Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 709
  • 492
  •   1
Отговори
# 300
  • Сандански
Уф, чак кръв ли тече от боденето! Sad Значи ще вземем Куул Патч и ще лепнем на крачетата като му правят ваксинация, пък дано да мине леко. Simple Smile

Моят бебчо също гледа телевизия и му е много интересно батко му като си пусне детските филми или тате като гледа мачове. Ограничавам го, но понякога го оставям пред телевизора, за да ида до тоалетна или да хапна.

Днес в полунощ започват намаленията в H&M, ако сте си харесали нещо, навийте бебетата да ви събудят навреме. Аз ще си направя голям пазар, защото въпреки очакванията ми за 3 месеца да си върна килата, става обратното - вървят нагоре и нямам дрехи, които да ми стават. Дори вчера една позната се пошегува, че май добре си похапвам, ама съм си казала - диети след като бебето има поне едно заместено хранене.   Sad

Вашите бебета вече държат ли си главите добре за дълго време?

# 301
Почвам отзад напред, за да не забравя  Mr. Green

София си държи стабилно главата, откакто беше на два месеца и половина. Още не се е обърнала, обаче, въпреки че по корем издържа дълго време. Само онзи ден се търкулна от една страна на корем.

За ваксините - ние ще бием вторите ваксини в началото на 4-ти месец. Тук нищо не слагат. Миналия път не сложих куул пач, но тя и почти не плака. Но я кърмя веднага след поставянето (има стая за кърмене в докторския кабинет).

Захранване ще почвам след 5-ти месец, когато детето започне да се интересува от нашата храна. Изгледала съм много клипчета за ЗВБ и много исках да го следвам изцяло, но става такава мацаница  ooooh! С ММ говорихме и решихме да пробваме комбинация от пюрета и ЗВБ. Джинджи, би ли споделила вие как процедирахте?

Ще дописвам, че бебка се събуди.

Дописвам:

Ние от събота сме най-накрая сами без баби и дядовци. Засега върви много добре. Справям се прекрасно. Дори започнахме да излизаме два пъти на ден. Все още само с раничката, но тя започна да се кокори и оглежда  Heart Eyes Не го правеше преди - само мрънкаше и плачеше. Днес за първи път си протегна ръчичките към мен да я гушна. Баща й я държеше, докато аз правех салата и тя се размрънка, той дойде при мен, а тя си протегна ръцете. Като я взех спря да мрънка  Heart Eyes На мама момиченцето хубаво  Blush През деня успявам да не я нося като сменям шезлонг, нашето легло, нейното легло и гимнастиката, но трябва задължително да съм до нея, нищо че си играе с нещо в момента, а съм мръднала, се започва  Laughing Вие как процедирате? Седят ли самички вашите и за колко време?

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 21:30 от Snowche

# 302
Snowche, тя мацаницата при захранването е неизбежна.  Mr. Green Аз като бебе най съм обичала с пълна с пюре уста да правя "брррррррррррррр"  Laughing Но по принцип затова написах, че съм захранвала с някакъв вариант на ЗВБ, защото и аз помагах на каката... Но за да е ясно: понякога хващах в ръка парчето храна, тя хващаше моята ръка и буташе към устата. Така пак имаше контрол колко и как яде, но все пак улеснявах доста процеса. Когато вече наистина седеше стабилно и беше понатрупала опит я оставях да се бори сама. Ключово е столчето да се чисти лесно или да може директно да се мие в банята. Подът обикновено не е страдал, но при нужда някои мами постилат отдолу найлон.

Комбинацията от ЗВБ и пюрета казват, че е объркваща за бебето, но не пречи да опитате.

# 303
Да се разпиша и аз Simple Smile
Откраднах си няколко минути да седна на компа да ви видя Wink
Малчо се успа и пропусна банята/ понеже свеки беше решила да го тормози към 19ч и той си пропусна съня преди баня Simple Smile/ , а таткото е решил тази вечер той да почете на баткото.

Та по въпросите
Аз сложих куул пач след ваксина, от Вас научих за този метод. Имаше ефект, не вдигна температура, но беше доста кисел цял ден.

