ДЕЦА С ТЕЛК 4

• 95 881
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Не знам що за тема се развихри.
Държавните места за рехабилитация се казват  “Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД, а частните се казват спа хотел, което е категоризация съгласно закона за туризма. И всъщност по същество са едно и също просто на първите собственик е държавата, а на вторите примерно бай Иван. Ща дам пример с павел баня. В частния хотел милениум работят изключително добри професионалисти, кинези терапевти, физиотерапевти и др. Разполагат с цял етаж обурудване за кинезитерапия, физиотерапия и лечебна физкултура, тангентори, вани. Има голям басейн за плуване и водна гимнастика и по малък топъл басейн. Условията са соц строителство ремонтирано с добра кухня. Разликата с държавния коплекс е че няма хлебарки, терапията ти наистина е около час, в басейна може да се плува спокойно без някойй да пикае до теб и най важното хората са заинтересовани да се върнеш пак , защото няма държавна субсидия да им плаща заплатите и всичко зависи посетителите да са доволни и с резултат от лечението.

И не знам защо непрекъснато се набива че искам да ползвам 200лв за да спя в спа хотел. Аз бих могла да си позволя  да почивам десет дена в хотел за 200лв на нощ. И в тези хотели също има професионалисти кинезитерапевти и физиотерапевти, които наистина могат да направят с вас чудеса НО  те нямат опит с деца. И всъщност това е единственото  важно за мен. Просто се интересувам къьде има терапевти работещи с деца  .  И когато става въпрос за здравето на детето ми се съобразявам единствено с това  което е полезно за него, а не с това кой какво ми разрешава. А това че разчитам на десете дни от со за да си заведа детето на плуване е такава огромна глупост, че просто не заслужава коментар .

Уважавам мамаРаче за всички усилия които полага за да просветли нас непросветените в дебрите на телка, но ще помоля заяждането да престане . Предварително благодаря

Благодаря на всички които публикуваха  списъците . А ето това  списък на базите в зависимост от заболяванията

http://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/rehabili … a-rehabilitaciya/

# 151
  • sofia
Какви права има дете с телк 65% без чужда помощ? Детски надбавки, интеграционни и др, полагат ли му се?

# 152
  • в полите на Балкана
Същите права като дете с ЧП. Двойни детски, чл8д, интеграционни добавки след направена социална оценка.

Усмихнелка, изобщо не се заяждам с вас. Явно не сте прочели това, което изтрих. Просто ми направи впечатление,че няколко страници се пита все за условията в хотел. Дори не знам дали един и същ е питал. Никове не чета.
 Ако искате да но правим нова тема само за балнеото или някои да пише на модератор до сложи ликовете в първия пост. Добра информация събрахме по въпроса.

# 153
Който иска санаториум отива там.Който иска хотел нека да проучи дали той отговаря на Наредба 30, каквото е изискването на соц. подпомагане. По напред в темата съм писала как аз лично действам, тъй като нашите соц. са много криви. Решавам къде искам да заведа децата, после посещавам страницата на РЗИ на областта, където се намира даден хотел, отивам на Регистри и после на Списък на ЛЗ по Физикална и Рехабилитационна медицина, които отговарят на Наредба 30. Децата ми са с ихтиоза- суха, лющеща се кожа и имат нужда от басейни с минерална вода, вани и затова търся такива хотели. Била съм в Аугуста - Хисаря, Елбрус - Велинград, но има още доста.

# 154
Здравейте! Детето ми е с Телк 91% предстои да подавам документи но не ми е ясно какви документи са нужни за интеграция освен ЕР .Нужна ли е някаква бележка от личният доктор? Искам да знам и да ида с всички документи,а не да ме размотават и да ходя на напред назад. Благодаря предварително!

# 155
Здравейте! Детето ми е с Телк 91% предстои да подавам документи но не ми е ясно какви документи са нужни за интеграция освен ЕР .Нужна ли е някаква бележка от личният доктор? Искам да знам и да ида с всички документи,а не да ме размотават и да ходя на напред назад. Благодаря предварително!

