Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 718
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, за първи път пиша тук, много се притеснявам. При мен нещата все се объркват-преди две години няколко месеца неуспешни опити ми откриха висок пролактин и микроаденом след резонанса, лекувах се с Достинекс, забременях но на 8г.с.спонтанен аборт, междувременно имам хроничен цистит и гъбички, които лекувах. И сега подновихме опитите, пак ми се появи цистит, пиех седмица Неоренал форте, правех тест след седмица полов акт и беше отрицателен. От оплакване за цистит бях насочена към гинеколог и уролог. Точно преди дни имах кафеникано зацапване и го помислих за началото на менст.цикъл, защото точно тогава трябваше да ми дойде. Урологът ми предписа Аугментин 1.0. Пиех 2дни, зацапването спря и никакъв цикъл, направих тест и беше положителен. Веднага уведомих гинеколога и каза да го спра. Притеснявам се антибиотика влияе ли на бебето?

По принцип не е хубаво в ранни седмици да се пие антибиотик, не че после е хубаво де. Но щом си го спряла и АГ не е казал нищо страшно не мисля, че трябва да се притесняваш. Мисли положително и успех
Благодаря, сега след като спрях антибиотика ми се появи често уриниране, напоследък с леко парене, с една дума-цистита се завърна. Прегледа ми е чак на 20 юли, объркана съм и незнам какво да правя?
Яж червени боровинки. Много помагат. Пий повече вода (нито студена, нито гореща).

# 406
Здравейте ! Пиша за първи път в тази група. Бременна съм, трябва да се регистрирам в някоя болница, в която да родя, най-близо ми е в Плевен. Ако има вече мами от Плевен, моля дайте информация за някоя болниица, първо раждане ми е и  много се притеснявам... Благодаря предварително!  Heart Eyes

# 407
Не съм от Плевен, видях в друг подфорум ето тази тема, може да се разтърсиш в търсачката за още:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=859139&nomobile=1

# 408
И аз не съм от Плевен , но там ходя. Авис Медика при доктор Бързашки. Много съм доволна

# 409
  • Телиш/Плевен
Преди две години родих във Втора база, не съм избирала екип, но останах много доволна от всичко. Моята препоръка е за тази болница, защото, ако не дай Боже има някакви усложнения с родилката или бебето, така или иначе ги транспортират до Втора база, понеже частните нямат необходимата апаратура. Гинекологът на сестра ми е дал същата препоръка. Peace

# 410
Здравейте мили настоящи и бъдещи мами,

Преди 4 дни разбрах, че съм бременна и след първоначалния шок сега постепенно ме завладява вълнението, с което обаче идват и много неизвестни  Shocked Първа бременност ми е и от обема информация, с който трябва да се запозная, ми се завива свят  Crazy

Забелязах едно придръпване ниско долу, подобно на менструални болки. На много места прочетох, че било нормално, но съм в 5 г.с. и започва да ме е страх и от най-малкия признак за нещо необичайно. Та исках да попитам доколко е нормално и кога се очаква да отшуми и дали има причина да се притеснявам за бебчо.

Благодаря ви и слънчев ден  baby_neutral Heart Eyes Hug

# 411
Villitta, аз ги имах тези болки и придърпвания до 5 месец. Пиех Но-шпа 3*2, но не мисля, че много ми помагаше. И отведнъж просто спряха болките. Само може би беше към 7-ми месец имах болки 3-4 дни в дните около цикъла ми. Док ще ти каже какво да пиеш. Успех!!!

# 412

Преди 4 дни разбрах, че съм бременна и след първоначалния шок сега постепенно ме завладява вълнението, с което обаче идват и много неизвестни  Shocked Първа бременност ми е и от обема информация, с който трябва да се запозная, ми се завива свят  Crazy

Забелязах едно придръпване ниско долу, подобно на менструални болки. На много места прочетох, че било нормално, но съм в 5 г.с. и започва да ме е страх и от най-малкия признак за нещо необичайно. Та исках да попитам доколко е нормално и кога се очаква да отшуми и дали има причина да се притеснявам за бебчо.

И аз имах такива болки, нормални са (и аз много се притеснявах за тях). При мен продължиха седмица-две.

# 413
И аз съм бременна в 5г.с. и отвреме навреме имам придърпване в корема като теб както и редки болки около пъпа, гинеколога ми каза, че е нормално и с времето ще отшуми. Радвай се на момента и не се притеснявай излишно. Като забременях и все още незнаех това, се лакирах и сега трябва да махна, моля кажете ми лакът опасен ли е и сега с какво да махна лака, лакочистител без ацетот или нещо друго? Бъдещите и настоящи мами, лакирате ли се?

# 414
Благодаря ви, момичета! Те болките взеха, че поизчезнаха и от тази сутрин и напрежението в гърдите ми понамаля и сега ме гони тотална истерия, че нещо не е наред. Не съм в БГ, но се прибирам за две седмици другата сряда и мисля от летището директо на лекар!  Confused Sad

mistery girl, лакирането не е проблем, но безацетонов лакочистител е за предпочитане, особено като се има предвид острата миризма. Успешно и щастливо бременеене Simple Smile

# 415
Благодаря ви, момичета! Те болките взеха, че поизчезнаха и от тази сутрин и напрежението в гърдите ми понамаля и сега ме гони тотална истерия, че нещо не е наред. Не съм в БГ, но се прибирам за две седмици другата сряда и мисля от летището директо на лекар!  Confused Sad

mistery girl, лакирането не е проблем, но безацетонов лакочистител е за предпочитане, особено като се има предвид острата миризма. Успешно и щастливо бременеене Simple Smile
Благодаря, Villita! Моите гърди началото адски бяха напрегнати, сега са по-спокойни, в сряда съм на ултразвук. Да забравим истерията и да бъдем спокойни. И на теб леко и спокойно бременеене 😊
Моля другите мами да се изкажат за лаковете и лакочистителите?

# 416
Аз се лакирам, като основата, която слагам под лаковете е на Essie, без вредните съставки, които имат другите бази. Малко по-скъпичка е, около 16-17 лв. Иначе лакочистител ползвам зеления на Lilly, Който не знам дали е безацетонов  Rolling Eyes

# 417
Лакирай се на терасата или на отворен прозорец, да не дишаш миризмата. Лакочистител ползвах някакъв без ацетон, не помня марката.

# 418
Кое те притеснява - миризмата или самия лак? В родилното имаше жени с гел лак. Относно миризмата вече са те посъветвали. Аз също съм се лакирала чат пат, не се притеснявай излишно. Ако толкова го мислиш, не го прави 9 месеца и готово.

# 419
Момичета , помогнете ми !
Бременна съм а врата много ме е схванал от едната страна ! Страхотни болки , не мога да си движа спокойно главата , спала съм на криво.
С какво мога да се намажа? Тези гелове дали са вредни ?

Общи условия

Активация на акаунт