АСТМА-тема 33

• 85 922
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
ами тя личната го гледа няколко пъти за нея сироп за суха, калциев глюконат и противоалергичен. д кажа само че в петък му пуснахме и една пълана кръвна картина която показва, че към момента няма инфекция или възпаление в организма.
Не зная дали ще съм ти полезна. Но аз се разболях в началото на Декември. Бях с ларингит, направих ангина, пих АБ (10дни) и уж закрепих. И от 21 Декември една седмица след АБ започнах да кашля. Къде сухо, къде по влажно, къде мъчително с откашляне, и след минута пак ми се кашля. От тогава досега ходих на какви ли не лекари. Първо ми направиха рентгенова снимка казаха няма пневмония. После отидох на пулмолог изписа ми подтискащ сироп кашлицата, Клариназе и За смукане Септофорте. 4-5 дни така и не спирам да кашля. Същевременно майка (която е лекарка) ми слага венозно калций, вит. Ц, урбазон - няма ефект. Предписаха ми инхалации с Вентолин - без ефект. Взеха ми гърлен секрет, изолираха бактерия и ми предписаха Панцеф по АБ. 7 дни го пих без ефект.
Отидох първия работен ден при ЛЛ- пак ме прати на снимка, защото вече всички мускули на тялото ме боляха от кашлица. Пуснахме ПКК ( всичко в норма). На снимката пак нищо.
А аз продължавам да кашля. Прати ме на УНГ. Той ми предписа Аугументин, Геломитрол. Днес съм 4ти ден и пак кашлям, но не непрестанно. Четох много в интернет, и стигам до извода че има някакъв упорит вирус, който протича с продължителна кашлица. Да не би и вие да карате този вирус...и това да е от вируса? Аз вече трета седмица кашля. Някой дни съм по добре, но имам и дни с много кашляне.

# 661
Беба след дълго продължила суха кашлица с бромхексина се е подобрявал-2 или 3 пъти съм го инхалирала,но без адреналин.Детето ми е било към три годишно тогава.От сиропи ефект никога не съм видяла.Компрес с мед и сода на вестник правила ли си?Давам добри отзиви и за него.Сухата кашлица не означава задължително,че няма секрет,може да е толкова гъст и жилав,че да не може да го изхвърли без да се втечни.
Петя не съм запозната по твоя въпрос.

# 662
  • на плажа
Петя, по принцип тези препарати не предотвратяват пристъп, така че не се шашкай - инхалатора в чантата, всички необходими лекарства - вентолин, медрол, физ. р-р, пулмикорт ( или каквото са ви изписали) и противоалергично поне една седмица по-рано и си ОК. При първи съмнения започваш и не чакаш да видиш пристъп ли е или не е и ще спасиш ходенето в болница. Казвам ти всичко това от опит. Нашата наблюдаваща лекарка е опитна и много отзивчива - д-р Митева от Александровска. Тя винаги ме е съветвала как да се подготвя за пътуване и как да си съжителстваме с астмата. Това не е причина да се отказваш от пътувания. Просто трябва да си подготвена и спокойна, за да знаеш как да реагираш. Успех!

# 663
ами тя личната го гледа няколко пъти за нея сироп за суха, калциев глюконат и противоалергичен. д кажа само че в петък му пуснахме и една пълана кръвна картина която показва, че към момента няма инфекция или възпаление в организма.
Не зная дали ще съм ти полезна. Но аз се разболях в началото на Декември. Бях с ларингит, направих ангина, пих АБ (10дни) и уж закрепих. И от 21 Декември една седмица след АБ започнах да кашля. Къде сухо, къде по влажно, къде мъчително с откашляне, и след минута пак ми се кашля. От тогава досега ходих на какви ли не лекари. Първо ми направиха рентгенова снимка казаха няма пневмония. После отидох на пулмолог изписа ми подтискащ сироп кашлицата, Клариназе и За смукане Септофорте. 4-5 дни така и не спирам да кашля. Същевременно майка (която е лекарка) ми слага венозно калций, вит. Ц, урбазон - няма ефект. Предписаха ми инхалации с Вентолин - без ефект. Взеха ми гърлен секрет, изолираха бактерия и ми предписаха Панцеф по АБ. 7 дни го пих без ефект.
Отидох първия работен ден при ЛЛ- пак ме прати на снимка, защото вече всички мускули на тялото ме боляха от кашлица. Пуснахме ПКК ( всичко в норма). На снимката пак нищо.
А аз продължавам да кашля. Прати ме на УНГ. Той ми предписа Аугументин, Геломитрол. Днес съм 4ти ден и пак кашлям, но не непрестанно. Четох много в интернет, и стигам до извода че има някакъв упорит вирус, който протича с продължителна кашлица. Да не би и вие да карате този вирус...и това да е от вируса? Аз вече трета седмица кашля. Някой дни съм по добре, но имам и дни с много кашляне.

