Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 787
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
В началото ме боля гърло и се оправих със сок от изцеден лимон, разреден в чаша с вода. Правех си и чай с мед, отделно хапвах само мед. Така няколко дни и се оправих, но при мен болките бяха много леки и може би затова не стигнах до други начини.

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 10:58 от smiley_flower

# 181
Благодаря на всички, които отговориха  Hug Доста се бях шашнала, защото болките не отминаваха до късно снощи. Не се бях свързала с лекарката ми до преди малко. Каза, че няма от какво да се притеснявам, щом спазмите днес отминават. Препоръча но-шпа само в краен случай и то 2 хапчета еднократно. Магнезий каза да не пия засега.

Благодаря още веднъж за успокоението  Heart Eyes

# 182
  • Варна
В началото ме боля гърло и се оправих със сок от изцеден лимон, разреден в чаша с вода. Правех си и чай с мед, отделно хапвах само мед. Така няколко дни и се оправих, но при мен болките бяха много леки и може би затова не стигнах до други начини.
Точно това щях да препоръчам и аз - природни лекове и без химии.

# 183
Здравейте бремена съм 6 месец или по точно 24 седмица и преди няколко дни почуствах рязка остра болка в корема която отшумя обадих се на гинеколошката ми и тя ми каза че не било нормално но щом не ме боли в момента всичко е наред днес пак ме прониза същата остра болка ниско долу в корема и отшумя така още два пъти през деня от какво може да е първа бременност ми е на 21 съм моля отговорете много ще съм благодарна

# 184
Здравейте бремена съм 6 месец или по точно 24 седмица и преди няколко дни почуствах рязка остра болка в корема която отшумя обадих се на гинеколошката ми и тя ми каза че не било нормално но щом не ме боли в момента всичко е наред днес пак ме прониза същата остра болка ниско долу в корема и отшумя така още два пъти през деня от какво може да е първа бременност ми е на 21 съм моля отговорете много ще съм благодарна
На мен не ми се е случвало, но ако толкова много те притеснява, иди да те види за твое лично успокоение. Иначе има да се притесняваш и да го мислиш постоянно, ако отново се появи.

# 185
Благодаря а защо се получават тези рески остри и силни болки

# 186
Здравейте, момичета!
В 24-та седмица съм и искам да попитам до колко дена е нормално да не усещам ритане преди да се паникьосам и да хукна към лекарката? Два цели дена не усещам ритничета, днес започва трети и започвам да се плаша, първа бременност ми е, чувала съм, че е нормално да има затишие, но не знам до колко време..

# 187
Нормално  е да има затишие. Виж по - назад, аз няколко пъти съм питала Simple Smile и все пак още се тревожа.но се тревожа и когато не спира да рита Sad така ме явно всимко е нормално и всяка бременност и различна!

# 188
Благодаря а защо се получават тези рески остри и силни болки

Това са контракции. Ако продължават отиди на лекар.

# 189
  • Телиш/Плевен
Здравейте, момичета!
В 24-та седмица съм и искам да попитам до колко дена е нормално да не усещам ритане преди да се паникьосам и да хукна към лекарката? Два цели дена не усещам ритничета, днес започва трети и започвам да се плаша, първа бременност ми е, чувала съм, че е нормално да има затишие, но не знам до колко време..
Опита ли с нещо студено, газирано или шоколад? При някои бъдещи майки това дава резултат и бебето започва да рита.
Иначе моят съвет е да идеш на лекар, за да си по-спокойна.
Моята дъщеря почти не риташе, много рядко я усещах, но всяко бебе е различно. При сестра ми пък ритниците са почти постоянни и чак не може да спи.

# 190
  • Варна
Здравейте, момичета!
Аз бих отишла да ме погледнат. Не знам в тази сравнително ранна седмица какви са стандартите, но на всяка промяна в активността трябва да се обърне внимание според мен.

# 191
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
24та седмица е много рано, за да се усеща бебето постоянно.  Аз съм имала затишия и по 2-3 дни по това време.
Разбира се, за успокоение, може поне да звъннеш на доктора си.

# 192
Точно така - затишието е притеснително, когато бебето е по-голямо. В 24 седмица си е съвсем нормално.

# 193
Благодаря ви за отговорите, успокоява ме това, че до преди седмица не я усещах всеки ден, сигурно е нормално за тези седмици. Пък и не е много активна като цяло до сега. Вчера пих кафе, но аз го пия слабичко, така че нямаше резултат. В крайна сметка разбира се ще звънна на докторката си, ако продължава затишието, но исках да чуя и от личен опит какво ви е мнението.  Peace

# 194
  • Варна
Ами аз от 20-та седмица нататък го усещах ежедневно и многократно. Ето другите споделят, че не са усещали бебетата по няколко дни. Затова и написах, че има значение промяната в активността, а не толкова самата активност.

Общи условия

Активация на акаунт