Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 989
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Амлфи и Позитано няма какво да се прави..  #2gunfire говори за себе си. Аз като фотограф един цял ден само Позитано не ми стигна а Амалфи, Равело от и Атрани бяха друг ден.  Така че си е  до човек всеки вижда света различно и си мисля че е погрешно да се твърди че няма какво да се прави на което и да е място. Въпрос на лична организация и прочие.

Аз за това никога не се ръководят от мненията на хората за дадено място защото те търсят едно а аз може друго. Пътувам винаги без очакване за да не се разочарован ако са били големи. Ако пък стане обратното добре дошло.

Амалфийското крайбреже е адски цветно и разнообразно за да се скучае.

# 226
Здравейте!

Ние се върнахме онзи ден от обиколката на района около Неапол. Още веднъж благодаря на всички, и най-вече на Bled, за безценните съвети.

....

Внимателно и с рент-а-кар компаниите - НИКОГА през брокер. Излиза ни през носа сега, дано се разберем. Уж плащаме за пълно покритие, после като отиваш при фирмата да си вземеш колата - хайде плащай пак. Лъжат, та знае ли се. Слава Богу, размина ни се без грам щети - чак не можех да повярвам предвид тесните пътища, стотици моторчета, лудото каране, автобусите, които едвам взимат завоите и стават зверски задръствания. Другия път с градския транспорт и корабчета  Blush по-лесно ще е..

....
Дано не ви е дотегнало да четете  Hug

Не ни!  Grinning  Браво за хубавото изкарване!

Може ли повече подробности за рент-а-кара? От кой посредник резервирахте , защото тъкмо мислех да запазваме с Ренталкарс и прочетох твоя отзив.

# 227
  • София
Здравейте!

Ние се върнахме онзи ден от обиколката на района около Неапол. Още веднъж благодаря на всички, и най-вече на Bled, за безценните съвети.

....

Внимателно и с рент-а-кар компаниите - НИКОГА през брокер. Излиза ни през носа сега, дано се разберем. Уж плащаме за пълно покритие, после като отиваш при фирмата да си вземеш колата - хайде плащай пак. Лъжат, та знае ли се. Слава Богу, размина ни се без грам щети - чак не можех да повярвам предвид тесните пътища, стотици моторчета, лудото каране, автобусите, които едвам взимат завоите и стават зверски задръствания. Другия път с градския транспорт и корабчета  Blush по-лесно ще е..

....
Дано не ви е дотегнало да четете  Hug

Не ни!  Grinning  Браво за хубавото изкарване!

Може ли повече подробности за рент-а-кара? От кой посредник резервирахте , защото тъкмо мислех да запазваме с Ренталкарс и прочетох твоя отзив.

А, точно с тях. Избрах ги заради малкия депозит, но не е добра идея. По-добре AVIS/Budget, Hertz и всяка друга, пък ако ще да трябва да им се дадат много пари за депозит, които после следва да върнат.

# 228
Амлфи и Позитано няма какво да се прави..  #2gunfire говори за себе си. Аз като фотограф един цял ден само Позитано не ми стигна а Амалфи, Равело от и Атрани бяха друг ден.  Така че си е  до човек всеки вижда света различно и си мисля че е погрешно да се твърди че няма какво да се прави на което и да е място. Въпрос на лична организация и прочие.

Аз за това никога не се ръководят от мненията на хората за дадено място защото те търсят едно а аз може друго. Пътувам винаги без очакване за да не се разочарован ако са били големи. Ако пък стане обратното добре дошло.

Амалфийското крайбреже е адски цветно и разнообразно за да се скучае.

то там ако е скучно,бедно и няма какво да се прави .....къде е по-хубаво?  newsm78
понякога имам чувството че пишещите тук живеят в накаква България която не е същата която виждам всеки път като отида.

# 229
  • София
Абе, хора, къде точно прочетохте, че е скучно и тъпо? И ние снимаме, но не сме фотографи, за това нея го правим в детайли. Казвам своето мнение. Както всички други правят.
Хареса ни крайбрежието и то много, но както по-горе пише, всеки търси различно. Три дни бяхме в района, отделно Капри и Соренто. Не съжалявам за нито един миг от цялото пътуване как направих организацията, и все пак за следващ път бих действала по друг начин, вече имайки опит. Точка.

# 230
  • Varna
Malini,
Благодаря ти душичке, за предупреждението за Неапол. Hug Каквато съм муня, не чантата, патъците от краката ще ми пернат и няма да забележа smile3538 А, смятахме 2 та последни дни да бъдем там, преди полета.
Оставам си 12 дена в Соренто и от там където ни видят очите. Таман ще пробваме и новия Хапарат.
Ако, се сетиш още нещо пиши, че ние за първи път нападаме онези местенца. Благодаря ти предварително Hug

# 231
Aaa това за Неапол си е страшно.. ние още преди 5 години като ходихме и решихме да влизаме по малките улички е центъра .. какви ти снимки .. с тия камери бяхме "ела Кумчо вълчо изяж ме"  #2gunfire .. кръгом на 180 градуса и на брега ..
така че там умната.

А в Соретно се надявам да ви хареса..ние една седмица откарахме там и всеки ден на някъде ... Градчето е приятно, особено уличките по центъра където са и магазинчетата и заведенията. Ако решите да търсите нещо изгодно за навън - Аритс Домус е тихо и приятно - в двора на голяма вила съвсем в края на  Виа Фуоро .. 5 мин след нея вече излизате на Марина Гранде. Там пък са добрите рибни ресторанти.