Документи за преосвидеталстване или за соц.грижи?Ако е за соц. само отиваш и те ти казват какво да попълниш,те са получили оригинален ТЕЛК служебно,но си носи и твоето решение и акт за раждане,л.к. на двамата родители.

# 156
Аз ходих в социалните но от там ме пращат да ида първо да подам документи за интиграцията.но не съм на ясно за интиграцията какво да подготвя. Не знам но ми казаха да ида към отдел закрила на детето за интиграциите. Телка,детските и еднократната помощ в социалните но първо да съм подала интиграцията.

# 157
  • София
Искам да попитам моето дете е със 70 % с ЧП и е с множество Вродени малформации, съмнения за генетичен синдром и сериозни проблеми с говора и развитието като цяло. Телка ни е за 3 години до октомври 2017г. От септември миналата година имаме нови диагнози, с дефицит на растежен хормон сме на лечение,  с хипотиреодизъм, правихме тогава за първи път и ЯМР - оказа се Денди-Уокър вариант на малкия мозък, хидроцефалия- комуникираща ,  лекостепенна левкомалация - незнаехме и за тези неща.  Късно ли е да пусна сега документи за преосвидетелстване, да не чакам другата година,  когато изтича, в смисъл ще ми признаят ли ЯМР то след като са минали 6 месеца,  въпреки че то единствено промяна към по лошо единствено може да има.

# 158
  • в полите на Балкана
ivkooo, за интеграционна добавка трябва първо да се подаде заявление за социална оценка. След като излезе решението, въз основа на него се подават документи за интеграционните добавки.

lycia, може да подадете документи сега за влошено състояние. Отивате в картотеката по местоживеене и подавате нова молба със старото решение и една епикриза в която е описано сегашното влошено състояния.

# 159
  • София
ivkooo, за интеграционна добавка трябва първо да се подаде заявление за социална оценка. След като излезе решението, въз основа на него се подават документи за интеграционните добавки.

lycia, може да подадете документи сега за влошено състояние. Отивате в картотеката по местоживеене и подавате нова молба със старото решение и една епикриза в която е описано сегашното влошено състояния.

Да, но да не ме карат пак да правя ЯМР, това ме притеснява :/

# 160
Ами най-вероятно ще ви карат да направите ново, тъй като изследванията /и епикризите/ имат някаква давност за явяването на ТЕЛК. Ако е скорошно правено /може би последните 3 месеца преди явяване/, предполагам няма да искат нов ЯМР  Peace

# 161
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Аз ходих в социалните но от там ме пращат да ида първо да подам документи за интиграцията.но не съм на ясно за интиграцията какво да подготвя. Не знам но ми казаха да ида към отдел закрила на детето за интиграциите. Телка,детските и еднократната помощ в социалните но първо да съм подала интиграцията.

Е те при нас са гише до гише. Приеха ми две декларации на едното гише и на другото дадох тази, за интеграционните и соц. оценка. Дадоха ми и още една декларация за интеграционни да я занеса попълнена на 2-3 август. newsm78

# 162
  • в полите на Балкана

Да, но да не ме карат пак да правя ЯМР, това ме притеснява :/

Извини ме не съм разбрала, че всичките изследвания са от септември мин. година.  В такъв случай не знам дали ще разгледат молбата за влошено състояние без да искат нови изследвания. Те ще ви кажат дали ще искат още при подаването предполагам. Питайте ги.

# 163
  • София
Ние имаме и по- нова епикриза от май месец,  защото влизаме на 6 месеца за изследвания заради протоколите по здравна каса,  ама си мисля, че ЯМР не може да ми искат току така пак, по скоро консултация с неврохирург и невролог,  знам ли.

# 164
Е щом имате епикриза от май месец, то в нея си е описано състоянието на детето от специалиста към настоящия момент. В нея си пише, е ли или не е влошено състоянието му. Към молбата за преразглеждане на решението си приложете копие на епикризата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт