Барселона - тема 7

• 118 000
  • 779
  •   1
Отговори
# 195
Ако не е късно:
Зоо парка е там, но не мисля, че ще го гледате.
На излизане от парка ще видите Триумфалната арка и задължително питайте за Palau de la musica de Catalana. На 10 минути е. Преклрасен дори от вън.
Ще стигнете до площад Каталуния. Разходете се и по ул. Ла Рамбла.
Ох как ти завиждам.
Дано имаш интернет ,да прочетеш. Hug

# 196
  • СОФИЯ
Здравейте, момичета. Темата е страхотна и много добре подредена. Благодаря много за положения труд.
Но имам един въпрос, ще пътуваме и искам да ви попитам и ако може да ме насочите(рових се, но не можах да открия) дали има някакъв комбиниран билет за Park Güell и къщите. Много ще съм ви благодарна. Хубава събота!

# 197
  • СОФИЯ
Здравейте, надявам се този въпрос да не е толкова сложен колкото другите и да помогнете Simple Smile . Който е ползвал бусовете -хоп-он и хоп-оф, може ли да споделите впечатления кой са по-добри Barcelona Bus Turistic или Barcelona Red Bus - City Tour виждам, че са на еднаква цена, приблизително еднакви маршрути. Благодаря, предварително!

# 198
  • София
Ние ползвахме Барселона бус туристик по препоръка оттук. Доволни сме ! Перфектна организация. Бяха и по-пълни от другите, което също е някакъв показател. В пиковите часове са на 5 мин.

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 16:53 от bibi

# 199
Здравейте, момичета. Темата е страхотна и много добре подредена. Благодаря много за положения труд.
Но имам един въпрос, ще пътуваме и искам да ви попитам и ако може да ме насочите(рових се, но не можах да открия) дали има някакъв комбиниран билет за Park Güell и къщите. Много ще съм ви благодарна. Хубава събота!

Жани, единственият вариант, който видяхме за комбинация беше къщата-музей на Гауди, която се намира в парка и Саградата - https://tickets.sagradafamilia.org/site/SagradaFamilia/?lang=es& … 677204.1466798353

# 200
  • СОФИЯ
Bibi, Briget, много благодаря за отговорите!  bouquet bouquet bouquet

# 201
  • Варна
Ако не е късно:
Зоо парка е там, но не мисля, че ще го гледате.
На излизане от парка ще видите Триумфалната арка и задължително питайте за Palau de la musica de Catalana. На 10 минути е. Преклрасен дори от вън.
Ще стигнете до площад Каталуния. Разходете се и по ул. Ла Рамбла.
Ох как ти завиждам.
Дано имаш интернет ,да прочетеш. Hug

Благодаря ти още веднъж bouquet, възползвах се от предложението ти, но ние отделихме повече време на зоо парка, защото дъщеря ни е на 10 и за нея беше удоволствие, минахме през арката, каскадата, но за жалост точно там ми блокира телефона и не успях да отговоря. Прекрасна Барселона и със сигурност ще си подаря два, три дни скоро, само че по женски Simple Smile

# 202
  • СОФИЯ
Здрвейте. някой да знае хубав ресторант или бар  (да не скъп ако може) около
Plaça de les Glòries

# 203
  • София
Аз пък не срещнах из темите препоръка за ресторант/че около Саграда Фамилия.
Някой може ли да похвали прилично към хубаво място в района?

# 204
Привет, момичета, цопвам при вас, влюбена до безобразие в Барселона, макар досега да съм била само веднъж.

позволявам си да препоръчам едно като че ли подминавано бижу на Гауди - Палау Гюел, дома на фамилията, който той е префасонирал за тях. Чудесна игра с етажите, пространството и светлината там, не помня да съм била в по-красиво жилищно пространство. Сега е частен музей, а понякога правят и класически концерти... по музика, писана от дъщерите на Гюел Simple Smile)

# 205
Всъщност Коста Брава означава скалист бяг, но въобще не е скалист.
Закачам се за цитата и давам обратна връзка от нашата почивка.  Hug

Наистина изкарахме две страхотни седмици в района.
Нямахме никакви проблеми с колата на Херц. В седем отварят сутрин (Барселона), но дори и връщането да е по-рано, може да се остави колата и ключа.

Разгледахме много от околността и плажовете. Повечето са с много приятен пясък, не са особено плитки (от гледна точка на малки деца), но пък температурата на водата е много приятна. Особено ни харесаха Lloret de Mar и Tossa De Mar. Най-дълги се оказаха май плажовете в Calella (на снимката активисти обръщат внимание на боклуците по плажовете); там си намерих и разкошни шалове за никакви пари и въобще ми се видя изгодно място.

Два от районите в които бяхме, имаха дори плитки плажове- Sitges и Roses. Вторият е с малко по-студена вода, но пък по-спокоен.

Любимо място вечер ни беше Blanes. Няколко пъти хванахме и забавления за деца, директно на прменадата- влакчета, трамплини, стрелбища... От градовете много ми хареса Girona - два пъти бяхме там и останах очарована. Приятна разходка направихме и във Vic, много приветливи хора срещнахме. Качихме се с лифт до Monestir de Montserrat, карахме картинги, разходихме се в един от районите, под закрилата на Юнеско.. И петнайсет дни отлетяха, а дори не успяхме да видим водните им паркове.. Другия път  Simple Smile

Скрит текст:
Не съм много по снимките, особено на почивка и от телефона, но дано все пак сте добили някаква представа.

# 206
Здравейте на всички , не знам дали мястото на въпроса ми е тук , но не намерих по-подходяща тема да го задам. Края на септември ще пътуваме за Валенсия и от там -Марина Д'ор ,бихме искали да посетим  увеселителния парк в Коста Дорада , с какво ще е най-удобно да се предвижим (автобус , влак  , такси ) ?

# 207
Здравейте! Искам да попитам има ли през нощта автобуси от Барселона до Лорет де Мар? Ще гледаме мач на Камп Ноу и понеже свършва около 00:00ч и как можем да се придвижим до Лорет де Мар?

# 208
Здравейте! Искам да попитам има ли през нощта автобуси от Барселона до Лорет де Мар? Ще гледаме мач на Камп Ноу и понеже свършва около 00:00ч и как можем да се придвижим до Лорет де Мар?

Cvetq_16, ние също имаме една късна вечер в барселона и като цяло планираме да използваме тези автобуси 
http://compras.moventis.es/en-GB/trayectos-barcelona.html
Друг вариант освен влака не намерих, а и те са директни до лорет. Не са нощни, но последния май е около 01.00. Въведи си датата в търсачката и спирките и ще ти излезе в колко е последния.
Някой от тук да ги е ползвал да каже мнение?  newsm78

# 209
ЛиЛу, добре дошла обратно - чудесни места си посетила!

Общи условия

Активация на акаунт