Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 715
  • 492
  •   1
Отговори
# 285
  • Сандански
Днес мина нашето кръщене. Митко не беше ревал толкова досега, а по законите на Мърфи, не беше спал почти.
Случвало ли се е на вашите бебета да имат течни аки и памперсът да поеме почти всичко. На Митко често му се случва, ака си нормално като честота иначе.

# 286
  • Варна
На Ема акото е винаги мнооого рядко, незнам колко е нормално, ще питам утре на консултация.

# 287
Добро утро !

Как сте ? Как спахте ? Хайде на отчет с кафенце в ръка  Hug
мм.... няма никой тези дни  Thinking

Cutie_Honey Честито Ви християнче Simple Smile

За акитата - точно сега имахме такъв, а вчера не съм яла нещо разхлабващо.

# 288
  • Варна
Наистина е голяма тишина тука тея дни  Tired
Кафенце го врътнах вече и аз  Heart Eyes
И ние искаме да я кръстим малката буболечка до края на лятото, баткото беше на година и половина и се съдра от рев  ooooh!, та се надявам като е по-мъничка да е по-лесно  Thinking
Предполагам, че да не ядеш нещо разхлабващо значи без зеленчуци и плодове, а аз хапвам основно това, много салата, супа, плодчета, мюсли. Какво полезно ще си набавя ако ям само картофи, тесто и ориз  newsm78
Взех да чета това онова за захранването, вие подготвяте ли се за този момент, кога ще го правите. Аз след като навърши 6 месеца, но още незнам с какво първо, ще се просвещавам тепърва.

# 289
Затихна, защото всички са във Фейсбук  Laughing

Каката я захраних на 5 месеца и половина (компромис някакъв между искането на педиатърката за 5 месеца и моето - за 6, но и самото бебе проявяваше огромен интерес вече към нашата храна ). Захранвах по някаква вариация на метода Захранване, водено от бебето (има теми тук във форума). Добре ни се получи, мисля сега отново така да процедирам.

# 290
  • Първомай
Здравейте
Аз сега взех да се замислям кое как се е отразило на каката и осъзнах че не помня Embarassed
Вярно че минаха десет години ама толкова да съм завеяна. Сега ще видим как ще е когато му дойде времето.

# 291
  • Варна
Kreni мисля че ти беше споменала, че вече има ортопед във Варна по здравна каса, ще споделиш ли кой и къде  Heart Eyes

# 292
Здравейте момичета  bouquet

Ами ние изкарахме добре седмицата на скок в растежа  ooooh! Скокнахме добре ... а сега сегаааа..... днес бяхме на консултация - 6 550 кг. и 61 см. + втори прием на ваксина. За сега е ОК, ама ще видим през нощта. Докато я боцнаха се разплака, ама веднага й сложихме лепенка с охлаждащ ефект и се успокои.
Но сега ще съм на тръни с температурата.

Ама верно е страшно затишие ... ех тоя фейс  Crazy

Аз да се похваля, че вчера ходих на фризьор  bowuu Почувствах се много добре, нищо че напоследък спя по 4 часа макс на нощ. Госпожицата яде 15 мин и после се приспиваме по 1 час  ooooh! Ама каквото е.

А за захранването мисля да е към 6 месец и ще почна да чета за Захранването водено от бебето, ама като намеря малко време  Whistling

Изчезвам, лека вечер и пишете по-често тука, че няма какво да чета нощно време  Mr. Green

# 293
И ние май бяхме в такъв период тази седмица и миналата. Направо съм като изцеден лимон. Нашия поне спи нощем (буди се най-много веднъж), но за сметка на това пък денем е страшен - никакво спане (освен върху корема ми) и постоянно мрънкане. Сега по жегите мирува само, ако е гол а като започна да го обличам (само боди) ми се кара.
Ще взема да прочета и аз за това захранване, водено от детето. Ще ми се да изчакам до шестия месец, но ако покаже готовност по-рано, ще започна тогава. Мислех си да започна с моркови и да въвеждам с тях останалите, ако не му се нравят в чист вид.

# 294
  • Сандански
Cutie_Honey Честито Ви християнче Simple Smile
Благодаря, ivilda! Simple Smile

За захранване ще чакам към 6 месец и ще започна с картоф, морков и тиква, както с първия син. Simple Smile

Sad_Brown_Eyes
, Куул Патч ли лепнахте и върху убоденото ли се лепи?  Crazy  Simple Smile Вчера взеха секрет от носа на бебко и ако е чист, следват ваксинки.

