Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 678
  • 492
  •   1
Отговори
# 255
  • Varna, Bulgaria
Жулиет В, Зина - благодаря за предложенията момичета. Винаги е хубаво да е изтестван някой модел,вместо да стрелям в тъмното.
Аз да споделя по темата - с баткото ползвах за целта скайп. Пс камерката насочена към леглото и през видеовръзката на скайп гледах през лаптопа  в другата стая какво става. Имах и едно чиполино без видео за зор заман, което сдаде багажа тези дни.
Зина - на твоят модел как е видеото и аудиото? Добре ли се вижда, пращи ли? Много евтин ми се вижда в сравнение с останалите с видео и за това питам. Няма картинка на образа в емаг.
Жулиет - благодаря за идеята. bouquet Ще питам колко може да струва в аптеката до нас.

# 256
  • Варна
Много добре се вижда, не очаквах много за тези пари, затова казвам че останах приятно изненадана.

# 257
Здравейте, мами! Благодаря за темата и ще се радвам да обменяме опит.
Боян се роди на 29.03.2016 г. със спешно секцио 47см/2960г. На последната консултация го измериха  58см/4750г.
Сменихме четири адаптирани млека и не знам колко вида памперси докато намерим мляко, което да го засища и да му понася и памперси, които да не пропускат на всяка втора смяна.
Ползваме видео бебефон Eye On Baby на D-Link. Купихме го на промоция за 150 лв. и сме страшно доволни - гледаме си го в реално време през телефон/таблет/компютър, а на телефоните получаваме нотификации, ако мърда или плаче.
Сега голямата атракция е столчето за хранене с люлка в комбинация с една арка с играчки (уж за количка, но му я местя навсякъде, защото много си я харесва - постоянно й се смее и гука).
Термометъра ни е електронен - за чело, ухо и течности/предмети, бяха ги пуснали в Лидл. Неговата температура меря в ухото. Доволни сме.

# 258
Здравейте Simple Smile   Ползвате ли активна гимнастика? Как се чувстват дечицата? Обмисляме дали е необходимо да взимаме, че за 5 висящи играчки ни се струват много 80-100лв. (и повече съм виждала). Мислите ли че си заслужава?

# 259
Аз също мисля да взема активна гимнастика, но определено няма да е от 80 90лв. Има много хубави в olx втора ръка, разбира се за тези които обичат да пазаруват 2ра ръка като мен Simple Smile

# 260
Аз мислих да взема активна гимнастика, но се отказах. Имаме доста висящи играчки които закачам на леглото над бебка, точно над нея и мисля, че вършат същата работа.

# 261
Здравейте Simple Smile   Ползвате ли активна гимнастика? Как се чувстват дечицата? Обмисляме дали е необходимо да взимаме, че за 5 висящи играчки ни се струват много 80-100лв. (и повече съм виждала). Мислите ли че си заслужава?

Определено не си заслужава, според мен. Ние взехме една доста по-евтина (около 60 лв  Rolling Eyes) и я ползваме от дъжд на вятър. Радва й се детето като го сложим там, но бързо й омръзва. Ако можеш вземи втора ръка - така би си заслужавало. Иначе взех една играчка като арка за количката - с нея много си играе  Heart Eyes

# 262
  • Varna, Bulgaria
Аз с баткото много файда от активната гимнастика не видях. Мислех да не вземам за бебо, но приятелки ме питаха какво да вземат за подарък - и им поръчах това да купят. Много й се радва Гоги. Обаче заема място и ми се пречка.

# 263
Момичета да попитам:
Моят син /на 2 мес. и половина/ от 2-3 седмици ака на 2-3 дни веднъж, с което се примирих, че не е проблем. Консистенцията обаче не не е както преди като горчица, светло жълто, а е течно като пюре със златист цвят, нещо като кола маска, тъмно жълто. Педиатърката ми каза да не се тревожа, зависи аз какво ям, но аз не съм си променяла храненето. И от летните плодове ям много малко да не повлияе на кърмата. Иначе си пишка доволно. Иначе от 2-3 седмици е само на кърма. Уж да не се тревожа, но ми е тревожно.
На някоя от вас случвало ли се е?

# 264
Момичета да попитам:
Моят син /на 2 мес. и половина/ от 2-3 седмици ака на 2-3 дни веднъж, с което се примирих, че не е проблем. Консистенцията обаче не не е както преди като горчица, светло жълто, а е течно като пюре със златист цвят, нещо като кола маска, тъмно жълто. Педиатърката ми каза да не се тревожа, зависи аз какво ям, но аз не съм си променяла храненето. И от летните плодове ям много малко да не повлияе на кърмата. Иначе си пишка доволно. Иначе от 2-3 седмици е само на кърма. Уж да не се тревожа, но ми е тревожно.
На някоя от вас случвало ли се е?
Панда,моята дъщеря е на същата възраст и ака на 4-5 дни,като е изцяло на кърма и съответно консистенцията е по-гъста и по-тъмно жълта.Преди си акаше почти на всяко хранене,но след като стана на 2 месеца намали изхожданията,но си пишка доволно и при това светла урина.Моят педиатър ми каза,че до 5 дни не е проблем на изцяло кърмено бебе стига да има 2 изхождания за седмица.Аз хапвам круши,за да подпомогна процеса по изхождане.Иначе ето една полезна статия на тази тема http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

