Препоръчайте ми телефон, моля

• 3 150
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте!
Никога не съм имала смартфон, бях се зарекла, че ще съм човекът, който ще купи последният произведен телефон "с копчета" и с минимални функции. Сега обаче се оказва, че заради работата си ще се наложи да си купя такъв, колкото и да не искам.  ooooh!
И оттам нататък абсолютно не знам какво да правя и какво да гледам. Ето за какво ще ми трябва основно: телефон, аларма, калкулатор, календар, евентуално sms (това са нещата, за които и сега си ползвам телефона), плюс e-mail и Twitter, може би и Facebook, още не са ми казали. Трябва ми да е здрав и батерията му да държи максимално много, че като гледам колегите как непрекъснато ги зареждат, а моята Нокия си държи по 10 дни (буквално) и...
Искам да е максимално лесен за употреба, максимално безпроблемен откъм софтуер (че всички се оплакват от различни марки в това отношение) и възможно по-евтин, защото фирмата няма да ми го покрие. Сключих договор с МТел преди месец, така че няма как да го взема с договор. Другите възможни екстри не ме интересуват, искам наистина да е максимално опростен, но e-mail и Twitter са ми категорично необходими. Ако може и да не е една педя, би било чудесно.

Благодаря!

# 1
Здравей!

Аз използвам едно BlackBerry Q5, изключително доволна съм. Мъжът ми е с BlackBerry Q10, разликата им е в паметта и камерата.

Софтуерът им е нов, позволява поддържането на Twitter, Facebook, различни имейл клиенти. Има и qwerty клавиатура, а екранът е touch, та изключително лесно се борави с него. Батерията като нов държи по 4-5 дни, в зависимост от ползването, може и повече, тъй като екранът не е толкова голям като на "модерните" в момента телефони. А и клавиатурата го прави още по-лесен за употреба в частност писането на смс-и и имейли. Поддържа писане и на кирилица, което е голям плюс за мен.
Скрит текст:

# 2
  • от Луната
Ползвам HUAWEI G7 вече годин и половина. Много съм доволна. Прави много добри снимки на дневна светлина, на изкуствена са прилични. Не цикли, не блокира, но аз го ползвам предимно за сърфиране в нета, но има и качени доста игри от детето. Батерията му е доста добра. Ако не го тормозя много може и 3 дена, че и повече да изкара  Mr. Green.

# 3
  • София
Още 1 глас за Блекбърито, доволна съм от него.
Имам и някакъв Самсунг, ползвам го само за форекс търговия. Но като цяло не ми харесва особенно.

# 4
Благодаря ви много, събирам още мнения и ще го мисля. Аз също харесах Блекберито на първо четене, но питах един колега, който разбира, и той каза "не, не, не, не, не" (и още няколко не-та). Накрая ще си взема един таблет и няма зорлем да си сменям Нокия-та. И без това хич не искам.  Stop

# 5
  • София
Ако може и с таблет - това е добро решение.
Скъпия също е с  Нокия с фенерче и си взе таблет Престижио за 70 лв.  за да приема поръчки/кара такси/.
Оказа се, че на таблета може да се изпращат СМСи и да се говори по него - направо като огромен телефон.
Той го заряза, че поръчките не бяха изгодни. Но пък сега аз го разучавам - има и ел. библиотека. И май батерията му държи по-дълго от на телефоните.

# 6
На мен ми е много трудно да обясня какъв ми е проблемът със смартфоните, но просто като съм работила 15 години с телефон (телефон-телефон, казах по-горе какви функции има моя), и смартфоните са ми нещо съвсем различно, с което не искам да ми се налага да свиквам към момента. То не е като да смениш ябълки с круши, за мен е като да смениш ябълки с... де да знам, примерно пирони. Буквално нищо общо нямат, а аз по принцип не съм голям фен на техниката и не обичам промените в това отношение.
Докато ако взема таблет, то си е като мини лаптоп, а аз лаптоп имам от много години и шокът ще ми е по-малък. Утре ще питам шефа дали таблет ще свърши работа, но не виждам причина да не стане, щото, както казах, ми трябва за мейл, Туитър и Фейсбук. И то не непрекъснато, а по-скоро като съм навън и трябва да се действа оперативно, или като пътувам.
Оф, дано да стане, защото ей сега питах тоя колега за Блекберито, той ме отряза категорично, показва ми разни други модели, обяснява ми, търси човекът вместо мене и аз накрая го питах "Добре де, Блекберито толкова ли е лошо?" и той се отчая от мене. Подозирам, че въздъхна с облекчение, като му казах, че съм измислила това с таблета. Joy

