Отговори
# 135
Някой правил ли е сцинти във ВМА, колебая се между нея и "Св.Иван Рилски"?

# 136
Здравейне,може ли да ми кажете Тамоксифена,преди или след хранене се пие.

# 137
  • Русе
Аз го пия вечер към 22 часа,така ми каза Генова bouquet

# 138
  • София
Избираш си едно време, което ти е удобно на равен интервал, толкоз.

# 139
За мой роднина болен от рак - търся бръмбари знахари, знаете ли дали някой подарява
Прикачвам статия по темата с бръмбарите, ако някой се интересува
http://pik.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D1%8A%D1%89%D0%B0%D0%BD%D … E-news537888.html

# 140
  • София
Моля да ми препоръчате водоустойчива лепенка - някой спомня ли си от коя марка е бил доволен? Използвах някаква Urgo optiskin - френска, но след 2 къпане пропусна вода. След като махнат конците нормално ли се къпеш, или пак с лепенка?

# 141
Моля да ми препоръчате водоустойчива лепенка - някой спомня ли си от коя марка е бил доволен? Използвах някаква Urgo optiskin - френска, но след 2 къпане пропусна вода. След като махнат конците нормално ли се къпеш, или пак с лепенка?
Попитай хирурга си, мисля че като нямаш конци, раната е заздравяла и  можеш де се къпеш. Интернета във всеки случай не е мястото, където можеш да намериш вярната инфорация.
 Д_ИВА  и на другите благодаря за информацията относно д-р Тимчева. Чак сега пиша щото нямах интернет.
 Изследвах се за BRCA1 и BRCA2 генно носителство , не знам но имам чувството че беше излишен разход, при положение че нямам дъщери, на които да го предам, направих го по препоръка на онколог, че може би някога носителите биха се лекували с някакви по насочени  терапии. newsm78
Дано не е било напразен разход на енергия и финаси Rolling Eyes  

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 02:56 от jul@e

# 142

Не го ли пише в " Листовката за пациента"? newsm78 #Crazy #Crazy
Понякога оставам   #2gunfire от подобни тъпоумни въпроси, задръстващи и изместващи важните такива...

# 143
Не не го пише в листовката.
Що се отнася до мутацията в тези гени, тя не засяга само жени. Може да е причина за някои видове рак при мъжете. А ако имаш мутация имаш доста повишен риск от рак на яйчниците и другата гърда и може да е препоръчително да махаш и тях.

# 144
  • Plovdiv, Bulgaria

Не го ли пише в " Листовката за пациента"? newsm78 #Crazy #Crazy
Понякога оставам   #2gunfire от подобни тъпоумни въпроси, задръстващи и изместващи важните такива...

Изключително грубо с липса на добро възпитание!!!!!

# 145
Аз тамоксифена го пиех преди лягане, но никак не се чувствах добре, сега пак ми го изписаха на комисията за хормонална т., но въобще няма да го взимам. Като пиша това се сещам за Таничка- и на нея май не й действаше добре, но не е писала скоро, какво става с това момиче?
И да се оплача колко зле ми действат жегите, взех да вдигам кръвно, краката ми отичат. От една чаша студена бира пък ми се зачерви зверски гърлото, боли много като преглъщам и сега пия чайчета Cry.

# 146
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз пих Нолвадекс 5 години в комбинация със Золадекс и нямаше значение преди или след ядене /сутрин и вечер/. Сега ще правя хормонални изследвания, за да видят дали съм вече в менопауза.  6 години нямах цикъл, но миналата година ми дойде 2 месеца и то след първата и втората химия. От тогава нямам отново. Но сега ще минавам на втора линия хормонотерапия, заедно с херцептина.
Veniz, чудя се защо отново си на Тамоксифен?

# 147
jul@e
 По повод коментара ти,както си прочела вече,не го пише в листовката(в противен случай,нямаше да питам).И понеже е ново лекарство за мен,е важно как ще го приема.              
Благодаря на момичетата които пишат,и отговарят на такива като мен-новодиагностицирани и  оперирани.
Желая на всички много здраве.                        

# 148
Шуши, нямам идея защо, ти нали знаеш как протичат хорм. комисии в първа база? Wink Аз отидох заради Золадекса, защото имам цикъл, те го изписват най-често с Тамоксифен. Но сега ще трябва да чакам пак одобрение от Нзок (до 2 мес.) и смятам да търся д-р Петров за консултация какво друго да пия и дали е необходимо докато ми слагат тая Перджета с Херцептин. Д-р Телкиева е на мнение да слагам само Золадекс.

# 149
  • Plovdiv, Bulgaria
Veniz,всъщност обикновено Золадекса върви ръка за ръка с Нолвадекса /тамоксифен/, имат най-добър терапевтичен ефект в тази комбинация. Аз ги прилагах 5 години, сега не знам дали по стандарт пак е толкова? На мен Д-р Славов ми каза, че вече било до 3 години. А също ще трябва да се видя с д-р Петров, ама нали той е в комисията..Та по-добре в кабинета да обсъдим лечението.

Общи условия

Активация на акаунт