Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 809
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Разбрах от трите теста, които направих. Последният ми цикъл беше 9-13 май, полови контакти 16,18,20 май, точно в ову периода. И аз мисля и за извънматочна, за спонтанен, но пък и се надявам да си е там където трябва живо и здраво. Утре сутрин ще разбера.

Днес кървенето се увеличи,тичах до Тина Киркова, бъркаха ме 4 пъти, една лекарка и един лекар.Нищо не видяха, нищо не казаха, много съм разочарована от там.След  прегледа  кървенето стана ярко червено.Ще пускам ЧХГ и ще ходя при мойта.Отчаях се вече,незнам  какво да мисля, биохимична ли е,има  ли  нещо,няма ли....Май 5-та седмица споменаха,по последен цикъл.Дано е там,просто да не се вижда още.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 17:06 от КАРЧЕВА

# 226
 Констатирана ли е ехографски вътрематочно разположен сак? Ако е да, то при прокървяване първо се проверява сакът в матката ли е и дали е затворена шийката. Ако е затворена,  лягаш и лежиш. Някои лекари изписват спазмолитици, някакъв кръвоспиращ препарат и прогестеронов.
 Без лекарско предписание може да пиеш витамин С.

# 227
  • София
Констатираха "нищо" не се вижда,нито в матка, нито в тръби. За шийката нищо не казаха,пише в документа "липсва болка при раздвижване на мат. шийка" Пия Дуфастон и  Но  шпа.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 16:07 от КАРЧЕВА

# 228
Констатираха "нищо" не  се вижда,нито в матка, нито в тръби. За шийката нищо не казаха,пише в документа "липсва болка при раздвижване на мат. шийка" Пия Дуфастон и  Но  шпа.

Карчева,на мен ми се е случвало същото..химична бременност.Теста при лекаря също беше положителен,а матката празна..след това ми дойде .Важното е ,че не е извънматочна(и аз се притеснявах за това).

# 229
  • Варна
Ами пусни ЧХГ да видиш как се движи... Ако е биохимична за чий е тоя дуфастон... По-добре без него. Трябва да се изяснят нещата, преди да се тъпчеш с лекарства.

# 230
  • София
Пуснала съм,чакам резултата.

П.С. Днешния е 522.200 mU/ml, ще видим другия.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 16:53 от КАРЧЕВА

# 231
Здравейте , бременна съм в 6 гс и гинекологът ми изписа Флажил свещички за бактериална вагиноза. Четох че е забранен през първия триместър. Разколебана съм дали да го използвам много ме е страх от увреждания на плода . Някой използвал ли го е в ранна бременност ? И какво бихте ме посъветвали?

# 232
  • София
Здравейте , бременна съм в 6 гс и гинекологът ми изписа Флажил свещички за бактериална вагиноза. Четох че е забранен през първия триместър. Разколебана съм дали да го използвам много ме е страх от увреждания на плода . Някой използвал ли го е в ранна бременност ? И какво бихте ме посъветвали?
Друг лекар, търси второ мнение  Naughty

# 233
Отговора на гинеколога ми, когато го попитах редно ли е да използвам Флажил беше " това е по малкото зло от двете" .На ясно съм че вагинозата е опасна и може да доведе до спонтанен аборт , но е ужасяващо да слагам на картар " аборт " и " риск за увреждане" . Затова ще съм благодарна ако някоя мама с подобен проблем сподели опит.

# 234
Отговора на гинеколога ми, когато го попитах редно ли е да използвам Флажил беше " това е по малкото зло от двете" .На ясно съм че вагинозата е опасна и може да доведе до спонтанен аборт , но е ужасяващо да слагам на картар " аборт " и " риск за увреждане" . Затова ще съм благодарна ако някоя мама с подобен проблем сподели опит.
Консултирай се с друг гинеколог. Аз бих потърсила веднага.

# 235
Но предполагам, че един компрес, сложен за 15 мин. на врата, няма да вкара такова количество алкохол, което би поел организма примерно при изпиването на 50 гр.ракия?!! Т.е. искам да кажа, че в кожата ще проникне минимално количество алкохол, което не би трябвало да премине към плода (преди това ще бъде обработено от майчиния организъм)...

Тогава защо питаш
Защото не съм сигурна, затова и ползвах думата "предполагам". А и коя сте вие да решавате кой може и кой не да пита и да си задава въпросите?!! Ако не желаете, не отговаряйте; бъдете полезна, а не просто да си чешете клавиатурата! ooooh!

Lady Stardust, ansy81 - благодаря, момичета! bouquet С практическия си опит и споделянето му внесохте яснота в объркването ми!  Peace

# 236
Здравейте, момичета.
Имам проблем с хемоглобина. Нисък е - 105. Скоро ще раждам и лекаря ми каза, че трябва да го кача над 110.
Вземам Малтофер Фол по две таблетки на ден, но резултата е почти нула. От 103 се качи на 105.
Споделете опит. Има ли начин да кача хемоглобина бързо?

# 237
Аз пия ферофолгама и бързо ми се качи.даже на него пише по 1.а аз пия по 3

# 238
Здравейте, момичета.
Имам проблем с хемоглобина. Нисък е - 105. Скоро ще раждам и лекаря ми каза, че трябва да го кача над 110.
Вземам Малтофер Фол по две таблетки на ден, но резултата е почти нула. От 103 се качи на 105.
Споделете опит. Има ли начин да кача хемоглобина бързо?

Това, което казват и на мен: Яж мръвки! Цвеклото много помагало. И аз съм с нисък - беше ми паднал на 103, след едномесечен прием на Малтофер фол /по едно хапче на ден/ ми падна на 101. Съответно ми го увеличиха на две на ден за две седмици и пак контрола на ПКК. Желязото и витамините как са ти? Изследваха ли ги?

# 239
Железните препарати се пият далече от магнезия и калция.
 Усвояването на желязото се подобрява,когате в близост се консумират храни богати на витамини.С.

Общи условия

Активация на акаунт