Отговори
# 645
Иве, чудех се защо не пишеш. Добре че поне си по-наред този път, ще ги избуташ още 3 и пак ще се качиш на ските Hug.

# 646
След операцията най-вероятно ще има 6 или 8 вливания. Подготви се за това и не се плаши.
Стискаме палци  Peace
Може да има само лъчетерапии! В момента контактувам с една такава жена! Правили са й химия преди операция и след това само лъчетерапия и хормоно...Да е жива и здрава!

# 647
  • Cherven Bryag
Химия след мастектомия задължителна , а лъчето ако има мета. в лимфните възели. Така при мене, Киареста мин година била с доплащане и  ми препоръча терапевтката Анаромат- мислех ще умра! Страхотна тахикардия, пулс 120 и тд. и т.п. смениха го на Зеквипра-пия го една година и се чуствам прекрасно! А от Киареста набъбна эндометриум до рискови 12-14мм и се наложи кюртаж.

# 648
Благодаря ви Hug

# 649
  • София
Химия след мастектомия задължителна , а лъчето ако има мета. в лимфните възели. Така при мене, Киареста мин година била с доплащане и  ми препоръча терапевтката Анаромат- мислех ще умра! Страхотна тахикардия, пулс 120 и тд. и т.п. смениха го на Зеквипра-пия го една година и се чуствам прекрасно! А от Киареста набъбна эндометриум до рискови 12-14мм и се наложи кюртаж.
Еленах, обратното е, скъпа.
Ако има установени мети в лимфни възли, химиотерапията е задължителна.
Лъчетерапията се прави, за да не се разпространи тумора след операцията.
Съвсем простичко казано, щото не съм чак толкова умна.

# 650
  • DE
Момичета, отдавна не съм чела темата, защото избягвах да мисля за болеста. Сега обаче имам някакви оплаквания и при търсене на информация излиза не много приятни резултати.
Интересува ме, при опериран карцином на гърда и последващо лечение при профилактични изследвания дали могат да хванат рак на дебелото черво или се водят само от симптоми  newsm78
Случва ми се нещо и съм силно обезпокоена  Tired

# 651
Дани, на скенер може и да се види,  но най - добре е да се направи колоноскопия.  Hug

# 652
  • DE
zigizagi, благодаря.

# 653
  • Cherven Bryag
Хули, аз говоря за мен - от 11 лимфни възела нито едно със мета и докторът каза да се направят само 4 таксола за всеки случай....а с мен имаше жена с 1 лимфен с мета и нея пратиха след химия и на лъчето.Това....констатирам факти от моя опит. newsm78

# 654
Елена, дори без мети, когато жената е млада (и хубава  Grinning) химиотерапията е задължителна.
Но когато няма гърда не правили лъче.
На мен като по-възрастна не ми правиха химио, само лъче.

# 655
  • София
Фри, май не те разбирам ?
След мастектомията правих и лъче и химия Бях млада и хубава  Embarassed
След всеки рецидив правих и лъче и химии макар, че нямах гърди.
Апропо - по-дърта съм от теб  Joy Joy Joy

# 656
Хули за химията - ясно. Но за лъчето когато има мастектомия и на мен ми е чудно как го решават.
Ти къде направи рецидив?

# 657
Аз зная, че който прави и лъче, и химио, и каквито хормонални му кажат на комисиите, САМО той остарява!
П.П. Хулиганката за рецидиви да питаш  Hug

Последна редакция: вт, 30 авг 2016, 13:13 от novak555

# 658
На моя приятелка й правиха лъче след махната гърда.

# 659
  • София
Аз зная, че който прави и лъче, и химио, и каквито хормонални му кажат на комисиите, САМО той остарява!
П.П. Хулиганката за рецидиви да питаш  Hug
Хммм, аз съм видна столична рецидивистка  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт