Отговори
# 285
Действай за лъчето! Аз правих в ИСУЛ и съм доволна. Не изгорях и левкоцити не ми паднаха, и ми дадоха час, по мое желание.
 Sarcasm, онколозите ли ти казаха, че трябва да правиш ПЕТ скенер? На мен никой не ми го е назначил, а минах химио и лъче, но ходя  още да ми правят Херцептин и сигурно това има значение, защото не ме пращат на това изследване. newsm78

# 286
  • Ænima/Albuquerque
Ами, не съм правила скенер от преди химията, и искат да направя сега един, да видим какво е положението към момента. Просто, когато трябваше да се прави, между двата препарата, но тогава не можех да мина по каса и трябваше да платя, затова решихме да правим ПЕТ след края на химиотерапията, за да мина по каса.

# 287
Благодаря!
 Да попитам тези от вас, които са били на Херцептин - оня ден ми беше 8 - ма инжекция, подкожна. Снощи усетих тръпки и главоболие, оказа се че имам температура. Реших, че съм настинала, но нищо не ме боли, освен малко гърлото, но чак 37, 7 от гърло newsm78. Пуснах кръвни всичко е норма, утре ще ида на рентген на бял дроб да видя и там как са нещата.
 Четох листовката на Херцептина и пише, че може да има такива оплаквания, абсолютно същите. Ще се обадя в болницата да питам, но някоя от вас, ако е имала нещо подобно, нека сподели, защото ми е притеснено и ми се е свила душичката на ер голям. Rolling Eyes
 Hug

# 288
Някой ползвал ли е безплатно пътуване с БДЖ? Аз съм с 60%, дали ми се полага? Фри, писах ти ЛС bouquet

# 289
armyhousewife Аз ползвах миналата година 2 пъти безплатно БДЖ защото бях със 72%. Тази година ТЕЛКа ми падна - 64% е и нямаме право  Flutter
jul@e ако е ангина и 41 градуса може да вдигнеш по принцип (недайсибоже).
А защо рентген на бял дроб?

# 290

jul@e ако е ангина и 41 градуса може да вдигнеш по принцип (недайсибоже).
А защо рентген на бял дроб?

Проблемът е , че не ме боли толкова гърлото, само ме придрасква и имам суха лека кашлица, все неща от които не съм вдигала чак температура. Затова се притеснявам, защото ми няма нищо , много ме боли операцията обаче, от както почнах хормоните, дано да е от това и температурата, или да е някой вирус, но нямам хрема...Леле докъде се стигна да искам да съм настинала, дано да е от гърлото, пия антибиотик, но от вчера...

# 291
Здравейте от мен ,да дам отчет.Днес ходих до диспансера дадоха ми дата за първата вливка на 14.Не ми казаха какво и колко ще ми слагат.Продължавм да съм много отчаяна ,все още си поплаквам .Страх ме е от вливките как ще ги понеса.Преди малко четох че пробие ли веднъж метастаза ще има и други.Боже дано не е вярно.Все още не мога да си обясня как при добри резултати от изследвания ТМ в норма ,а аз се озовах с мета в яйчника.Боже колко ме е страх.

# 292
Силна жена, знаеш че няма да е лесно, но като започнеш да отмяташ една след друга вливка и да му виждаш края, ще си все по-добре. Мисли си, че каквото и да е имало в яйчника, вече е премахнато и метастази в момента нямаш. Чудя се само защо не пратихте на още едно място блокчетата, на мен др Петров ми каза да правя ИХХ в София (това по време на онкокомитета още).
Сарказъм, честито, свършила си химиите!

# 293
Veniz изпратих ги в София на доцент Милев ,но за жалост и той потвърди същото макар че аз все още не мога да повярвам защото искаше и другите хистологии от Пловдив и е написал същото като тук незнам защо съм такъв Тома неверни дали заради мнението на Христамян дали заради изследванията които бяха все в норма незнам не мога да си го обясня.Натеб какво и колко ти слагаха когато направи метата

# 294
При мен понеже маркерът Хер2 беше завишен 30 пъти, решиха да ми приложат схемата Доцетакс, Пержета, Херцептин- 6 курса, а сега си ходя пак на таргетна терапия. В Пловдив има една др Порязова, патоанатом във ВМИ, леля ми ходи и при нея за трето мнение с блокчетата от гърдата и от синусите и всички предходни заключения, но при мен имаше разминаване от пловдивската и софийската лаборатория и затова потърсихме трето мнение.