За главичката - държехме си я добре още от първия месец, но по корем не обичаше. Сега от два дни като го сложа по корем си държи изправено и то много добре, учудих се направо. Даже снощи по корем "пропълзя" около метър на спалнята за да стигне до баща си Simple Smile

Телевизия не гледаме, поставям шезлонга наобратното.

Жужка , не се притеснявай, щом е жизнена и су гука, значи е добре Simple Smile Поне така казват де .. Иначе и на мен ми беше леко притеснено, ние сега за 3тия месец качихме само 300 гр, 6,100 кг сме в момента и мисля че щом гука, усмихва се, и не реве е ОК. Гледам има и други дечица с нашите кг, то не може всички да сме дебели  и пухкави Simple Smile

Snowche, тъкмо днес се сещах за теб да питам как си самичка , и ти се разписа. Радвам се че се справяш, не се и съмнявам.

Офф баткото ме вика за лека нощ, та и на Вас ви желая, Лека и да се наспите Simple Smile

# 304
  • София
Момичета, не съм писала много -много напоследък, но днес си защитих дисертацията ( похвал, похвал). Понеже само и изключително се кърмим бебо стоя пред института и проспа събитието под наблюдението на една приятелка. Преди да започна го държах гладен 3 часа и после стабилно го накърмих. Ефектът беше спящо за 4 часа през деня бебе. Не съм спала последните 2 нощи, а той в момента още не иска да заспива и съм гроги.
Аз постоянно го оставям в леглото му или в шезлонга. Той запа разни играчки, гука им, ритка... и така , зависи от настроението му, изкарва от няколко минути до час дори. Аз обикновено не съм при него, а го дебна от друга стая с бебефона и си върша нещо. В един момент започва да мрънка и да вика "еиуааааа" няколко пъти викна и " мейумеее".  Изгрежда като съзнателно, но най-вероятно е случайно налучкано.
относно подвижността-никакви ни няма. Главата си държи още от родилния дом, но иначе само си лежи и гука, понякога преритва. Не се обръща от корем по гръб. Може само от настрани по гръб.
Станал е огромен -8 и половина кг и 66 см, а е на месец и половина. Докторката ни се кара за това.

# 305
Честито, Пролет! Ти си герой! С малко, неспящо бебе да си довършиш дисертацията - респект   Peace А той като се размрънка ти отиваш ли при него.

Джинджи, и аз така разбрах, че не трябва, но сега тепърва ще проучвам възможностите дали и как може да се комбинира пюре и ЗВБ. Но ми харесва твоята идея. Ти сама ли се сети или прочете някъде?

Ивилда, не сте малки вие, а по-скоро другите са големи. София беше 6000г и 58см на 3 месеца. Расте средно с по 3 см на месец и около гилограм. По всички таблици, които съм чела, това се дава като средни стойности, т.е. повечето дечица качват така. И аз все се депресирам някой като каже, че неговото бебе е пораснало с 5-6 см за месец, но доки каза, че тези бебчета после забавяли темпото. Ще видим. Да са живи и здрави само  Praynig

# 306
Сноуче, не съм го чела никъде, импровизирах според обстоятелствата  Laughing Каката още не седеше стабилно, затова я взимах в мен, координацията също не беше съвсем на ниво, че да си набута храната в устата, но лакомията беше голяма и глад не търпеше. Не знам колко е правилно, но за нас работеше  Peace

Иначе можеш да видиш и педагогическото захранване, там помня, че родителят дава "микродози" от храната си, ама ми се губят подробностите вече.

# 307
Страхотно е, че се оживи малко темата. Сега има какво да си чета с кеф. Нашият си държи главата от както беше съвсем малък - по-малко от месец. По корем обича да е върху моя корем и даже се придвижва по мъничко нагоре към рамото ми и понекога го подминава. Иначе с интерес си вдига главата като костенурче и ме разглежда. На повивалника не му е много кеф по корем, може би защото вижда само стената, но днес ще сложа играчки там и ще го оставя по корем върху спалнята но така, че да ме вижда. Още не се обръща сам от гръб по корем и обратно. За да ускоря процеса мисля да вкарам по-активно активната гимнастика в употреба. Много време да стои там няма, защото сме навън повечето време. Любимото му място е столчето за хранене, което му взехме. Има "пълно легнало" и люлка. Сложила съм му една дъга с играчки за количка и много им се радва. Постоянно им "говори" като от няколко дни сменя интонацията - ту весело, ту по-сериозно.
Вие ваксинирахте ли малчовците срещу ротавирус? Аз много се колебая.

