Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 685
  • 492
  •   1
Отговори
# 375
  • Varna, Bulgaria
Те ако не се допират физически бебчетата до плажа - няма проблем за тях. Баткото го държах на буната да дреме в количката най-редовно. Но на пясъка или в басейнчета няма да е добре .
Ох, и аз искам на плаж, ама... Simple Smile

# 376
Здравейте Момичета  Hug!

Как сте , как са децата ?

Ние сме добре, растем и хубавеем  Wink Много сме подвижни, и ние се въртим като кебапче Simple Smile, като го държа на ръце се катери по мен, иска да подскача на краченца .. пъргавелко ми е, баткото беше същия Simple Smile

Ние за морето мислехме да не ходим, нали мъжо беше командировка на Варна 6 мес, ние с него 3 мес, и мислехме това да ни е. Но нашите имат карта и ще водят баткото, но ми предлагат и ние с бебчо да отидем. На мен ми се ходи малко да сменя обстановката и да си почина, но ще видим Simple Smile а и баткото нещо не ме иска  Simple Smile

Иначе вкъщи имаме басейн, според вас мога ли да топна малкия ? Около 30 градуса е сега водата  newsm78 , само ние си се къпем, хлориран е..

# 377
Здравейте момичета  Grinning Ето ме и мен, сигурно не съм писала поне месец ама няма време кога ... просто докато станем сутринта и се завъртя и дошло време да си лягаме  ooooh!

Бяхме си изградили хубав план график - бебка ядеше в 3 през нощта, после ставаше в 7 - малко игра, хапване и на разходка .... това беше в горещините и ми беше супер. Докато принцесата не реши че всеки ден преди да заспи в количката ще плаче  Crazy е направо не ми се излизаше - не ми харесва да бутам количка с ревящо бебе, а и не искам да бутам празна количка и да нося бебе на ръце. И в даден момент този график отиде подяволите. Стана някак кисела, буди се често нощем - може и да е от скока в растежа, нали идва 19 седмица а този скок траел от 1-5 седмици, така че с това се успокоявам.
Ние на море няма да ходим - просто не се чувствам комфортно за плаж  Embarassed Може да направим една почивка през септември някъде на планина и това ще ние. А ис ме захванали ремонти дейности у дома в двора та като не може да излизаме на разходка поне от вън в градината ще е ни е добре. Купих й детски басейн и може като е мн горещо да й го напълня и малко да се поплицука

Вчера бяхме на ваксина биха ни 2 - по една във всяко краче - еее направо такъв рев  ooooh! милото, направо се съдра докато не й сложих лепенките. Вечерта беше ту умърлушена ту весела. Едвам заспа и в 1 часа като се събуди с рев и поспа още малко върху мене, имаше 37.2 температура, но после хапна и заспа макар и неспокойно. Но в 6 сутринта вече Т се беше покачила на 37.8 и и дадох малко панадолече та се успокои и заспа пак. И днес сме на настроения и много е сънлива, по малко хапва но често си подремва.

Та така, моето момиче все така си дремва по 30 мин през деня, само онзи ден откара 3 часа и ММ вика да няма Т я й я премери - шашнахме се  Laughing Ама нямаше, просто явно си и се е спало. Престанахме да ревем след баня - само малко при обличането ама не е страшно. Трудно заспиваме вечер - по рано от 23:30 не заспива - какво е това чудо не знам, няма умора това дете. Това нейното приспиване сигурно ще ми остави трайни психични отклонения - какво ли не съм пробвала вече. Crazy А и от претоварване вече дори и тя да заспи, аз като легна и се въртя, само мисля разни неща и не мога да се успокоя да заспя.

Все още не се въртим обаче - завърта се леко настрани, но и трябва още време явно ... Иначе от последната консултация - 4 месеца 7300 кг. и 64 см.

Приятна вечер момичета изчезвам че Лори се събуди   Mr. Green

# 378
  • Varna, Bulgaria
Как сте мами? Simple Smile Гоги расте и хубавее, гука, хили се на всички, обапе не се обръща все още. Тежка гемия ще го играе.
От снощи се е разповръщал. Вечерта веднъж и тази сутрин 2 пъти - бълва едни количества, страшна работа. Даже не знаех, че изпива толкова мляко. Чудя се да давам ли сироп за рефлукс или да стиснем зъби още 2 месеца до захранването. Изкарах му пак възглавничката с наклон, ама калпазанинът не я иска и се свлича постоянно от нея. А като суче заспива и ако го вдигна за оригване се събужда. Вие какво правите в такива случаи?

# 379
Ивилда, а ти в крайна сметка във Варна ли роди? Все забравям да те питам  Blush

Очички, така са - променят се непрекъснато. София още си реве в количката, аз я разхождам с раницата само... Добре че не инвестирахме много в количка  Money

Крени, мойта поничка се обърна сама на 4 месеца и 13 дни. Тъкмо бях почнала да се притеснявам и тя се завъртя  Mr. Green Оттогава се обръща всеки ден.