# 295
  • пловдив
......Продължавм да съм много отчаяна ,все още си поплаквам .Страх ме е от вливките как ще ги понеса........Боже колко ме е страх.

Виж сега, абсолютно по човешки е да си отчаяна, да си поплакваш и да те е страх! Борбата е дълга, трудна, то не е гадене, то не е капане на коси, то не е срината имунна систета... много екстри, много нещо, обаче това върху, което трябва да се средоточиш е, че не е невъзможна! Тук е пълно с преборили се, но в действителност те са една малка част от многото, които не са тук, но също са се преборили / просто не знаят за това клубче на пеперудите, което сме си спретнали иначе да са ни превзели и те Simple Smile/  Когато се чувстваш отпаднала, просто си полегни и почини, когато ти се повръща, просто си повърни / няма само пиянките да го правят я, да не са си го патентовали със забрана да се ползва/ Мисли само за това, че днес може да ти е зле, но утре ще ти е добре. Когато ти включат вливките погледни системата , оплези се и си кажи, ааа... гадинки гадни, треперите лиии, ей сега ще видите вий, на мен може да ми е гадно, но вас какво ви чакааа....
Това е предназначението на вливките, да търси и съсипе гадинките , замени отчаянието със злобно задоволство и им покажи този знак  #2gunfire

С теб сме и стискаме палци да мине леко и скоро да си говорим за градусови напитки  Wink

# 296
  • София
Антомче, скъпа .
Сложих само точка. Защото само с тази  публикация  направи резюме на всичко, което написах в тази тема за девет години.

# 297
  • пловдив
 newsm51 и аз те обичам, Маме Simple Smile
Обичам и всяко едно момиче, което е минало през тази тема, бори се с изпитанието, стискам му палци и се моля борбата да е успешна. Искренно се надявам поне мъничко да му помагаме в борбата, дори и само с виртуалната си прегръдка, поне мъничко да успяваме да му подарим смелост да се бори и да не се отказва, защото битка се печели само с борба. Не спирам да мечтая да се появи най после онова вълшебно хапче, което да действа на секундата, но не летя и в облаците и осъзнавам, че към момента само този дълъг и изтощителен път може да доведе до победа, затова все си повтарям, че е по добре трудна битка, отколкото никаква  Heart Eyes

# 298
  • София
Такааа... Силна жена (страхотен ник), ще се справиш... всички се справихме.
Само да ти кажа- точно 16 години след операцията бях на преглед при лекаря, който ме оперира (дори му бях загубила координатите, защото 5-6 години не съм ходила на преглед). Здрава съм! Най- здравата болна  Laughing
Е, вярно, аз съм глезла (само някакви си лъче- и химиотерапия в продължение на близо година... без рецидиви и метастази), ама виж Хули (и тя е писала, докато пиша), вземи пример как не се предава и бори гадта.
Я да се стягаш, мила, да се вземаш в ръце и да се радваш на живота!
Трябва да се справиш!

# 299
  • София
Привет на всички момичета!
Не знам колко е важно това за което ще пиша, но понеже минавам през безумния път на консултации и изследвания за пред ТЕЛК (за кой ли път?) разбрах, че за сцинтиграфия вече не се взима направление от личния доктор , който те праща на хирург и който пък ти дава направление за изследването, а направо в  диспансера от онколога при който ходите на контролни прегледи - направление 8А. Може това да е стара "новина", но аз го разбрах преди седмица и се възползвах естествено. Седя и си мисля обаче, защо е необходимо да ми искат от ТЕЛК-а консултация с онколог, след като в наредбата е казано, че за жени с рак на гърдата, след петата година,  се дават пожизнено 50% инвалидност? Може би ще е по-добре само да си седя, без да мисля, защото в нашата здравна система има много необясними неща -  за заболяването на щитовидната жлеза например ми искат лабораторни изследвания за три години назад, при положение, че за това заболяване нямам процент инвалидност в заключението от ТЕЛК. Ей момичета, понякога ми се повръща без химиотерапия заради простотиите на НОИ, но ще се въздържа от квалификации, защото все си повтарям, че трябва да мисля позитивно!
Желая на всички един прекрасен слънчев ден!!! 

Общи условия

Активация на акаунт