# 308
Ние сложихме ротатек ваксината. Аз пък сега много се колебая дали да слагам БЦЖ (манту). Тук в Япония се слага, но не е с една игла, а около 12  Shocked Получава се изключително голям и грозен белег и не искам цял живот да я питат какво е това  Tired http://www.taito.fr/bcg-in-japan-pretty-old-fashioned/ Ние следваме Италианския имунизационен календар и там мантуто не фигурира, но в същото време, ако се преместим в друга азиатска държава, със сигурност има все още разпространена туберколоза на целия континент . Та съм в огромна чуденка.

# 309
Не съм слагала ваксина срещу ротавирус на каката, сега също няма. Основният ми мотив е, че поне преди три години ваксината обхващаше само 4-5 от общо 10-15  newsm78 (губят ми се точните цифри) най-разпространени щамове на вируса... и ми се видя безсмислено по тая причина.

Сноуче, а няма ли вариант да я направите другаде или по-късно (при евентуално преместване)?

# 310
Наистина обхваща само част от щамовете. Това и мнение, че има сериозни странични ефекти от медицински лица, ме разколебава. Пък и не ми се иска да го товаря прекалено, защото му се падат през седмица ваксина, ако я направя. На море не мислим да ходим тази година, най-много да видим приятели в Бургас за 2-3 дни.
БЦЖ аз лично бих я сложила. На мен ми е бита два пъти (при раждането и в първи клас) защото ми беше отрицателна пробата. В БГ не е разпространена, може би заради стриктното ваксиниране, но ако има и минимален шанс да се разболее, предпочитам да се застраховам. Това с 12-те игли обаче е гадно. Наистина бих отишла някъде, където я слагат с една.
Като цяло всички задължителни ваксини ще ги сложа на Боян. Мисля, че освен за него е важно и за останалите деца, защото има деца, на които по медицински причини не може да се аложат определени ваксини и те се възползват от т.нар. колективен имунитет.

# 311
Здравейте!!!

Пролет честито! Възхищавам ти се искрено, аз не бих могла да се справя докато гледам малко бебе

Сноучее, браво че вече сте сами. Въпреки всичко ми е най-добре без баби и дядовци около нас. Просто ме напрягат излишно  Crazy

Лора седи сама в леглото, но вс път различно, понякога 5 мин, понякога половин час, същото е и с шезлонга, активната гимнастика и на спалнята. Зависи дали е на кеф

Абе момичета на мен онази вечер уж ми дойде менструацията, чиста кръв, но без обичайната болка, и вчера нищо, както и днес. Нито ме боли, нито нищо, просто ей така - мина и замина. Възможно ли е да не е менструация а нещо др?

# 312
  • София
Май всички са се преместили във фейсбук, дано темичката не замре съвсем.

И на мен първата менструация беше странна, вървя ми 3-4дена, спря няколко дена и пак продължи. Ходих до АГ, каза че всичко изглежда наред.

Честито, Пролет! Със сигурност не ти е било лесно, но важното е че си се справила.

Вики от вчера е много нервна и постоянно гладна. На АМ сме и не смея много да й го увелича, до преди 2 дена си хапваше съвсем нормално за възрастта. От вчера с тази доза огладнява на 2часа и само нервничи. Предполагам е скок в растежа, съвпада със седмиците, днес й давам малко повече, но пак не й стига  ooooh!.

# 313
  • София
Оф, ние имаме 10 дни до навършване на 3 месеца, а вече сме 70 см и 8,5кг. Педиатърката ще ме пребие сигурно. Само на кърма е. Намалих му храненията, той пък стана по-тънък и се източи, но пак качва по 1,5кг...

# 314
  • Varna, Bulgaria
Kreni мисля че ти беше споменала, че вече има ортопед във Варна по здравна каса, ще споделиш ли кой и къде  Heart Eyes
Зина, в клиника 'Нова' има. Виж в гугъл телефоните на регистратура и те ще ти запишат час, като решиш.

Общи условия

Активация на акаунт