Софи не иска да си спи в леглото вечер... Само през деня. Баща й е командирован на дивана, ужас  ooooh! Решили сме като се върнем от ваканцията септември ще правим тренирано заспиване  Tired

# 380
Здравейтеее  Hug bouquet
И ние ще направим моренце,но категорично заявявам на всеки,че детето ми няма да влезе в мръсното ни море Naughty Всеки ми опява -"натопи я, осоли я, нека се калява"- Еми няма такива работи пък! Рано й е още  #2gunfire
И ние вдигнахме температура на втория прием,но не висока - 37,5. Слава Богу и това мина.
Аз захраних на 4 месеца и половина, Ивон вече е на 5 и хапва почти цяло малко бурканче зеленчуково пюре,дори включихме и оризова каша. Другите хранения сме на кърма

# 381
  • София
Момичета ще ви поразкажа на две натри какво става с нас. В никакъв случай не се оплаквам, просто споделям как ни минава ежедневието. Нали е ваканция. И нали имаме кака и батко, съответно на 10 и на 9. Сутрин таткото отива на работа в 7. Преди това оправя бебчо -сменя му памперсчето и му мие дупето. Слага го до мен и аз полузаспала го кърмя. После си поспиваме с трите деца до 9 -10. Ставам. Правя закуска. Простирам. Изпразвам миялната. Къпя се. Големите наглеждат бебо в това време. Закусвам и аз. До мжмента вече съм изгълтала 2 кафета. Зареждам чантата на количката и товаря всички и всичко в колата. Отиваме на разходка или в южния парк , или на вилата. Ако сме в парка обядваме нещо там, на вилата пазарувам и готвя обяд. Три пъти в седмицата следобед водя големите на спорт. Следобед ги натискам и да четат и смятат. Нали имат книги и домашни за ваканцията. Таткото се прибшра към 18 30. Приз вечер роботя и той извежда децата. Приз другите вичери готвя за вечирта и за следващия ден. В 9 вичеряме, в 10 се къпем и таткото приспива бебо. Аз пускам перална, зариждам миална и се боря с големите да спрат с таблетите и да лагат. Нощем бебо се буди в 3 и в 5 или в 4 и в 7

# 382
Пролет, не звучи толкова страшно, но пробвала ли си да махнеш нощното хранене? Мисля, че ще те облекчи доста.
Момичета, вие захранихте ли? С какво, ако да? Аз чакам да наближим петте месеца и ще почвам.

# 383
Пролет, доста натоварена програма  #Crazy Жулиет, а как да махнем нощно хранене? Моето и то се буди по два-три пъти на нощ  Tired Категорично няма да застя кърма с вода. Ако има друг начин бих пробвала   Peace

Още не съм захранила - още две-три седмици да влезе в пети месец и ще започвам.

# 384
  • София
Не може да се махне нощното хранене на всяко дете. Не става да заместваш с вода, просто не се получава.

# 385
Аз с гушкане започнах да измествам часа. Като се събудеше в три го взимах при мен в леглото и някак го прилъгвах да поспи още час. После той започваше да се буди по-късно и пак измествах с още половин час и така го докарах до пет. От тамнататък си признавам, че сам се регулира и сега става към шест и половина. Сигурно не става при всички бебета де, просто питам. Иначе и за водата съм чувала, че сработва понякога, да.

# 386
Здравейте, радвам се че още и тук пишете Simple Smile аз от време на време на минавам да ви чета Simple Smile

# 387
  • Varna, Bulgaria
Пролет, много натоварен график. Но се спрсвяш-хем готвиш и прибираш, хем децата, че и работиш през вечер.  Супер мама!
Нощното хранене още е рано да се маха. Като се замести последното хранене с твърда храна (вечерятя) - чак тогава е удачно.Освен с вода, не знам как би станало.  Сноуче, ти защо не искаш.с вода?
Зина, как мина почивката на море? Simple Smile

# 388
Жулиет, добра тактика. Аз също опитвам така, но не става, особено сега, когато започнаха да я мъчат зъби. Крени, не искам да замествам с вода, защото, ако детето се буди да яде, вероятно е гладно. Няма да я наливам с вода, при положение, че е гладна. Вече, когато минем на твърда храна, постепенно да изградим режим, вече да пие водичка и през деня, а и тя самата да разбере, че едното утолява жаждата, а другото - глада, тогава ще давам вода през нощта.

Ние засега добре се адаптираме към часовата разлика. София спи от 22 до 5-6 с две събужданията за кърмене. Още не сме се нагласили напълно, обаче, защото и двете спим по 3-4-5 часа следобяд. Ще видим как ще се развият нещата през идните дни  Peace

# 389
  • Варна
Привет  Hug
Почивката мина повече от прекрасно, Обзор е едно райско кътче. Хотела е на самият бряг и гледката от терасата е разкошна, водата кристално чиста и топла. Докато си хапваме на тераската се радвахме на делфини  Heart Eyes Апартаментите са чисти и просторни, чудесно оборудвани, керамични котлони, абсорбатор, фурна, микровълнова, кафемашина, пералня, кана за вода, посуда, ютия, сешоар.....абе каквото се сетите.
И най-важното, малката беше изключително доволна и щастлива, благодарение на майка ми, която буташе количката по плажната алея, аз се сдобих с тен и се нарадвах на морето  newsm44
Само, че май тотално изгубих битката с палците, категорично не иска биберон и пръстчето е в устата редовно. Чудя се как да реагирам, да се боря ли, все да го дърпам, докато е будна го правя, но като спи я будя. Дали има смисъл или да отложа за по нататък  newsm78, общо взето го ползва за приспиване. Честно казано, няма как и да й се "сърдя" - и аз и баща и сме смукали палци доста до късно.

Общи условия

Активация на акаунт