СЕДМИ клас - 6 - Успех! /19.05 - 29.05.2016 г./

• 130 606
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 1 005
Сигурна съм, че не е на зъбите. Тя си ги смени всичките и не виждам да има проблем с тях.

# 1 006
  • София за сега
Сигурна съм, че не е на зъбите. Тя си ги смени всичките и не виждам да има проблем с тях.
Мъдреците. Сигурно още не са излезли. Вижте ги със снимка.

# 1 007
Не са, но този проблем го има от съвсем малка. Просто сега стана много по-често.

# 1 008
В повечето случаи причината е вирус. Аз давах около месец "Марсианци с ехинацея". По принцип ехинацеята помага в случая. Резултат - 2 години вече не сме имали афти.

# 1 009
  • I want it all and I want it now.
Има някаква бактерия явно,която трябва да се премахне.Нека да и вземат посявка от устата и ще се разбере.

# 1 010
  • България, София
Ако толкова не е важна средата, можете спокойно да сложите на първо място някое от най-забитите училища, но с много як профил. Но всички много добре знаем, че никой няма да го направи.
Явно някой го прави. Разглеждайки класиранията през 2014, които някой много "умно" е сортирал по максимален бал, видях:

ПГО Княгиня Мария Луиза - Моден дизайн-АЕ - мин. 21.425 макс. 34.594
33 ЕГ СВЕТА СОФИЯ - ЧЕ-ФЕ;АЕ                       мин. 21.950 макс. 34.012

Нямам нищо против цитираните училища, но е факт, че разликата между мин. и макс. бал е много голяма.
Всеки има своите основания и е нормално да бъде така. За мен няма място за спор.

# 1 011
Имам въпрос относно алгоритъма за подреждане на учениците по желания. Прочетох за това в линка, даден в началото на темата, но не ми е ясно какво се случва, ако в дадена паралелка, която вече е запълнена последният най-нисък бал е равен, по всички правила на класиране, на моя.

# 1 012
  • София
Имам въпрос относно алгоритъма за подреждане на учениците по желания. Прочетох за това в линка, даден в началото на темата, но не ми е ясно какво се случва, ако в дадена паралелка, която вече е запълнена последният най-нисък бал е равен, по всички правила на класиране, на моя.

Чл. 12. (1) Когато в класирането има ученици с равен бал и  броят им надхвърля броя на местата по чл. 3, ал. 3, те се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от приемните изпити, а в случай, че приемният изпит е един – по оценката от този изпит.
(2) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 1 се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от балообразуващите учебни предмети, а в случай, че балообразуващият учебен предмет е един – по оценката от този учебен предмет.
(3) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 2 се подреждат в низходящ ред по средноаритметичната оценка с точност до 0,01 от оценките от учебните предмети български език и литература, първи чужд език, математика, история, география, биология, физика и химия от удостоверението за завършен VII клас или от свидетелството за завършено основно образование.
(4) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 3 се приемат над утвърдения държавен план-прием.

# 1 013
  • София
Ако толкова не е важна средата, можете спокойно да сложите на първо място някое от най-забитите училища, но с много як профил. Но всички много добре знаем, че никой няма да го направи.
Явно някой го прави. Разглеждайки класиранията през 2014, които някой много "умно" е сортирал по максимален бал, видях:

ПГО Княгиня Мария Луиза - Моден дизайн-АЕ - мин. 21.425 макс. 34.594
33 ЕГ СВЕТА СОФИЯ - ЧЕ-ФЕ;АЕ                       мин. 21.950 макс. 34.012

Нямам нищо против цитираните училища, но е факт, че разликата между мин. и макс. бал е много голяма.
Всеки има своите основания и е нормално да бъде така. За мен няма място за спор.

Тук, в темата никой няма да го направи, ако ще да се изприщи от обясняване как нямало значение в какво училище ще учи. Твърде амбициозни са всички, които обясняват за равенството, за да го приложат на практика.

За 33-то нищо не зная, но модният дизайн е професионална гимназия и се влиза и с рисуване, доколкото помня. Малко трудно мога да си представя дете, което не умее да рисува, да запише точно това.

# 1 014
  • най-шареното място
Такъв размах на бала за прием се полуава при малък прием /паралелка/ за нещо интересно, ценно за много деца, но не толкова на брой, че да направят паралелка. Така приемът е тези деца плюс деца, за които първите желания не са били достигнати и това е резервен вариант, защото позволява нисък бал - няма търсене след половината бройки примерно. Та има кой кого да дърпа, Андариел.

За афтите.
Скрит текст:
Не знам дали кандида не правеше подобни рани. Истинка канела /има в ДМ - цейлонска/, кисело мляко помагат.
Ако има метал в устата, но за толкова малко дете едва ли, също е възможно. Шини но си ли? Ако да, ортодонта какво мисли?

# 1 015
  • София
професионалните гимназии са по-специален случай. Ако детето не може или не иска да се занимава с дизайн, счетоводство и т.н., какво ще прави там? А и има предостатъчно примери, дори са си описани в литературата, в които деца са изключително добре в изкуствата, но са с някакви дислексични прояви примерно, или им куца точно математиката в аритметичната част (а пространствено са си много добре) или имат проблеми с писането. Такива деца не са диагностицирани официално, защото проявите не затрудняват особено обичайното справяне в училище, но не успяват да изкарат високи оценки на приемни изпити. Но при равни други условия родителите на деца с високи оценки силно предпочитат училища с високи балове, освен ако не са училища със специални умения като тези с рисуване и т.н. Само на едно голо "няма значение къде ще учи", никой не лежи, колкото и да си приказва. Със същия успех си говорим за братството и равенството, но никоя от нас тук няма да се юрне да живее в някое гето в по-слабо развита държава от България.

# 1 016

Чл. 12. (1) Когато в класирането има ученици с равен бал и  броят им надхвърля броя на местата по чл. 3, ал. 3, те се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от приемните изпити, а в случай, че приемният изпит е един – по оценката от този изпит.
(2) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 1 се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от балообразуващите учебни предмети, а в случай, че балообразуващият учебен предмет е един – по оценката от този учебен предмет.
(3) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 2 се подреждат в низходящ ред по средноаритметичната оценка с точност до 0,01 от оценките от учебните предмети български език и литература, първи чужд език, математика, история, география, биология, физика и химия от удостоверението за завършен VII клас или от свидетелството за завършено основно образование.
(4) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 3 се приемат над утвърдения държавен план-прием.

Това го разбрах, но ако всички тези правила се спазят и пак има еднакъв бал....  Ами ако се появят 10 таклива ученика с еднакъв бал, как ще приемат 10 надпланови бройки

# 1 017
  • София
Това е малко вероятно, защото се смята до третия знак след запетаята всяка единична оценка, после се удвояват, утрояват, и разликата в хилядните става разлика в стотните.

# 1 018
Успех на децата, които са на изпит в ТУЕС днес!
Още един час и всичко приключва. Не издържам на вълненията вече- от 18ти до сега  #Crazy
Хайде успех и на вас!
Някой да знае в ТУЕС кога е 2ро и 3то класиране? Пише дата само за 1-то..
И с колко най-нисък бал се влиза в Мрежите?

# 1 019
Не са, но този проблем го има от съвсем малка. Просто сега стана много по-често.

Irinka, пробвала ли си Лактофлор за смучене. На мен много ми помага (4/5 табл. на ден) Също може да се горярт с URGO, но т.к. предполагам ще откаже, назначи й жабурене със сребърна вода (по-висок концентрат).

Общи условия

Активация на акаунт