АСТМА-тема 33

• 85 947
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ще попитам мъжа ми.знам,че тр да се обадите предварително защото то се събира мн бавно.селото е близо до границата.в олх има обява,че може да се вземе и от сф но съхранението е специфично-само замразено,и не сме сигурни дали е съхранявано правилно
Благодаря за отговора. Може ли да ми пратите тел. на лични?

# 181
Да питам, как се отразява морския въздух на бронхиалните спазми?

Ще водим малкия /1.2 г/  на море се съм в лека паника да не започне там да ми прави спазми.

Мисля да го водя и при лекарката да каже да приема ли нещо превантивно, но споделете и вие.

# 182
Ако детето е с диагноза астма, би трябва да има и изписано поддържащо лечение. Просто го спазвай. Ако няма поставена диагноза, не знам защо се тормозиш. Аз моят син го заведох на 60 дена на море./ И досега не сме пропускали година без почивка на море, и планина. Перфектно се чувства на морето.

# 183
Ами нямаме официално диагноза астма, но сме с 6 спазъма за първата годинка. Имаме терапия с пулмикорт и вентолин, но само при спазъм,а не като поддържаща.

# 184
  • София
Моят понякога прави спазъм на морето, но не знам дали от въздуха или просто нещо го дразни. Обикновено като ходим някъде взимам и инхалатора, заедно с вентолин и другите лекарства. Не може да не ходим и да не правим нищо, защото детето е с астма. Просто сме подготвени. Вземи и синята книжка.

# 185
Здравейте! Моето момиче е на 5 год., от април започна да покашля без да има видима причина. Нашата педиатърка ни изписа Вентолин на сироп и ксезал, кашлицата намаля , но не спря. Досега дтето не е боледувало от бронхити и бронхеолити. Посетихме пулмоложка, която когато чу че детето е алергично ни постави диагноза Астма с алергичен компонент и ни изписа Сингулер и Флексотид. Посетихме и още една пулмоложка Д-р Памукова, която след обстоен преглед ни каза че малката на този етап няма Астма , но е прадразположена за нейното развитие. Изписа ни Пулмикорт по 1 мл. два пъти на ден за един месец. От три дни инхалираме, но кашлицата продължава. Кажете, след колко дни ще подейства Пулмикорта, да изчакам ли или да отида пак да я прегледат. Кашля не на пристъпи, единично но често.

# 186
  • Варна
 Doliva, кашлицата не спира от раз.. Забелязала ли си промяна във вида и -от суха да става влажна, отхрачваща ? Щом на слушалка е чиста, без хрипове и спазъм, няма от какво да се притесняваш, инхалирайте и постепенно ще намалява  Simple Smile

Всичките лекарства , освен Вентолин, искат малко време , за да подействат. И моето дете никога не е боледувало от бронхит, нито пък усложнявало до пневмония, когато и на нас поставиха диагнозата.

# 187
Здравейте момичета! Детето ми е на 7 години и е диагностицирано с астма преди 4 години.Бяхме на флексотид около 3 години всеки ден и вентолин при нужда.Преди около година-миналото лято спряхме флексотид защото 1 година нямахме пристъп! Детето беше много добре и дори си мислех че израстна астмата но уви тя се върна с пълна сила! Февруари изкара един тежък вирус и от тогава всеки месец е с пристъп.Пристъпите при нас са само суха кашлица-неспирно и удължено издишване .Минават бавно  по 2 седмици само с вентолин .Миналия месец я заведоха при алерголог доц. Стаевска. Тестваха за алергии и се оказа че няма.Казах за сухите неспирни кашлици които от февруари до сега не са спирали на пълно и тя ни изписа ефира! Каза че астмата и не е с алергичен компонент а се предизвиква от настинки и вируси.Детето наистина често боледува! Каза като усетя че детето се разболява  да започна да пръска симбикор турбохалер 2 по 2 за около 2 седмици докато премине настинката.Сега дойдохме на море и забелязах онзи ден че нослето се запуши а днес започна Лека кашлица за сега влажна.Веднага започнах симбикорт сутрин и вечер но няма промяна. Искам да питам  ако кашлицата стане неспирна може ли да включа и вентолин на инхалатор към симбикорт или да увелича доза та на симбикорт. Изобщо да ми кажете как се действа с този симбикорт!

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 18:27 от safira

# 188
  • Варна
safira, не мога да помогна за Симбикорта,.
Какво  всъщност е Симбикорт, вентолин на спрей ли ?
При нас, когато кашлицата е суха, и зачестяваща, за да не стигнем до спазъм , единн-единствен път съм го правила, беше посред нощ, та тогава направих 3 инхалации Вентолин в рамките на два часа. По принцип инхалираме на 4 часа, когато е било сериозно положението, но можело и още по-сериозно да стане..

При деца със свръхчувствителни бронхи,при  всяка смяна на климата могат да реагират, обикновено е с кашлица,или пък запушване на носа.Това не означава непременно,че ще направят пристъп, просто като сменят средата и това ги провокира..

При нас всяко ходене на балкан е така, и честно казано -ходим, ама като знам, как преминава "почивка" ни и изобщо не ми се тръгва .

# 189
Симбиокорта е препарат като Пулмикорта.  Спокойно можеш да включиш и Вентолин при нужда.

# 190
Имам една кутия серетид дискус,не знам дали трябва да е такъв
http://apteka.framar.bg/30015035/%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%82% … D0%BE%D0%B7%D0%B8

Ако става пращам.

# 191
  • Пловдив
флексодита ползва ли се по време на спазъм,или само между разболяванията?
детето направи спазъм в събота ,почнах вентолин ,ериус,вчера след вентолин повече почваше да кашля като че ли.Днес лекаря ми даде флексодит,и вика от него да пръскам,да не давам вентолина,а детето има спазъм още.За Флексодита каза 2 пъти по 2 впръсквания.
Казах му да изпише за друг път вместо вентолин сироп ,инхалер и написа салбутамол инхалер .Ако някой ползва при детето си-по колко пъти на ден и по колко впръсквания го правите?На моя е писал 2-3 пъти по 2 .Той е на 9 г и е 30 кг.

този път  почна с хрема,кихане един ден,после уж хремата намаля и вървеше към оправяне,но детето се оплака че като почне да киха по 5-6 пъти и след това се задъхвал и трудно дишал,но отминавало.Но в събота след кихане по-сериозно се задъхал,и оттогава почна да кашля.Всичко като на алергична основа прилича.И си мисля ползвате ли някакъв спрей за нос,или капки които още при първи симптоми на хрема и кихане да се ползват?

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 15:44 от budiko

# 192
 Embarassed и аз се чудя, че никой не пише, пък то.....новата тема се преполовила.....
Разгледах за кверцетин, ама до 12 години не може.... Аз поне така разбрах

# 193
  • Пловдив
Embarassed и аз се чудя, че никой не пише, пък то.....новата тема се преполовила.....
Разгледах за кверцетин, ама до 12 години не може.... Аз поне така разбрах
Аз давам кверцетин,по едно на ден,сутрин със закуската.Имаше подобрение,свирукането си изчезна...обаче вчера пак ни сполетя...та не знам вече.
Моето дете е на 10г.

Спазъм протича ли с Т или не е характерно?

# 194
Моето е на 4. Дава се след 12 години.

Общи условия

Активация на акаунт