# 265
  • Сандански
Мами, голямо затишие тука. Няма какво да чета през свободните ми 5 минути.  Mr. Green

Вчера се опитах да кърмя навън в парка, ама опитът беше неуспешен. Много ме беше срам, хем сама си се навивам, че това е нещо нормално. Извадих гърдата наполовина, но не беше удобно на бебето и той не пожела да зацока.

Много често и нашите аки са по-течни. На следващото акане пак си стават по-гъсти и затова не съм се консултирала с педиатъра ни. Нашият лекар казва, че най-много три дни без акане да оставям детето, след това трябва да го предизвикам.

И да похваля малкият ми мъжага. В неделя се обърна сам от корем по гръб. Вчера и днес обаче не иска и може би е било случайност, но пък аз си знам, че може. Simple Smile

# 266
Защото дискусиите се преместиха във фейсбук  Mr. Green Макар че на мен тук ми е по-лесно да следя  Peace

Аз кърмя навсякъде - по паркове, в заведения... Имам си покривало или ако го забравя, се покривам с нейното одеалце, чаршафче или с шал. Но обикновено си нося покривалото. Първия път и на мен ми беше притеснено, неудобно и какво ли още не, но се свиква и е страшно удобно. Моят съвет е да опиташ пак  Peace

Панда, щом е в кафяво-жълто-зелената гама, значи всичко е наред  baby_neutral

Мойта пак спи до мен на леглото  Tired Има криза на коремчето от вчера и само пъшка и напъва, реве като ака  ooooh! Много ме е страх да не свикне на спалнята, хич, ама хич не искам да спим заедно... Свекърите си тръгват в събота (най-накрая  Whistling) и мисля от другата седмица да започна тренирано заспиване. Сега се приспиваме с кърмене, но постепенно искам да изместя кърменето с други неща като песнички или приказки...

# 267
  • София
Ние имаме активна гимнастика с килимче и такава без, на която й казват "фитнес рамка". На втората се радва страшно много, а първата не я забелязва. И баткото беше така. Според мен от гимнастиките с килимче е все тази колко струва. Всичките са еднакви като действие

# 268
И на мен тук ми е по удобно да пиша и следа мненията.

За кърменето - и аз малко се притеснявам, но като се налага го правя като се закриваме с пелената на бебчо Simple Smile Като сме с колата, предпочитам да отида в нея, за по спокойно, че взехме да ставаме любопитни и като говоря ме гледа,ослушва се, а не суче.

Сноуче, и бебчо спеше при мен докато го нямаше таткото. Сега е тук и аз избягвам да го слагам, опитвам се да не заспивам докато го кърмя и си го премествам в креватчето. Най ми е трудно като се събуди към 1-2ч., много трудно не заспивам отново със Влади на гърда Simple Smile Все още не е свикнал, и е лесно. Но си е хубаво и да си ги гушкаме, на мен не ми пречи, но таткото ... Понеже баткото година и половина спа при нас, сега иска да не е така. Аз се съгласявам само с идеята да започне да спи повече. Сега максималният ни сън е 5 до 6ч. / от 21,30 до 2,3-3ч/ .

Ние се приспиваме на гърда само след баня, през деня кат му се доспи надава вой, и започваме да се носим или излизаме с количката, където заспива от раз. Особенно по нашата улица, която е неасфалтирана, камъни са и друска за страх Simple Smile

Ние лежим на гимнастиката, но все още не ние толкова интересна, на шезлонга или в леглото му е по интересно и много си говори с играчките там Simple Smile Вече си открихме и крачетата, вдигаме ги на челна стойка, опипва ги с ръчички.

Днес нашето ако беше пянообразно, може ли да е от черешите които ядох вчера  newsm78 Много обичам сегашните плодове ягоди,череши и трудно се въздържам  Confused

И последно един въпрос - ако не сме наддали добре, и повръщаме често, понякога и на фонтан /според мен като преяде или неяде от глад, а за успокоение/ , може ли да говорим за рефлукс ? Педи може и да не е чувал тази дума, затова питам Вас  Hug

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 17:57 от ivilda

# 269
Момичета, как се казва групата във фейсбук? Много ми е полезно да ви чета. В много случаи установявам, че неща, които се случват с мен и със сина ми, които смятам, че се случват само на нас, се оказва, че са нормални и се случват не само на мен. Както казвам на мъжа ми, ако имам второ дете подходът ми ще е съвсем различен, но сега при първо на моменти направо изпадам в паника.

Общи условия

Активация на акаунт