АСТМА-тема 33

• 86 009
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Галето аз дори и вкъщи имам с по-дълъг срок-доплащани по каса лятото.От аптекари съм чувала,че поне още половин година след изтичане на срока лекарствата са годни,а Сингулара ще го употребите в срок.Не мисля,че има място за притеснение,другия месец ще са с по актуален срок,тези нали ще изтекът  Grinning.
   Мери каката стабилизира ли се?

# 556
  • Варна
Намерих с дата Юни, 2017г в Санита. Явно в Крес и Поля искат да си пробутат партидата. Но нали живея в района първо там ходих.

# 557
Дори не смея да се похваля. ...но да. Добре е сега. От Монтелукаста  обаче, напълня или подпухна. И го спряхме.  Трябва да отиде до Токуда за нов ФИД.

# 558
  • Варна
Мери, вие кой вариант пиете Ефира или Сингулар?

# 559
Монтелукаст. Пили са Сунгурларе дълго време. При Михаил нямаше ефект и го спряхме още преди 2 г.

# 560
  • Варна
Ами важното е че сте намерили решение, и уж както са едно и също вещество виж как при едни действа едно, а при други друго.

# 561
Момичета, как разбирате дали детето е със спазъм или пристъп? На нас най-накрая ни поставиха някаква несигурна диагноза, кашличен еквивалент на астма.  Дъщеря ми е на 5.6 год, прекашляше сухо продължително време. Сега сме на Ериус, Пулмикорт 1път по 1мл. с 1мл. физ. разтвор и веднъжна ден и пръскам назонекс в носа. Кашлицата изчезна, обаче има тъмни кръгове под очите , които от известно време не изчезват. Спазваме някаква диета, понеже е алергична.

# 562
Обикновено, при асматичен пристъп, дишането е свиркащо, често самото дете индикира, че не му достига въздух. Моят син примерно, си казваше , че не може да диша, гледаше да си легне. Ако прилепиш ухо до гръбчето се чува свирене или хрипове и шумно, скърЦащо, свиркащо дишане. Ако пристъпа е слаб, може и да не разбереш, освен ако не го заведеш на лекар. Последният пристъп на Михаил примерно, аз след толкова години не го хванах. Заведох го при д-р Стойчева, да го чуе, че подкашляше, основно сутрин и то много малко. И тя каза, че е с пристъп. Изписа геломиртол, включи и Монтелукаст. Михаил спря да кашля. Седмица по - късно, след урок по плуване, пуснахме със сестра ми децата в Парадайс на стените за катерене. След лудо бесняне и тичане, вечерта Михаил се разкашля влажно, на следващият ден пак го заведох при Стойчева. Пак пристъп - този път включи и Вентолин.

# 563
Здравейте, след прекаран бронхиолит, 2 спазъма и болничен престой ни изписаха Сингулар преди месец. Детето на 1г4 м стана доста нервно и не го давахме 2 вечери подред. Имаме час за пулмолога и каза да не спираме даването докто не се видим. Според вас има ли проблем да го давам отново?

# 564
  • Бургас
Здравейте, след прекаран бронхиолит, 2 спазъма и болничен престой ни изписаха Сингулар преди месец. Детето на 1г4 м стана доста нервно и не го давахме 2 вечери подред. Имаме час за пулмолога и каза да не спираме даването докто не се видим. Според вас има ли проблем да го давам отново?

Мисля, че не е проблем, но аз и друг път тук съм споменавала , че ние имахме много големи поведенчески проблеми по време на приема.

# 565
На колко често правите инхалации с ФР само? От тази сутрин кашлюка, имаше температура 39 градуса. Но гърло и дробчета са чисти.

# 566
На колко често правите инхалации с ФР само? От тази сутрин кашлюка, имаше температура 39 градуса. Но гърло и дробчета са чисти.
С ФР може често, на 2 часа дори  Peace дано мине леко!

# 567
  • София
Мисля, че може на 2-4 часа.
Това ми прилича на вирус. Моят го кара цяла седмица - температура, отпадналост, без спазъм, само че той се изрина целия, спорд ДжПиТо от вируса.

# 568
Здравейте момичета,спешно ми трябват координати на добър детски пулмулог в София.
Благодаря Praynig

# 569
д-р Янкова от Александровска - преглежда в кабинет Южен парк и с направление.

Общи условия

Активация на акаунт