Аз лично съм убедена, че това е реакция на организма към вируса. както малкия прави примерно бронхиални спазми провокирани от вируси, този така е направил тази кашлица като  последствие на болестта. Само дето самото лечение е много различно единия лекар казва подтискащ сироп, другия дава ацц. Изобщо не мога да ги разбра. Почти 100% съм убедена, че сега и да тръгнем по-специалистите всичко ще му е в норма, понеже сме го минали този път едно към едно. Уж всичко наред а от какво кашля детето не могат да кажат, и още по-неприятното е, че не могат да приложат адекватно лечение.  При предното разболяване беше още в детската градина, но сега е ученик. Изобщо не мога да си представя как ще го пусна в клас с такава кашлица, той ще пречи на класа понеже наистина кашля през няколко секунди.

# 664
  • София
Здравейте Мами,
Моето голямо момиче е на 9 год.
С диагностицирана астма е от 3 годишна.
Искам да Ви успокоя, да не се притеснявате толкова много. Направило пристъп, пак ще направи при срещата със следващия вирус. Правят пристъпи от нищото.
Ходим на море, на планина и как се приберем в София, още първата нощ правеше пристъп. Здраво дете, без никаква видима причина.
Но с течение на времето нещата се подобряват!
Не се притеснявайте, не изпадайте в паника!
Казвам го защото аз бях така и се сбабичосах за няколко години от нерви и притеснения!
Чудех се как другите не се притесняват толко, но това се оказа правилният подход!

Искам да ви питам някои скоро бил ли е на ТЕЛК, че нас ни виката края на месеца?
Има някаква промяна изглежда, защото не ни искат безбройните документи и снимка...?

# 665
  • Най-красивата страна
Откакто детето е с диагноза астма и аз се побърках.Ужасявам се от пристъпите.При последния ми трепереха ръцете и краката докато стигнем до спешното.
Слава богу от лекарствата има някаква полза.Сега е с Ериус и Ефира,защото астмата е с преобладаващ алергичен компонент.Обаче като хване хрема детето и аз изпадам в паника.Стомахът ми се свива на топка и цяла нощ ставам да гледам как диша,дали кашля.Май не е нормално това. Sad
Пулмоложката смята,че алергията е към полени,но не можем да направим тестовете ,докато пие Ериус.
Казаха ми,че месец март бил критичен за астматиците.
А пък за ТЕЛК даже не съм се сетила.

# 666
Здравейте,
Вени, може да се направи тест, но кръвен.Правихме , въпреки че беше пил месеци на ред кларитин и пак со излезнаха алергиите към акари. Това решение го взе лекар от Токуда. Дори и IgE си беше в пъти завишено.

# 667
  • Най-красивата страна
Значи трябва да се посъветвам и с друг лекар Thinking

# 668
  • Пловдив
Да попитам мамите, чийто деца са били на профилактика с пулмикорт 3месеца и нагоре. Имахте ли схема за спиране или директно спряхте да инхалирате?

# 669
Задължително не от раз!При моето момче беше изписано 2 месеца сутрин и вечер,1 месец само вечер.Хубаво е лекаря да ти каже.

# 670
  • Северозапада
Ние го ползвахме над година. Спряхме го като 2 седмици намалихме инхалациите на 1 сутрин.

# 671
  • Пловдив
Много благодаря! Довечера сме при пулмуложката, но все пак исках да съм информирана

# 672
  • София
Здравейте, и ние сме на Плумикорт.
Изглежда съм забравила две кутии в едно чекмедже, ако на кой има нужда, мога да помогна!

# 673
  • Варна
Здравейте, и ние сме на Плумикорт.
Изглежда съм забравила две кутии в едно чекмедже, ако на кой има нужда, мога да помогна!
Здравей,
Офертата за Пулмикорта валидна ли е още?
На нас не ни го изписват по каса тъй кто не сме диагностицирани все още с астма, но всеки месец вече сме на Пулмикорт почти. Днес пак ни назначиха за 10дни. Купих вече, но явно ще го ползваме така като гледам как вървят нещата от Септември масам. Почти нямаме месец без Вентолин и Пулмикорт.
От кой град сте?
Благодаря предварително.

# 674
  • София
Ако някой иска Пулмикорт да ми пише. Имам доста.

Общи условия

Активация на акаунт