АСТМА-тема 33

• 85 943
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Ще помоля модераторите да изтрият излишните ми отговори понеже аз не мога. И се извинявам за грешката!

# 631
Трябвало е да ви кажат за диагнозата още преди изписването. Така щяхте да можете да кандидатствате за Синагис и с голяма вероятност да избегнете поне бронхиолитите.
Трябвало е ама на Sad
Не знам защо не са ми казали и нищо не е описано и в епикризата! Иначе ние сме си на Синагис, но това не попречи да сме почти цяла зима в болницата. Дано тази зима да е по лека, а вие знаете ли дали смяната на климата би повлияло?

# 632
Здравейте момичета,в групата на малкото ми момче в ДГ има варицела,та съм в очакване...Да питам предварително-давате ли антихистамин или нещо друго специфично заради астмата при варицела?

# 633
Аз давах антихистамин през цялото време,но не помогна за сърбежа.Казват,че трябва да се спре кортикостероида през периода на варицелата,но нашата пулмоложка каза,че не важи за инхалаторния кортикостероид та не го спирахме.

# 634
Благодаря Ели  bouquet.

# 635
Нашата лекарка каза да не дава антихистамин, само нурофен при нужда, а ни изписа Изорекс. Ние я изкарахме преди 2 седмици.

# 636
Аз да попитам, пробвали ли сте с народна медицина да лекувате астма. ние от скоро сме с тази диагноза, но в нашия случай е породена от битови алергени. Прави ми впечатление, че като влиза на топло от студено много кашля, дори да няма хрема.

# 637
Ние още не сме карали варицела , вече 2 пъти е контактен, но го разминава.... иначе знам,че трябва да се спрат кортикостреоидите, освен,ако астмата не е много тежкаи няма възможност, тогава се наблюдава постоянно  Peace важно е да не почва антибиотик, преди да се разбере,. че е варицела.

Коки в петък вдигна температура еднократно, сега покашля.... извадих инхалатора, дано мине леко..... Praynig

# 638
  • Пловдив
Ние след 2 месеца профилактика с пулмикорт, пак спазъм Cry

# 639

Случва се ... и моя е правил на фона на Пулмикорт бронхит със спазъм.. и му изписваха Преднизолон по схема, освен Вентолина.

# 640
Hug Случва се, но определено при нас минават по-леко - дано и при вас е така!  Praynig

# 641
Здравейте.
Попаднах на вашата тема по повод на това, че алерголожката (Д-р Иванова, Трета градска болница) на дъщеря ми (7г.) и изписа профилактика с медикамента Ефира.
Детето е с няколко алергии- към два вида плесени и храни. Реакциите се изразяват в дерматит, а в последствие се стигна до тежък ринит, с възпаление на очите и понякога кашлица, заради която е на Ефира. В началото на годината направи ларингоспазъм, след който се оказахме в спешното. По време на епизодите с кашлица инхалира Пулмикорт. Веднъж са включвали и Вентолин.
Извинявам се, че постът ми няма да е много по темата, но имам нужда от съвет и поглед „отвън”.
Изправена съм пред трудно решение. Надявам се като чуя вашите мнения да успея да се справя с нашия казус.
Смятам, че лекарката се притеснява положението да не ескалира до алергична астма.
Тя ни посъветва, разбира се да изключим всички алергени, а именно: диета, изключваща храните към които е алергията + премахването на мухъла, който имахме , в следствие на високата влажност в жилището ни. Също така елиминиране на всички потенциални алергени, които могат във всеки един момент да влошат положението: никакви фъстъци, мед, разни подправки, препарати, саксии с цветя и т.н. Работата е там, че от една година имаме куче. Алерголожката е категорична, че трябва да „изключим” и него. Това е въпросът, който ме мъчи.
Правили сме кожен тест по повод това и е отрицателен, но въпреки това мнението и е, че трябва, цитирам: „Нека да дадем на детето още няколко години” и „Не се знае кога може да се отключи реакция към животното.”
До колкото разбирам идеята е, че може животното да обостри нещата, а може и нищо такова да не се случи. На мен лично ми звучи малко като руска рулетка.
За сега сме изключли всички други неща за които писах по-горе.  Няма подобрение.
Дъщеря ми и днес не може да гледа от парене в очите, издуха си носа три цифрено число пъти, кашля... Отчаяна съм. Очеваден ли е отговора?
Моля Ви за съвет. Как бихте постъпили, ако бяхте на моето място?
Извинете ме за дългия пост.
Желая Ви хубав ден!

# 642
5iaM, какво е кучето и от колко време го гледате?
На колко е дъщеря ти? Ако имате възможност за известно време да го погледа някой и после като го вземете пак ще видиш дали има реакция към него.  Hug

# 643
Дъщеря ми е на 7г. Кучето го имаме от 10 месеца. А дерматитът се появи месец преди това.Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол е породата.
Лекарката каза, че ще са нужни около 6 месеца за да се изчисти жилището от косми и кожа (пърхут), които падат от кучето.
Нямам на кой да го дам временно.

# 644
  • Най-красивата страна
Вече два месеца минаха откакто поставиха диагноза алергична астма на дъщеря ми.Давам Ериус,Фликсотид и Ефира.До сега беше добре.От няколко дни обаче има хрема,която не можах да спра.От днес вече и зачервено гърло,фарингит.
Изписаха ни Клацид.Сега заспа,диша през носа,но аз треперя да не направи пак спазъм.
Изпадам в див ужас.

Общи условия

Активация на акаунт