ДЕЦА С ТЕЛК 4

• 95 477
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • в полите на Балкана

emtecetr, би трябвало да подаде документи в УМБАЛ "св. Анна." ТЕЛК за областта е там. Друг е въпроса, че писмата ги носят с частна поща и стигат след датата понякога. Поне при нас е така.   

# 331
За съжаление мама Раче е права , Когато аз чаках писмо да дойде за преосвидетелстване не знам колко пъти ходих да ги предупреждавам че чакам писмо. Добре че малко или много се познаваме по малките градчета иначе както не са препоръчани писмата може и след датата да ги разнесат.

# 332
Здравейте.На дъщеричката ми бе открит хромозомен дефект тази година.Минахме през ТЕЛК,освен процентите(80) има и право на чужда помощ.Сега е на 6 г.,инвалидизацията по ТЕЛК се води от 3.08.2016.В случая дали ще възстановят  парите за три години назад?Другият ми въпрос е:за чужда помощ какви добавки се взимат?Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 18:10 от Анонимен

# 333
Не, няма да ви изплатят, защото датата на инвалидизация е от тази година. Имате право на две безплатни пътувания с БДЖ за година, след като попълните необходимите документи.

# 334
Здравейте,интересува ме за подаване на документи за телк за влошено състояние достатъчно ли ми е да подам само новите епикризи и молба за преразглеждане.В момента сме с нова диагноза и дали ми е необходима за втори път етапна епикриза от личния лекар?При личната лекарка е голямо чакане и много ми се иска да си го спестя.Телка ни е до края на януари догодина в сила.

# 335
  • в полите на Балкана
До края на ТЕЛК има само 3м. дали си заслужава да подавате за влошено състояние?! Аз бих подала за преосвидетелстване, като приложа и документите с новата диагноза.

# 336
Въпроса ми е-за преосвидетелстване само в телка ли трябва да подам документи или трябва да ходя при личната лекарка?

# 337
Здравейте, детето започва да посещава детска градина, специализирана група за деца с увреждания. В нози случай имам ли право да получавам помощта 240лв от социалнине.

# 338
  • в полите на Балкана
Само в ТЕЛК,но последното ми ходене е било преди 5г. Дано пише някои по скоро ходил.

# 339
Въпроса ми е-за преосвидетелстване само в телка ли трябва да подам документи или трябва да ходя при личната лекарка?
От ЛЛ се взима направление за ТЕЛК, в което описва диагнозата на детето и че е за преосвидетелстване и с него и другите документи, с които разполагате в картотеката на ТЕЛК.

# 340
  • пловдив
Здравейте,детето ми мина ТЕЛК на 05.10.2016-80% без чужда помощ.На ТЕЛК -а пише дата на инвалидност -13.04.2016г-когато е родена (родена е с този дефект).От тогава ли ще ми изплатят парите назад или не

# 341
Здравейте,детето ми мина ТЕЛК на 05.10.2016-80% без чужда помощ.На ТЕЛК -а пише дата на инвалидност -13.04.2016г-когато е родена (родена е с този дефект).От тогава ли ще ми изплатят парите назад или не
Да от тогава.Но имаш право и на още една помощ за раждане щом детето е с вродено заболяване.Питай и за нея, за да не те ощетят. Никой в соц. подпомагане не казва за това.

# 342
radi1982  да ще ти ги изплатят.

# 343
  • пловдив
Да от тогава.Но имаш право и на още една помощ за раждане щом детето е с вродено заболяване.Питай и за нея, за да не те ощетят. Никой в соц. подпомагане не казва за това.
Знам само за двойни детски (детето ми е близнак),и друга доколкото знам 240 лв.Транспортни ....и..  май само това.Аз еднократно при раждането получих 1200 лв.на дете.Имам ли право на друга?

# 344
  • София

Тъй като аз наскоро питах същото и вече подадох документи за влошено състояние трябва :
1.Направление за Телк+ етапна епикриза от личен лекар.
2. На място се попълва декларация с данните на родител и на дете.
3.Прилагате нови епикризи,  амб.листи, каквото имате с новите диагнози.

Общи условия

Активация на акаунт