# 7
  • София
Щом го искат за работа би трябвало от фирмата да го купят. При нас е така - още при назначаването ми връчиха 1 служ. телефон. Параметрите са съобразени с това, което шефовете искат да получат от мене. Който напуска издава служ. телефон и така.
Блекбърито си ми е личен апарат, нямам забележки към него.

# 8
Аз, както посочих, съм страшно доволна от телефона - Блекбъри. Между другото, много хора не са запознати с новата им операционна система и възможностите, които предлага. Още са на мнение, че BlackBerry в България трябва да се ползва задължително с техните си планове, които операторите предлагаха, заради ограниченията в операционната система.
От доста време го ползвам, нямам никакви проблеми - нито софтуерни, нито откъм някоя функция. Изключително добър телефон, а съм минала през доста за последните години, та определено той ме грабна. Peace

# 9
BlackBerry е потъналия "Титаник", на който само задната му част стърчи над водата, но реално е потънал кораб без шансове за оцеляване.
Да купи човек BlackBerry е като да си купи нов Москвич. Вярно нов е, ще върши работа, но дали е удачен избор през 2016 година?
Много приложения и игри ги няма за BlackBerry и никога няма да ги има. Разбира се, може и без тях да работи телефона.
Опитаха се да отложат гибелта си с новия им BlackBerry Priv с Android. Интерес към смартфона имаше, но твърде високата му цена(по-скъп и от Samsung S7) попречи да има високи продажби. Идеята им беше добра за смартфон с Android, голям тъч дисплей и скрита физическа клавиатура, но твърде късно се усетиха.

# 10
BlackBerry е потъналия "Титаник", на който само задната му част стърчи над водата, но реално е потънал кораб без шансове за оцеляване.
Да купи човек BlackBerry е като да си купи нов Москвич. Вярно нов е, ще върши работа, но дали е удачен избор през 2016 година?
Дали през 2015, или през 2016 година телефонът не се ли използва основно за разговори, достъп до Интернет и снимки. Поне масовият потребител за това го ползва. А оттам всеки един телефон ще върши работа. Реално погледнато, тази марка не е ориентирана към масовия потребител, за разлика от почти всички останали. Същото е и с iPhone - много голяма част от приложенията му не се поддържат на БГ територия, но е едва ли не белег на обществения статут, който имаш, да притежаваш нещо от марката. Много неща могат да се изпишат по въпроса, ако трябва да тръгнем и от началния пост на публикацията - дори и най-проста Нокия с фенерче също е удачен избор за 2016 година, когато искаш да го ползваш само по предназначение - а именно като телефон.

За моите приложения и нужди, BlackBerry ме удовлетворява изцяло, докато един Samsung или LG, макар и току-що излязло от завода, не ми допада, та съответно това е и причината да не се отъждествяват с моя мотивирано направен избор.  Peace

# 11
Здравей,
Според мен си остани с телефон Nokia с фенерче и си купи евтин таблет... Щом не предпочиташ смартфоните, и не би била удовлетворена от използването на такъв, няма смисъл да си взимаш... В момента в Емаг върви евтин таблет на Lenovo, който смятам, че напълно удовлетворява нуждите, описани от теб по-горе. Струва 150 лева, доставката е безплатна, предполагам би трябвало да се вмести в бюджета...
За улеснение, прилагам линк :
http://www.emag.bg/tablet-lenovo-tab-2-a7-10-adam-c-procesor-qua … 734/pd/D4WV3MBBM/
Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт