Моята българо-гръцка сватба в София

• 1 678
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Не вярвах някога това да се случи, но ето че и аз се сгодих Simple Smile Въпросният щастливец е от съседна Гърция и ще вдигаме смесена сватба, която много ми се ще да се получи красива и забавна за всички гости - и българи, и гърци. Затова ми се струва, че малко помощ от сватбена агенция ще е добре дощла - още повече че с годеника ми живеем в Англия. Моля да ме насочите към сватбени помощници, които имат опит със "смесени" сватби. Не вярвам това да намали шанса за гафове, но поне стреса за нас и езиковата бариера за гостите ни Wink

# 1
Е какъв стрес?
Англо или гръцко говорящ водещ и сте ок.. newsm78

# 2
Английски няма да стана, защото и двете баби няма да разберат нищо. Същото важи и за гръцкия - в този случай моите гости ще се почесват по врата и ще чакат сиртакито да почне, та да разберат нещо от празника.

Моля, помагайте с идеи за сватбени агенции! Simple Smile

# 3
Аз съм била на такава сватба , беше хипер забавна. За водеща бяха избрали(помолили) тяхна приятелка , която е 1/2 българка и 1/2 гъркиня и говори перфектно и 2-та езика. Така, че това също е вариант. Бяха избрали част от гръцките традиции и част от българските , като в много голяма част се и припокриват. Така, че не смятам , че ще ти е много трудно. Запозната  съм , защото аз асистирах при ритуалите и трябваше да се запозная с това , кое и как. Правиха и захранване с  питка, като питката я влачих от България до Гърция  и тяхно посрещане с вино от бащата. Не ритаха менче.Играят се хора и български и гръцки и такива ,които стъпките им са еднакви. И разбира се "американските ритуали". Също интересни беше и бръсненето на младоженеца преди сватбата , мисля ,че и при нас го има ,ама не се практикува много, докато при тях си е задължително.

# 4
Благодаря ти, alayne!

И аз имам един такъв приятел, дето знае перфектно гръцки, и ми беше хрумнала същата идея Simple Smile Моят прият обаче не е особено артистичен, но пък може би ще е забавно да го поставя в ситуация на небрано грозде Simple Smile

Какви точно обичаи бяха подбрали твоите приятели? Аз си мисля да пропуснем вземането на булката с оглед на местоположението на апартамента на родителите ми - ж.к. "Надежда" Simple Smile Вече веднъж се оказах в тъпа ситуация, като кавалерът ми трябваше да ме взема за бала  Crazy

В крайна сметка и аз се надявам да се получи забавно! Party

# 5
Понеже при нас булката е Гъкиня ,а младоженеца е 50/50 вземане на булката нямаше. При тях той я чака направо в църквата , тя дойде с народен оркестър и ансамбъл. Самият им църковен брак церемонията е 2 часа, направо ужас. И задължително има почерпка и в църквата със сладки работи и ракия от бащата на булката. За влизането в ресторанта , нашето си захранване с питка и една тяхна традиция бащата на булката отваря бутилка червено вино от негово и дава на младоженците и кумовете. Тук имаше нещо завъртяно ама не си го спомням ,какво беше. Другото си бяха хората за булката и кумата.

Общи условия

Активация на акаунт