Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 231
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
  • shumen
Тете,може някоя книжка или кукла.Има и книжки с пъзели,който са.
Уми,да се оправя скоро Габи.

# 211
  • София
Тет, рокличка, образователна книга, комплект за апликации с Елза и Анна (всичко с Елза и Анна). Hug

# 212
Купих...може да го заменят, ако не им допадне. Утре китки за мама и за рожденичката.

Уми,

дано мине бързо сопола.

Здрави дечица желая....

# 213
Тет, рокличка, образователна книга, комплект за апликации с Елза и Анна (всичко с Елза и Анна). Hug
Подкрепам напълно, това Е тренда  Laughing
Каквото и да си избрала, дано да се зарадва госпожицата и весел ви празник  bouquet

# 214
  • София
Момичета, я кажете знаете ли някой готин пробиотик за подсилване на имунитета? Не зная дали имат общо - но ми казаха, че бирената мая е полезна. Но по-лесно ще ми е да купя пробиотик с подобни бактерии. Пробвах навремето да си ферментирам ръжено брашно и да правя квас, но е голяма играчка, а и много бавно втасва хлябът (иначе става много вкусен). Та в тази връзка се сетих за пробиотиците - не зная дали въобще има такива, които да имат общо с квас бактериите или с бактериите на бирената мая (защото дефакто тя май е полезна заради бактериите).

# 215
  • На брега на реката
Биогая за дъвчене. Хубави са на вкус и съм мн доволна. Иначе ми препоръчаха и ентеросан 57. Смятам и него да тествам.
Тествала съм и мечоците на пробиен кидс, интересното е, че докато ги пиха, бяха изключително здрави newsm78 После застъпихме и една друга схема и два месеца болест не я хвана малката. Спрях всичко и всичко се скапа.

# 216
  • София
Бактериите от бирената мая проверих - има ги в Ентерол и се водят полезни с доказана ефикасност на действие по клиничен път. Но това досега сме го ползвали само при разтройство. Даже не знаех, че може да се ползва ей така при прием на АБ.

Фер, мерси. Всъщност, ако си забелязала, че има ефект, защо ги спираш? А те могат ли да се приемат постоянно/целогодишно? Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 22:13 от Ashia

# 217
  • shumen
Тете,дано се хареса подаръка на рожденничката.
Аш,на моето дете са му изписвали Ентерол с АБ,но аз тогава не го купих.Взех му си Пробиен Кидс и останах доволна.
Ние също сме на рожден ден на 07.06.и ще трябва да намеря време да изляза за подарък.

# 218
Сополът намаля,но зеленяса.На всичкото отгоре нещо се обрита по бузките и коремчето,по-скоро като розови точици изглежда.Дали нещо от Синупрета дето и давам или от Енгистола...,но не ги пие за сефте.Не знам.Яде и някакви подозрителни кайсии днес...Дадох Ериус и се надявам да се оправи.

# 219
  • shumen
Уми,да и минава всичко скоро на Габка.

# 220
  • София
Уми, - стискам ти палци Габи да се оправи без последствия този път и дано не вдигне температура. Ние в момента също всички сме с хрема (с изключение на бащата). На баткото - сополът тъмен (зеленясал), но си стои вътре, не хърка, рядко кашля и има нещо като храчка в прословутата носоглътка. На каката - сополът не зная къде е, но се чува, а малкото е с онзи бебешки сопол, който тече напред и е омазан по цялото лице (уф!). Този път нямат температура, което прави нещата една идея по-спокойни. Нищо не давам, само промиваме нослетата.

Вчера ме удари сляпата неделя с пробиотиците и видях, че в хладилника имаме Био Гая на капки - капнах на всеки по 5 капки. От всичкото четене успях да разбера, че лактобацилите са на голяма почит. Има пробиотици с един вид лактобацили, и пробиотици с няколко вида лактобацили, както и такива, които съдържат лактобацили и бифидус бактерии. Свалих няколко научни статии, стигнах до химичните процеси и точно тогава удобно стана време за сън.  Mr. Green

# 221
Ей момичета като ви чета направо се радвам, че нямам какво да пиша. Явно са прави хората като поотрасне детето нещата се нареждат.За тази учебна година моя има 4 дни отсъствие. В нов колектив е и все пак устиска. Не че не съм го пускала със сопол. Но се надявам следващата да е още по-добра.

Пробиотици давам като имнуостимулатори. Харесала съм няколко : Протексим рестор, Бейби био баланс и Биогая.
Давам профилактично веднъж преди зимата и веднъж като тръгнем за нашето море.
Бях изчела де що има за тях. Малко са качествените на пазара. Само на част от тях пише изобщо какви бактерии садържат. Оказа се че правят и филм на стомаха....тоест полезно, вредно все не влиза.
Разбрах че трябва да са пробиотици с пребиотици за да има някакъв ефект. Биогаята примерно няма.

Уми да оздравява детенце.
Аш и твоите.

# 222
  • София
Хоуп, благодаря. Мисля да избера нещо и да ги захраня тези дни. Още повече в средата на юни големите заминават на детски лагер в Приморско.

# 223
Момичета,и конкретно тези,които имат опит със скарлатината,имам въпрос.Габи получи нещо,като обрив по бузките,носа и коремчето,наподобяващ сетни точици.Аз тая нощ умрях от сърбеж.Станах дя пия Ериус.Сутринта се гледам,цялата съм в подобен обрив,без лицето.Много ситен,почти незабележим,като зачервяване на кожата.Други симптоми нямаме.Габи има сополи и тук там прокашля от тях.Нямаме болки в гърлото,малинов език,температура,но в ДГ,където работя има скарлатина над месец.Дали маже да е атипична скарлатина и какво по дяволите може да е това чудо?!Коя друга болест протича с обрив?Имам подути лимфни възли вече седмица,които обаче поспаднаха.
Не ми се ходи до бърза помощ.Утре ще ходим на лекар,но ми е притеснено.Не може да е от храна.Нищо ново не сме яли,а и менюто ни вчера беше различно.На Габи в сряда и правихме контролна МБ от нос и гърло.Утре ще излезе резултатът.

# 224
Umi, да не е някаква алергична реакция?  newsm78 В групата на сина ни едно детенце зимата мислеха, че е карал скарлатина - а сега се оказа, че е било реакция към Нурофен.

Общи условия

Активация на акаунт