Без цикъл на 18!

• 5 843
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте,
Имам следния проблем - на почти 18 години съм, а цикълът ми се появява изключително рядко, през 2-3 месеца. Още от самото си начало е нередовен, но знам, че в първите години това е нормално. При мен обаче не иска да се стабилизира и вече не знам какво да мисля и какво да правя. Моля, ако някой има, имал е или е запознат с проблема, да изкаже мнение. Благодаря предварително! Simple Smile

# 1
  • 2860 км северно от Екватора
Трябва да отидеш на гинеколог. Ще ти пуснат изследвания нищо страшно.  Peace

# 2
Бях по същия начин, до 20-21 години бях с цикъл през 2 месеца, макар и на 18 органима ти все още се развива, може да е някакво хормонално нарушение, стрес, но както и преди съм казвала форума не е лекар!

# 3
Лъки вече те е посъветвала.
Иди на гинеколог той най-добре ще ти каже какво има и защо и ще пусне изследвания.
Във форума само може да се гадае за причините.  Peace

# 4
Иди на ДОБЪР гинеколог.
И не пий никакви хормонални препарати, преди да са ти изследвали хормоните.

# 5
Така не съм Лъки, аз съм била  в същото положение, обаче не погледнахте какво съм написала.  Close
Аз също съм за консултацията с лекар, също  Peace

# 6
Така не съм Лъки, аз съм била  в същото положение, обаче не погледнахте какво съм написала.  Close
Аз също съм за консултацията с лекар, също  Peace

А имаш ли спомен каква беше причината при теб?

# 7
Аз съм с ПКЯ- поликистозни яйчници, това е причината, и искренно ти пожелавам да не е това  Hug

# 8
  • над кукувичето гнездо
Аз също имах много нередовен цикъл. Като цяло по-късно се появи, първите години беше на три-четири месеца. В последствие продължи да е нередовен, но горе-долу 10-11 пъти в годината се появяваше. Така и не отидох своевременно на специалист, не знам каква е причината. Образуват ми се кисти от време на време, трудно забременях. Майка ми сигурно и не е разбрала на времето, че имах проблем, а аз сама не знаех, че не са в "нормите" нещата, до колкото може да се говори за норми при цикъл, защото всичко е индивидуално, и не бях инициативна да търся лекар. Ако и при вас положението е така, препоръчвам ви, ако не с майка си, или някоя близка роднина, то вземете приятелка за кураж и идете при гинеколог. По здравна каса се полагапреглед, може да си вземете направление от личния лекар, желателно е в началото на месеца, че после може и да "нямат". Избягвайте лекарито по поликлиники, по-добре в някоя болница потърсете. Peace

# 9
Не е задължително да е кисти, или други страшни диагнози. Може просто да прави диети, това е най често причина при млади момичета да имат нередовен цикъл.
Вземи си направление и отиди на гинеколог.

# 10
Не е задължително да е кисти, или други страшни диагнози. Може просто да прави диети, това е най често причина при млади момичета да имат нередовен цикъл.
Вземи си направление и отиди на гинеколог.

Не, не съм на диета, но гледам да се ограничавам от някои неща (не винаги ми се получава). Но не съм от момичета, които не ядат нищо по цял ден. Хапвам си редовно, просто се старая да е по-здравословно.  Blush

# 11
Колко кг тежиш, и колко си висока?

# 12
Колко кг тежиш, и колко си висока?

58-59кг.
173-174см.

# 13
Добре си.  Peace
Лекар ще каже каква е причината.

# 14
А как процедират гинеколозите в тези случаи? Какво точно се случва по време на прегледа?

Общи условия

Активация на акаунт