ДЕЦА С ТЕЛК 4

• 95 318
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
pepi_r 
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. От София съм. Дали наистина трябва да е в св. Никола в София? Там доколкото знам се чака прекалено дълго. Някой от София може ли да каже за друга възможност?
pepi_r , още веднъж БЛАГОДАРЯ!

# 526
Още един въпрос. Притежанието на документ за ТЕЛК може ли по някакъв начин да бъде в ущърб на детето? Например , дай боже детето се оправи, но поради притежанието на ТЕЛК в определен етап го дискриминират в училище или при кандидатстване за работа. Ще се води ли на отчет някъде и ще върви ли този документ с него независимо от желанието му или това на родителите?

# 527
Така - за друго място за София аз лично не знам, ние не сме от София и сме го водили в тази клиника. Поразпитай си на местно ниво - чувала съм за някакъв център Детско здраве.... или нещо подобно.
По другите ти въпроси:
...Притежанието на документ за ТЕЛК може ли по някакъв начин да бъде в ущърб на детето? - не му е в ущърб документа със сигурност докато е дете. Дори ви дава предимство в някои случаи /макар, че мерси за такива предимства/, като напр. влизане в детска градина, безпл. входове за музеи, безпл. паркинг. ТЕЛК решението ви трябва заради паричките, които ще вземете от Соц.грижи  Peace
 Например , дай боже детето се оправи, но поради притежанието на ТЕЛК в определен етап го дискриминират в училище или при кандидатстване за работа - ако детето се подобри.... просто не го водите на ТЕЛК и ТЕЛК-а спира. Дискриминирането в училище може да стане по много показатели, не само заради това, че е дете с увреждане  Confused
 Ще се води ли на отчет някъде и ще върви ли този документ с него независимо от желанието му или това на родителите? - за децата с ТЕЛК няма регистър. Ако детето се оправи до 18 год.си възраст /дай боже/ и не го водите вече на ТЕЛК като възрастен, то .... все едно не е било. Но ако и след 18 год. възраст прецените, че детето, вече възрастен е за ТЕЛК, то няма как този документ да не върви с него  Rolling Eyes

# 528
Момичета, дали си спомняте горе-долу по кое врем миналата година обсъждахме данъчните облекчения и в тази тема ли беше, или в другата? Искам да си припомня какво-що и да подавам молбата, ама не ми се рови толкова страници назад  Blush

# 529
Ами аз доколкото помня, се подаваха декември месец, но в коя тема го обсъждахме.... не помня вече  Laughing. Може да е било и в "Правата на децата ни"

# 530
Поправете ме ако греша, но при първоначалното явяване на ТЕЛК  - ЛЛ изготвя само едно направление за РЕЛКК и то се входира с една молба в ТЕЛК - всички останали налични медицински документи до момента, както и това което ще ви изискат с писмото , което ще получите от ТЕЛК се носят в деня на явяване пред ТЕЛК комисията.

Рали - данъчните облекчения трябва да са объждани края на ноември началото на декември миналата година

# 531
Ами... ние отдавна минахме първо явяване пред ТЕЛК, но тогава подадох молба за явяване и копие от епикризата. Честно казано, досега сме се явявали 4 пъти мисля  newsm78 и само един път ми поискаха в картотеката направление за явяване пред ТЕЛК /на предното ни явяване преди 3 години/. Аз затова и казах, всеки който пита, да пише и за кой район или град става въпрос, за да сме по точни кое, къде, как е  Laughing

# 532
pepi_r 
Много си мила, БЛАГОДАРЯ!

# 533
  • в полите на Балкана
В "Правата на децата" ни се коментираше мин. година връщането на данъци.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=733282.465;topicrefid=20

# 534
Намерих мненията, благодаря ви, от 32-ра страница нататък, в другата тема са - ако някой друг се интересува  bouquet
А, Раче, благодаря, да, намерих ги  Hug

# 535
pepi_r  
Много си мила, БЛАГОДАРЯ!
Няма защо  Simple Smile. Мила съм, защото си по темата, иначе.... съм гадна  Laughing
Е, значи правилно съм се ориентирала с темата Раче, че не е било в тази  Wink. И аз отивам да си припомня какво-що.

# 536
  • София
 Ana_Ray здравей ,аз съм от София и подадох документи за ТЕЛК тази година септември,носят се на Макариополски. Носих само направление за телк,което се издава от личния лекар на детето,личната ми карта и акта за раждане,там на място попълваш една молба и това е. Дават ти листче с номер и до един месец чакаш писмо в което ти пише какво точно като документи ще искат. Аз имах епикриза вече,но тя не ми беше необходима при подаването на документите,моето детенце е също с психчни проблеми,така че ходихме точно в св Никола за обследване,но може и в някои от детските центрове с назначен психиатър,защото само той може да сложи диагноза и да издаде епикриза. Вярно е че в св Никола се чака много ние записахме час през март ,а епикризата получих август,но пък там има всички специалисти накуп и мисля, че е най-подходящото място за обследване.

# 537
БЛАГОДАРЯ!

# 538
Само да добавя - за психиатър може да запишете час при доктор Ментешев  ето тукhttp://1dkk.bg/benjamen-menteshev/

Той е доста добър и като професионалист и може да ви бъде от полза за детето

Но аз лично смятам че първо трябва да отидете при него  и с неговата епикриза при личния лекар, за да има основание каквоо да напише в направлението за телка.
Нашта лл беше описала в направлението състоянието на детето позовавайки се епикризите на различните специалисти.

# 539
  • в полите на Балкана

usmihnelka, оправи линка. Не се отваря, а на жената ще и е по-удобно да не го търси.

Общи условия

Активация на акаунт