АСТМА-тема 33

• 85 949
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Да, след 2 дни инхалации утихнаха нещата, отделно често промивам нолето с физ.разтвор.
За овлажняване - имам един уред на Рейнбоу, наливам вода, пускам го и водата се върти някакси и се изпарява отгоре..., отделно и йонизатор имам, ама и него не го пускам често...

Няма вариант да не сме с климатик, нямаме ТЕЦ... чистя го често, само това мога да направя, и може би да проветрявам преди лягане... за друго не се сещам..

# 616
Ние тази година за отопление си купихме радиатор Адакс, засега сме доволни. Имахме голямо лимоново дръвче в хола, тази година го изкарах на стълбището за зимата, ако оцелее лятото ще си го прибера на терасата. В момента спазваме хранителен режим предпоръчан ни от Доц. Маринова, не ядем млечни, яйца, цитруси, бобови, телешко и риба. Малко е трудно, защото посещаваме градина, но аз си прибирам детето на обяд за да не яде там. Дъщеря ми е на 5 и половина и от тази година започна да попрекашля, не е правила пристъпи и не е боледувала сериозно. Правили сме кръвен тест за алергии и ни излезна плесен и някаква трева, независимо от това ни казаха че прави кръстосани алергии и към храни. В момента сме на тримесечна терапия с Пулмикорт и Ксезал. Имам чувството че в къщи нещо я дразни и лека полека изключвам разни неща. Пера с органичен прах за пране без миризми, често бърша и чистя. Живея с надеждата , че всичко ще отмине и всичко ще израстем Simple Smile

# 617
  • бургас
запис. Ние също сме на пулмикорт, след прекаран бронхит.

# 618
Здравейте,

Доста време не е имало детето спазъм , и кажи-речи повярвах че го израства , но уви...

Днес бяхме на преглед при д-р Славейкова в  1 ДКК , доста обстойно беше , пусна и ПКК - но всички показатели са в норма . Изписа инхалации с Вентолин и Пулмикорт ,досега последното не ни е изписвано , заради Флексотида ,но тя каза да заместим временно . Питането ми е свързано с този нов за нас препарат ,как точно се инхалира - Първо кое да бъде и трябва ли да има часове разлика между Вентолина и Пулмикорта ? Може и да ми е казала , но не запомних...

# 619
  • Северозапада
Нашата пулмоложка ми е казвала да ги смесвам - 1мл. пулмикорт, 1 мл. физ.разтвор и 0,2 вентолин в нашия случай. Но в темата съм чела, че било добре да се инхалира вентолин и половин час по-късно пулмикорт. За да се отворят бронхите с вентолина и да поемат по-добре пулмикорта.

# 620
И аз съм ги правела смесено .

# 621
При нас никога смесено. Първо Вентолин, 30 мин. след това Пулмикорт.
И в болницата така го правеха.

# 622
Благодаря ви . През 30 мин ги правим , сутрин и вечер .

# 623
  • Пловдив
Здравейте, някой ползвал ли е балнеолечение при астма, което после се плаща от социалните?  Малкият ми син е с ТЕЛК за астма и имаме право на 200 лв. за балнеолечение, като се представя фактура от хотел, но социалните служители не могат да ми дадат информация в кои хотели мога да ползвам точно услугата, за да ми признаят сумата. Няма значение за кой град се отнася. До сега сме ходили само в Трявна, но там май само санаториумът се признава, а ние бяхме отседнали в Панорама. Благодаря предварително!

# 624
Здравейте имам момченце което е на 1.7 и от май месец сме с диагноза Бронхо пулмонална дисплазия, доколкото разбрах това е тип не алергична астма. На Пулмикорд сме по 2 пъти на ден, наблюдава ни др.Кая Памукова от 1 Дкц до зоопарка. Исках да попитам някой от вас има ли впечатления от   какво би се повлиява този тип астма - като лечение, смяна на въздух  т.н. чух плуването било добре? Има ли мами на по големи деца с тази диагноза?
Благодаря ви предварително!

# 625
Здравейте имам момченце което е на 1.7 и от май месец сме с диагноза Бронхо пулмонална дисплазия, доколкото разбрах това е тип не алергична астма. На Пулмикорд сме по 2 пъти на ден, наблюдава ни др.Кая Памукова от 1 Дкц до зоопарка. Исках да попитам някой от вас има ли впечатления от   какво би се повлиява този тип астма - като лечение, смяна на въздух  т.н. чух плуването било добре? Има ли мами на по големи деца с тази диагноза?
Бронхопулмоналната дисплазия е увреждане при недоносените, което се появява вследствие на продължителна изкуствена вентилация на белите дробове. Поне аз не знам за друга причина. Как така ви поставиха диагнозата преди 5 месеца? newsm78 Моята дъщеря има лека форма и миналата зима направи три бронхиолита, беше на флексотид. От лятото сме го спрели и чакаме да видим тази зима как ще се развият нещата.

# 626
Цитат на: Мариана-Дария в пт, 16 дек 2016, 12:00
Бронхопулмоналната дисплазия е увреждане при недоносените, което се появява вследствие на продължителна изкуствена вентилация на белите дробове. Поне аз не знам за друга причина. Как така ви поставиха диагнозата преди 5 месеца? newsm78 Моята дъщеря има лека форма и миналата зима направи три бронхиолита, беше на флексотид. От лятото сме го спрели и чакаме да видим тази зима как ще се развият нещата.

Да той е недоносен и след като миналата зима изкара 1 бронхиолит и 2 плевмоний го заведох на пулмолог и той му постави диагнозата,даже ни се скара как така не са ни сложили на Пулмикорд още при раждането

# 627
Съжалявам,но не знам как се изнася цитат!

# 628

Сега вече видях как става
Той е недоносен, но никой не спомена че трябва да го заведа на пулмолог и аз след като миналата зима изкара 1 бронхиолит и 2 плевмоний го заведох и така му поставиха диагнозата. Док. Даже и ни се скара как до сега не сме го завели и не е поставен на Пулмикорд след като е било нужно още при раждането и толкова ли не са се научили в неонатологията че в такива случаи почти е изключително да нямат проблеми

# 629
Трябвало е да ви кажат за диагнозата още преди изписването. Така щяхте да можете да кандидатствате за Синагис и с голяма вероятност да избегнете поне бронхиолитите.

Общи условия

Активация на акаунт