Скокът в растежа и ние го минахме и след това всеки ден научава нов трик - сега прави мостове с едното краче и не мога да го поставя добре в столчето за кола, което вече ни е доста тясно.

# 295
Здравейте, аз да попитам за лепенките след ваксината на мястото където е бита ли ги слагате, защото нашата педиатърка каза, че не трябвало да се слагат?Последно време много ме изнервя тя и мисля даже дали да не я сменя.
Хубава вечер Simple Smile

# 296
Здравейте, аз да попитам за лепенките след ваксината на мястото където е бита ли ги слагате, защото нашата педиатърка каза, че не трябвало да се слагат?Последно време много ме изнервя тя и мисля даже дали да не я сменя.
Хубава вечер Simple Smile

Да на мястото на убождането. Само че на Боян едната не издържа даже докато излезем от кабинета и се отлепи, може би заради повечето кръв, която текна от това краче. Другата също се отлепяше, но остана по-дълго време, махнах я аз, за да я сменя с чисто памуче с разреден спирт. Не се поду нито едно от крачетата и не е имал температура, но му дадох и панадолче профилактично.
Секрет от носа по инициатива на педиатъра ли взимат? На малкия му биха ваксините, въпреки че беше и още е като хремав, често му се запушва носа, но секрет не са му взимали.

# 297
Здравейте! Наистина е много тихо тук, а по времето на каката не можех да сваря да чета.
За захранването , захраних каката по съветите на Косе Босе тук във форума, уникални са. Преди два дена разглеждах точно такива книжки за захранване и чесно казано нищо не си харесах.
Аз съм си все така неспокойна, не мога да се отпусна и да приема че всичко това е нормално.... Водихме малката на гастроентеролог, пусна ни изследвания,  нормално е всичко. Съмнява се за непоносимост и ни изписа Аптамил ХА, почнахме го вече 6ти ден сме на него. Почна да хапва малко повече 500-590мл на денонощие, но имам чувството че не я засища. През деня огладнява на около 2 часа и кантара не е мръднал ни нагоре ни надолу, и на см не е пораснала , Меря си я редовно. Този месец досега за 20дена е качила само около 300г. От както сме на това мляко ни почнаха пак коликите, в лек вариант и акото стана много тъмно зелено, започна да ака и на ден и половина. До днес, сутринта си беше пак тъмно зелено, след това ака още два пъти кажи речи само жълта слуз, като последният път имаше големи черни слузести топчета. Какво е това нещо незнам, но вече съм много притеснена....ММ се опитва да ме успокои че е започнала да се чисти, но аз запазих памперса и утре ще ходя до микробиологията да ги питам там какво е това и да го изследват. Иначе ми е чудесно мъничето, много гука, разхожда се из кошарата , радва се на играчките, успява да хване някоя замалко, обожава да правим гимнастика и масажи и много обича да я разхождаме като държим права се оглежда навсякъде.

# 298
  • Първомай
Жужка не се шашкай  толкова ТМ може и да е прав.А пък може и от млякото да е.
Дано като изследват акото всичко е наред. Апък и нали е щастливо детето и се развива  нормално .Има деца които просто си хапват  малко.

# 299
Cutie_Honey - да точно такива лепенки и лепя директно върху ободеното, като изчакам малко да спре кръвта, режа едно квадратно парче и директно на крачето. Даже миналия път Педи ми ги предписа и този път сестрата веднага ме пита дали нося. В момента в който сложих лепенката на Лори, тя се поуспокои, не беше като миналия път.

Иначе изкарахме нощта добре, даже днес излезнахме на разходка за 1 час, малко мрънка, но не е като миналия път да ми е цял ден в ръцете, не че ми пречи ама като знам че й е лошо и на мен ми става двойно по-зле  Tired

Да споделя, че госпожицата вече за щяло и нещяло си тъпче ръцете в устата  ooooh! давам биберон, ама го не иска, по 1083287382 пъти го слагам а тя плюе.
И е станала голяма хитруша, понеже аз през деня слушам само радио, но баща й като се прибере и пуска ТВ-то и зяпа девойката, даже се и сърди като е с гръб.

Хубав ден на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт