Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 30

• 134 702
  • 796
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, бих искала да попитам по-опитните от вас за препоръки за интериорни бои. Разглеждала съм каталози на Benjamin Moore и много ги харесвам, но не знам дали на тоя етап ще можем да си ги позволим. Иска ми се да се нанесем по-бързо, а има още много работа при ограничен бюджет.
Това е фабрика, където произвеждат боя http://biznes-bulgaria.com/firma/27038-artekolor-ood-sofiya. Качествена, лесно се разтила, цветове каквито си избереш по каталог. Лесно се боядисва и боята след това държи добре, няма нищо общо с тези, които се бъркат по магазините. Най-важното не е скъпа, аз с нея си боядисах цялата къща - доволен съм.

Благодаря за помощта. Ще отида да проуча.

# 451
Здравейте,

Включвам се и аз в темата, тъй като се наехме да строим къща в София и по-точно Нови Искър. Внесли сме проекта в общината и чакаме разрешение за строеж.

Можете ли да ми препоръчате читава строителна фирма или бригада?

# 452
Здравейте,

Включвам се и аз в темата, тъй като се наехме да строим къща в София и по-точно Нови Искър. Внесли сме проекта в общината и чакаме разрешение за строеж.

Можете ли да ми препоръчате читава строителна фирма или бригада?
Е то това е трудният въпрос Simple Smile
Всичко друго е въпрос на пари, само това е въпрос на късмет.
Един съвет - преди да избереш строител, задължително направи оглед на къщи, които той твърди, че е направил и попитай собствениците им дали са доволни от работата!
Не се доверявай на реклами, а избирай по препоръки.

# 453
Това със сигурност ще го направя. Питах тук понеже има хора, които вече са завършили до някаква степен къщата си - дали до груб строеж или цялостно и могат да дадат някакви препоръки.

Иначе със сигурност не бих се доверил на някой просто на приказки Simple Smile

# 454
Това със сигурност ще го направя. Питах тук понеже има хора, които вече са завършили до някаква степен къщата си - дали до груб строеж или цялостно и могат да дадат някакви препоръки.

Иначе със сигурност не бих се доверил на някой просто на приказки Simple Smile
Преди 2 години и аз завърших моята, почнах с фирма след един месец работа ги изгоних, поради неизпълнение на договора, след това взех една бригади, като видях как трошат winerberger-a с тесли изгоних и тях и продължих сам с работници.
Така, че за опит имам - но поради горното, за съжаление не мога да ти препоръчам никой.

# 455
Здравейте, пролетта дойде и ние продължаваме с довършителните  Hug
Трябва да направим изолация на тавана, квадратурата е около 140 кв м , строителя ни предлага каменна вата, да се изолира целия таван, като най-удачен вариан, но пък ни идва скъп.
Има ли решение за изолация, да не е най-евтиното, но разумно като цена и качество?
Покрива е дървен.
Благодаря за отговорите  Peace

Трябва да закупим и врати от ковано желязо за двора, една гаражна и една дворна, моля който е доволен от фирмата си, да я препоръча или поне да даде насоки  Hug

# 456
  • София
Не пестете от каменната вата. По-добре спестете от кованото желязо  Wink

# 457
Здравейте, пролетта дойде и ние продължаваме с довършителните  Hug
Трябва да направим изолация на тавана, квадратурата е около 140 кв м , строителя ни предлага каменна вата, да се изолира целия таван, като най-удачен вариан, но пък ни идва скъп.
Има ли решение за изолация, да не е най-евтиното, но разумно като цена и качество?
Покрива е дървен.
......
Моят също е дървен, за изолация използвах 18 см. минерална вата на URSA. Аз не съм сигурен, че каменнта е по-добра за покрив. Точно тази на URSA е с добри показатели и е лека, затова лесно се закрепва между гредите, ако разстоянието между тях е 58-60 см. Ако те интересува ще ти дам телефоните на вносители на мен ми направиха отстъпка за 140 кв.

# 458
Много ще съм благодарна за инфо на лични. Кой я слага?

# 459
  • София
И аз се интересувам от минералната вата. Може ли да ми изпратите информация или да пишете направо в темата. Вероятно и на други ще бъде полезно!  Simple Smile

# 460
  • Стара Загора
Относно ватата и ние сложихме на покрива минерална вата на URSA 30см. Понеже все още не сме нанесли мога да споделя, че лятото определено не се нагряваше толкова колкото предната година преди да я сложим, сега зимата сме отоплявали колкото да може да се работи вътре и то с едно чудо ами оказва си влияние. Имаме по 5см вата и на всички външни стени може и това допълнително да помага.

# 461
  • Пловдив
И аз се интересувам от минералната вата. Може ли да ми изпратите информация или да пишете направо в темата. Вероятно и на други ще бъде полезно!  Simple Smile

и аз се интересувам, та май най-добре да споделите в темата, че много лични станаха  Simple Smile

# 462

и аз се интересувам, та май най-добре да споделите в темата, че много лични станаха  Simple Smile
Аз съм ползвал следните вносители на URSA - Юнг и Нитера Груп. Дебелата вата - 18, 20 и повече сантиметра не се държи на склад /или поне така беше пред 2-3 години/, Юнг ми я доставиха за две седмици от завода след като я поръчах без никакво оскъпяване.

# 463
  • София
Откакто сте сложили ватата излиза ли някъде мухъл.

# 464
Не разбирам въпроса, как и къде да излиза мухъл - на гредите между, които е поставена, на самата вата или къде другаде?
При мен няма мухъл, даже няма и влага за да излезе такъв.

Общи условия

Активация на акаунт