на сингулер,което е същото като ефирата.Подобрение има,определено!
Ксизала не е кортико,нали?Към антихистамините ли спада?

Чудя се дали да продължавам с Кверцетина.Сега спрях.

# 206
Дано да не се случва пак, ама ако все пак - намери пулмолог, при който да водиш детето при спазъм, за да не изписват всеки път АБ. Спазъм без усложнения се лекува без АБ. Вентолин (или комбинация на Вент. и Пулмикорт) в повечето случаи е достатъчна.
Аз лично засега не бързам да тестувам детето си, защото съм чувала и чела, че при самото тестуване може да се отключи алергия. Но и нейните спазми са провокирани от вируси. При твоето дете , което е по-големичко и сега започват спазмите, може и да има смисъл да тестувате, ако не са в резултат на вирусно разболяване, а спонтанни и ей така от нищото.

# 207

Ксизала не е кортико,нали?Към антихистамините ли спада?

Да,антихистамин е.

# 208
  • Пловдив
 Peace

А удачно ли е в момента да ходи на плуване?

п.п. да ми препоръчате инхалатор,на ток за да правим инх. с физиолог р-р.

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 16:12 от mystic woman

# 209
Здравейте, за първи път ще пиша в тази тема. Дъщеря ми е диспансеризирана с алергична астма. Много четох, и като повечето минали от тук, се питам тези лекарства как ще се отразят на детето ми. Изписаха ни пулмикорт по една цяла ампула сутрин и сингулер. Тъй като почваме летния сезон, с него вероятно ще продължи минимум година. Виждам, че почивките се правят летните месеци, а ние сме с проблеми точно сега.
Как започна всичко-често боледуване, тази зима поне 4-5 пъти с усложнения леки плевмонии, лежане в детска педиатрия, вирус след вирус и все инахалции с вентолин иначе няма оправяне. Ходихме на нагревки на белия дроб в поликлиниката през зимата и този месец и така стигнахме до алерголога и диспансеризирането и. Казаха, ми може да порасне и да се оправи. Да допълня, че като дете и аз съм била с астма, но съм я преодоляла. Това което ме тревожи-инхалацията с кортикостероида, той се натрупва, пише, че може да има забавен растеж и куп странични ефекти. Все пак кортикостероидите са сериозно нещо, а ние ще го правим всеки ден. Разбрах, че целта е щадене на белия дроб, но и аз като нова в тази област, се питам дали е задължително, ще продължим ли да боледуваме още, не съм забелязала алергия към храна и нещо конкретно. Просто започват сополи, кашлица, лечение от доктори без смисъл, натъпчат я до краен предел със сиропи за отхрачване (които и алерголожката и в педиатрията казаха изрично да не давам) и резултата усложнен бронхит или плевмония. Дълго стоене на инхалатора и след 20-30 дена нещата се повтарят. Интерисува ме мнение на майки имали продължително лечение с двата препарата-ползи, вреди, всичко.

Общи условия

Активация на акаунт