КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА да КУПЯ - тема 9

• 186 617
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Как тези пуканки се приготвят в микровълнова?

В йенска тенджерка с капак. Слагаш масло или олио на дъното!

# 616

Ще стане ли в обикновена фурна?

# 617

Стават и на най-обикновен котлон, но в метална тенджера с капак.

# 618
Благодаря, Зимна Утрин  bouquet

Повече няма да купя чай Вълшебно ухание на Bioset. Уж с хубави билки, а резултата едва оцветена и слабо ароматизирана вода.

# 619
Как тези пуканки се приготвят в микровълнова?

Добра идея ще пробвам така Simple Smile Иначе аз ги правя в обикновена тенджера с капак на котлона  bowuu

# 620
Интересно ми стана това с пуканки в йенска тенджера.
Колко минути са необходими?
Все пак не са обработени както в пакетите за микровълнова.

# 621
  • София

Не, на обикновен котлон в тенджерка с капак съм правила!

# 622
  • София
Пуканки за микровълнова. Случайно ми се скъса пликът с тях, сложих ги в купа да се доопекат в МФ и купата няма измиване от едно лепкаво и гадно нещо, което трябва явно да мине за масло. Представете си че не я изми миялната и после киснах с часове в топла вода  и препарат, търках с четка. Без резултат. Е, аз не искам тази мазна и гадна консистенция, която прилича на грес да се нанесе в стомаха и червата ми! Трябваше да хвърля купата впрочем, не се изми с нищо!
Ами то май в самия плик има някакъв материал чрез който се пукат самите пуканки и както разбирам пликът се е скъсал и онова лепкавото си го сложила в нещо в което няма как да стане добър резултат ако се испукат в плика (аз си го обяснявам така -лепкавото + купа или др подобно средство =  Shocked и лепкавото в самия си плик + лъчите на микровълновта= Hug

# 623
  • София
Интересно ми стана това с пуканки в йенска тенджера.
Колко минути са необходими?
Все пак не са обработени както в пакетите за микровълнова.

Ами зависи от фурната Wink Пробвай с малко количесвто и ще се ориентираш.

# 624
Пуканки за микровълнова. Случайно ми се скъса пликът с тях, сложих ги в купа да се доопекат в МФ и купата няма измиване от едно лепкаво и гадно нещо, което трябва явно да мине за масло. Представете си че не я изми миялната и после киснах с часове в топла вода  и препарат, търках с четка. Без резултат. Е, аз не искам тази мазна и гадна консистенция, която прилича на грес да се нанесе в стомаха и червата ми! Трябваше да хвърля купата впрочем, не се изми с нищо!
Ами то май в самия плик има някакъв материал чрез който се пукат самите пуканки и както разбирам пликът се е скъсал и онова лепкавото си го сложила в нещо в което няма как да стане добър резултат ако се испукат в плика (аз си го обяснявам така -лепкавото + купа или др подобно средство =  Shocked и лепкавото в самия си плик + лъчите на микровълновта= Hug
Прегорели са, за това така. Като си ги пекла в микровълновата, после наново в друг съд - вече готовитепуканки са станали на въглен и са се слепили... Особено ако е било пластмасов съд.. Измиване от мазнина - много трудно. Но което се изпука първоначално това е. После нищо не става. Ако държиш повече време пак стават черни.
И не е масло, палмова мазнина е. С масло загарят.

# 625
Може би сте прави за веществото от плика, обаче самия факт, че слагат палмова мазнина в пуканките ме отказва, особено като видях как се запече на дъното на купата /смятайте какво става в стомаха и вътрешните органи на човешкото тяло/. И не беше загоряло, а мазно и запечено като .....пластмасово нещо. Каквото и да е, дори и със здрав плик това го поглъщаме и не бих си го причинила отново.

# 626
Скрит текст:
Пуканки за микровълнова. Случайно ми се скъса пликът с тях, сложих ги в купа да се доопекат в МФ и купата няма измиване от едно лепкаво и гадно нещо, което трябва явно да мине за масло. Представете си че не я изми миялната и после киснах с часове в топла вода  и препарат, търках с четка. Без резултат. Е, аз не искам тази мазна и гадна консистенция, която прилича на грес да се нанесе в стомаха и червата ми! Трябваше да хвърля купата впрочем, не се изми с нищо!
Прегорели са, за това така. Като си ги пекла в микровълновата, после наново в друг съд - вече готовитепуканки са станали на въглен и са се слепили... Особено ако е било пластмасов съд.. Измиване от мазнина - много трудно. Но което се изпука първоначално това е. После нищо не става. Ако държиш повече време пак стават черни.
И не е масло, палмова мазнина е. С масло загарят.
Добрата стара палмова мазнина!

Ако я нямаше, цял един сектор на промишлеността ще трябва фалира...или да произвежда здравословни продукти, но все си мисля, че чак до там няма да се стигне...

# 627
Малко изместихме темата, но и аз да кажа  Laughing
Правя пуканки в тенджера на котлона, но с олио, понеже чакам мазнината вече леко да запуши, и тогава слагам царевицата. Понеже искам вече да си ги правя с масло, че ми е по-вкусно, започнах в микровълнова, обаче все нещо не мога да ги догодя. В йенска тенжера започват да се пукат чак на втората - третата минута, и докато се изпукат, маслото почва да загаря. Пробвала съм първо да повъртя малко пуканките и после да добавя маслото, същата работа. Отделно, че не мога да изчакам да се изпукат всичките, защото маслото тотално ще е изгоряло.  Rolling Eyes
А в плик от други пуканки се изпукват идеално, но повече от два пъти не става да използвам един и същи плик.... и така, не мога да го доизмисля.  Crossing Arms

# 628
А защо не се ги изпукате и после да ги залеете и разбъркате с разтопено масло както са топли?

# 629
Омекват и не са хрупкави, отделно, че трябва да се ядат с лъжица, доста мазнее.  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт