Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 727
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Момичета в коя г.с. трябва да съм с дата на последния цикъл 25.05.2016 че всеки отвсякъде различно казва и показва?
Гестационните седмици са като нормалните седмици по седем дни. Следователно от посочената от теб дата до сега са 5 седмици и 6 дни.

# 376
Момичета в коя г.с. трябва да съм с дата на последния цикъл 25.05.2016 че всеки отвсякъде различно казва и показва?

От датата на последната менструация са изминали 40 дни, което ще рече 5 седмица + 5 дни, или пък 6-та гестационна седмица Simple Smile

# 377

От датата на последната менструация са изминали 40 дни, което ще рече 5 седмица + 5 дни, или пък 6-та гестационна седмица Simple Smile

Hug Благодаря много

# 378
Огестан пия от както започнахме да правим опити за бебе и все още пия. По принцип на листовката пише да се пие през бременността и по време на кърмене. Сега съм в 22 седмица и днес питах докторката дали да продължавам да го пия, тя каза- да.
Днес ми изписа Феро- фолгамма, заради нисък хемоглобин, но в него има фолиева и се зачудих дали няма да ми дойде в повече в комбинация с Огестана, но докторката каза, че няма проблем. Някой друг комбинирал ли е две лекарства с фолиева?
Аз съм в 19 седмица от бременността и пия PREGNAGUARD съдържащ фолиева киселина,омега 3 и витамини.Поради нисък хемоглобин в петък докторката ми изписа Мелтофер фол съдържащ желязо и фолиева киселина.Щом го е изписала би трябвало да не засрташава майката и плода.

# 379
Огестан пия от както започнахме да правим опити за бебе и все още пия. По принцип на листовката пише да се пие през бременността и по време на кърмене. Сега съм в 22 седмица и днес питах докторката дали да продължавам да го пия, тя каза- да.
Днес ми изписа Феро- фолгамма, заради нисък хемоглобин, но в него има фолиева и се зачудих дали няма да ми дойде в повече в комбинация с Огестана, но докторката каза, че няма проблем. Някой друг комбинирал ли е две лекарства с фолиева?
Аз съм в 19 седмица от бременността и пия PREGNAGUARD съдържащ фолиева киселина,омега 3 и витамини.Поради нисък хемоглобин в петък докторката ми изписа Мелтофер фол съдържащ желязо и фолиева киселина.Щом го е изписала би трябвало да не засрташава майката и плода.

Аз от началото пиех Огестан и Неофолик мета. Към средата на 8-я месец някъде ми спряха Огестана, но пък започнах Малтофер фол. Все още пия Неофолик мета и Малтофер фол - средата на 9-ти месец съм.

# 380
Здравейте, група! Искам да попитам някой има ли мнение за топ фолат- фолиева киселина, била най новата и най биологично активната? Ще се радвам, ако някой сподели newsm78

# 381
Здравейте, към тези с Гестационен диабет. КАК разбрахте , че го имате или при рутинен преглед и вземане на кръв?от няколко дена не се чувствам добре, пада ми кръвното , но имам чувството , че кръвната ми захар пада...разтрепервам се.или пък да се качва? Имахте ли някакви симптоми? Следобяд съм на преглед и знам , че и кръв ще ми вземат , но не знам крвън захар или инсулин да ми изследват? И като ще е следобяд и ще съм яла колко трябва да е горе долу? Благодаря предварително

# 382
  • София !
А защо ще даваш кръв следобед? Не е ли по-добре да дадеш сутринта на гладно? Според мен е по добър вариант, да може да се видят стойностите на гладно как са  Peace

# 383
Ами защото АГ , при която ходя на жк работи само следобяд и нейните си изследвания така ми ги прави винаги. Знам , че трябва сутрин ама...

# 384
  • Sofia, Bulgaria
Особено кръвната захар щом те интересува, задължително се взима сутрин на гладно.

# 385
Ако се прави обременяване с глюкоза, се прави сутрин на гладно . Взима се кръв, пие се глюкоза. След 1 час пак се взима кръв и след още 1 час пак.

# 386
Благодаря

# 387
Другото нещо- когато аз правих това изследване, седях през цялото време в лабораторията, казаха ми, че е по-добре да не се движа.

# 388
  • Телиш/Плевен
Ами защото АГ , при която ходя на жк работи само следобяд и нейните си изследвания така ми ги прави винаги. Знам , че трябва сутрин ама...
Мисля, че направленията за изследвания важат един месец. Thinking Съжалявам, ако греша. Peace Но все пак е странно ако няма възможност да се направят в друг ден и то особено при бременни... newsm78

# 389
  • ту тук, ту там
Ами те изследванията не се правят от АГ, а в лаборатория. Важно е кръвните изследвания да се правят сутрин на гладно, не може АГ-то ти да не го знае това. А ако твърди, че не е от значение, незабавно я сменяй! Обаче все си мисля, че е недоразумение - това, че ти дава направленията следобедите, не означава, че незабавно трябва да отидеш в лабораторията да те набодат.

Общи условия

Активация на акаунт