АСТМА-тема 33

• 85 934
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Вече два месеца минаха откакто поставиха диагноза алергична астма на дъщеря ми.Давам Ериус,Фликсотид и Ефира.До сега беше добре.От няколко дни обаче има хрема,която не можах да спра.От днес вече и зачервено гърло,фарингит.
Изписаха ни Клацид.Сега заспа,диша през носа,но аз треперя да не направи пак спазъм.
Изпадам в див ужас.
Успокой се, това е важно за бързото оздравяване!  Praynig Hug На фона на лекарствата дори да направи ще по-лек спазъма, а може и да не направи!

# 646
Дъщеря ми е на 7г. Кучето го имаме от 10 месеца. А дерматитът се появи месец преди това.Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол е породата.
Лекарката каза, че ще са нужни около 6 месеца за да се изчисти жилището от косми и кожа (пърхут), които падат от кучето.
Нямам на кой да го дам временно.

Пробвайте с хомеопатия. Няма какво да губите.

# 647
  • Най-красивата страна
Детето пи антибиотика пет дни и беше по-добре.Помислих си,че се размина ,но на четвъртия ден започнаха да излизат пъпки.Притесних се,че може да е някаква реакция от комбинацията на антибиотика с лекарствата за астмата.И точно на Бъдни вечер бяхме в спешното.Доктора само докато погледана пъпките и каза,че е типичната варицела Confused
Каза да не спирам лекарствата за астмата,обаче се чудя за Ериуса Thinking

# 648
  • Северозапада
Май е добре да си пие противоалергично. Намаляво сърбежа. Чела съм, че фенистил изписват.

# 649
Здравейте! Синът ми е с астма от няколко години. Сега е първокласник и нещата са много зле - постоянно е болен, със свирене в гърдите и кашлица. Скоро не е правил сериозен пристъп, нито сме стигали до болнично лечение /да чукам на дърво/, но пък е нон-стоп болен и стигаме до АБ. През пролетната ваканция ще се изнесем на високо. Можете ли да ми предложите подходящи места, за избягване цъфтежа на широколистните дървета?
В началото на лятото искаме също така да избегнем и цъфтежа на тревите. Също съм затруднена къде. Много ви моля за свети  Hug   

# 650
Queen L, нашата астма не е алергична, незнам дали и при вас ще се отрази добре, но за нас климатолечението в Трявна се оказа супер полезно  Peace Вече 3  години ходим там през април, така препоръчват и определено детето се повлия.  Hug

# 651
  • Най-красивата страна
При нас имаше полза от престоя ни в Троян и Тетевен по 1 месец.

# 652
Вени, как сте? Hug

И здрава година пожелавам на всички!!!  Two Hearts

# 653
  • Най-красивата страна
Вени, как сте? Hug

И здрава година пожелавам на всички!!!  Two Hearts

Благодаря Меган.Засега сме добре.Откакто детето си пие лекарствата,не е имало пристъп.
Пожелавам на всички да сте здрави и щастливи през Новата година.

# 654
Момичета, благодаря за отговорите. Три години под ред /без 2016/ сме в Трявна през април, а в Сандански в началото на септември. Синът ми имаше подобрение, но дали заради климата или организмът му укрепна - не мога да преценя. Трявна ни е омръзнала вече. Може би ще пробваме Троян или Тетевен, макар че там горите са широколистни и точно април цъфтежа е в пик.

# 655
Момичета аз влизам с един въпрос който не касае малкия ми мъник, който е с астма, а батко му.
Просто не мога да преценя каво да предприема. Накратко. На 8 годинки е. Средата на декември изкара вируса с висока Т сополи и кашлица, имаше и хрипове. Усложни се и направи ангина. 10 дена се лекувахме с АБ, проспан и капки за нос. След като се стабилизира, от 28-29 декември започна една суха, дразнеща и пристъпна кашлица. Кашля през 16-18 секунди и това може да продължава с часове.
Общо взето не кашля само докато спи. През 2014 имахме аналогичен случай, отново след боледуване, абсолютно същата кашлица, която не спря 2 месеца. Тогава бях убедена, че е алергична, но алерголога отхвърли това, бяхме и на пулмолог защото вече си мислех,  че това неспоирно кашляне е индикация за астма, но и тя отхвърли диагнозата. За два месеца кашляне изпи 5-6 вида сироп за кашлица и 2-3 вида протвоалергичен.  Ходихме тогава и на УНГ уж поради съмнения за синузит но снимката показа, че такъв липсва и кашлицата не е от носа. Така и не разбрахме на какво се дължеше тази кашлица. Сега е същото положението но съм разколебана за лечението. Личната казва сироп за суха кашлица, противоалергично и калциев глюконат, а спешния кабинет където мъжа ми го заведе одеве за да имаме още едно мнение са казали и даже са му направили инхалация с адреналин и бромхиксин.  Обяснили са му, че кашлицата е от ларингса, и че вентолин и пулмикорт няма да я повлияят.  Изписал е 4 инхалации бромхиксин+адренали и АЦЦ.
Аз много не разбирам, но ми е странно защо толкова препарати за влажна кашлица, с цел отхрачване като при него кашлицата е абсолютно суха без грам секрет. И след  като няма проблем в дробовете а в ларингса защо препарати за дробове?

Много съм объркана и направо не знам какво да правя. А и с тази инхалация която са му направили там направо объркват нещата, понеже аз не мога да дам сега сироп за суха...то ще стане манджа с грозде. От утре не зная как да продължа просто.

Дайте някакви съвети или  предложения. 

# 656
  • на плажа
Заведи го на специалист, а не в спешното. Най-добре е при ЛЛ, който го познава и познава цялостната картина.

# 657
ами тя личната го гледа няколко пъти за нея сироп за суха, калциев глюконат и противоалергичен. д кажа само че в петък му пуснахме и една пълана кръвна картина която показва, че към момента няма инфекция или възпаление в организма.

# 658
  • Най-красивата страна
А възможно ли е сиропите да предизвикват кашлицата?

# 659
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте.Честита нова година, бъдете здрави.
Скоро не съм писала, но ви чета.Сега обаче имам нужда от съвет.През юни спряхме флексотида и Маркова каза, ако нямаме проблеми есента да не го включваме.Всичко беше добре докато каката не донесе нещо от училището.Тя го мина за три дни като кашлища и нищо друго.Малката обаче се зарази и на третия ден през ноща направи пристъп, пробвах сама да се справя, но не стана и още същата нощ ни приеха в Александровска.Това беше на 01.12. Седяхме до 07.12 на инхалации с вентолин, венозно урбазон и включихме отново Флексотида.Сега е добре, но се чудя дали флексотида вече си е натрупал  в организма и.Проблема е, че имаме купени билети от лятото за Берлин от 21.01 до 31.01. Миналата година след като почна флексотида не е правила пристъп, на Маркова каза, че трябвало да се понатрупа първо в организма.Тогава не ми е трябвало и не питах колко време .Сега не мога да я питам понеже имаме час за 02. месец.За това питам вас.Има ли надежда да спра да се притеснявам, че се е понатрупал и няма поне там да стигаме до болница?
Благодаря! Бъдете здрави.

Общи условия

Активация на акаунт