Между другото ако решите да слизате на Марина Пикола и на връщане не ви се катерят всички стълби (не че са много) има асансьор малко в страни от пристанището - срещу 1 евро .. направили са го на бизнес .. ама няколко пъти го ползвахме след дълги обиколки по Капри примерно.

Дано си изкарате хубаво.
Ние се върнахме с много емоциии и един куп слънчеви снимки  bouquet

# 232
  • Varna
MamaSunshine,
И на тебе едно голяяямо благодаря за съветите Hug
Имаме доста време, значи голямо джиткане ще пада. Ние обичаме да вървим.

# 233
  • срещу двата комина :)))
Ох, чета ви и се чудя в същия Неапол ли съм била  Laughing апартамента ни беше в Испанския квартал, всеки ден и вечер минавахме по уличките и нито веднъж не съм се почувствала застрашена. Носехме и голям и скъп фотоапарат, бяхме и с детска количка, а и не сме внимавали особено ...

# 234
Ох, чета ви и се чудя в същия Неапол ли съм била  Laughing апартамента ни беше в Испанския квартал, всеки ден и вечер минавахме по уличките и нито веднъж не съм се почувствала застрашена. Носехме и голям и скъп фотоапарат, бяхме и с детска количка, а и не сме внимавали особено ...

Да да точно там - той е в центъра на града приблизително .. явно вие сте попаднали на приятна уличка. При нас беше мам си джейс... и изобщо не съм очарована от града за разлика от Амалфийското крайбрежие, но пак казвам - до човек си е. Но едно мога да кажа със сигурност - От цяла Италия това е най-мръсното място като въздух на което съм била. Аз имам малко алергии и съм много чувствителна и като кожа, и като се върнахме бях ....
Такъв мръсен въздух не съм усещала никъде, но се търпи в името на красивото място.

# 235
  • срещу двата комина :)))

Да да точно там - той е в центъра на града приблизително .. явно вие сте попаднали на приятна уличка. При нас беше мам си джейс... и изобщо не съм очарована от града за разлика от Амалфийското крайбрежие, но пак казвам - до човек си е. Но едно мога да кажа със сигурност - От цяла Италия това е най-мръсното място като въздух на което съм била. Аз имам малко алергии и съм много чувствителна и като кожа, и като се върнахме бях ....
Такъв мръсен въздух не съм усещала никъде, но се търпи в името на красивото място.

ето това беше нашата улица, но наистина си зависи от човека, аз се влюбих в Неапол  Heart Eyes

https://www.google.bg/maps/place/Naples,+Metropolitan+City+of+Na … 812!6m1!1e1?hl=en

# 236
  • София
Момичета,аз в момента съм в Неапол! Използваме го като отправна точка,след първоначалния шок,ми стана симпатичен градът. Има си своя атмосфера,която трябва да се усети. Отивам отново да се потопя в нея Simple Smile Всеки ден си водя бележки,които да споделя с вас,като се завърна.

# 237
  • София
Момичета,публикувам впечатленията си до момента,надявам се да бъдат полезни ,така както вашите бяха полезни за мен!
Неапол ден първи
Полетът е толкова кратък,че Wizzair почти не успяват да пробутат гадните си сандвичи. Представях си,че Алибус са директно пред летището,оказа се че трябва да се походи малко. Билет купихме от шофьора,просто защото не видях от къде другаде може да се купи. Струва 4 евро-има две спирки-площад Гарибалди и пристанището. Ние избрахме втората спирка,голяма грешка,защото идеята ми беше да стигнем до апартамента по крайбрежната алея,който се намира в Мергелина. Не съм взела предвид тунелите,които са доста в Неапол. Хванахме такси,голямо пазарене падна на слизане. Апартаментът се оказа приличен,като изключим миризмата на мухъл е наистина прекрасен. Усмихнати собственици,младички-посрещнаха ни с една табла сладкиши. Апартаментът е супер сладурски,все едно съм в къщичката на Седемте джуджета . Настанихме се,след първоначалния културен шок от града и мръсотията,реших да дам втори шанс на крайбрежието,ужасна жега и влага-за съжаление за плаж не става. Който е решил,че става за плаж,да се откаже от сега. Нагледах се на плажуващи по камъните и къпещи се между лодките хора. Неапол определено не е плажна дестинация за мен. Купихме си билети за градски транспорт по 1 евро от магазинчетата за цигари,където е пълно с хора,играещи Лото между другото. Качвайки се в автобуса да не забравите да валидирате билетите,има едни машинки,в които пускате билета и той излиза с маркирана дата и час. Отдадохме се на сладкиши,кафе,пица и лежерна разходка по Виа Толедо,малко джелато лимон. Мъжът ми каза,че по отвратителен вкус не е опитвал.Повървяхме по крайбрежната алея,доста купонджиско място пред Vanilla cafe ,хората танцуваха и се забавляваха сериозно,но ние ужасно изморени се прибрахме да спим. Какво спане обаче,съседите са по терасите на вътрешния двор,мисля че живеят на терасата,до ранни зори се смяха и говориха колкото глас имаха,как не пресипнаха,не знам.Прибрахме се с влака от олощад Гарибалди ,оказа се че има машинки за валидиране на билетите извън влака, с които аз не разбрах как се работи и с билети в ръка,се молех да не се качи контрола,на следващия ден чак разбрах,че билетите за този в влак са съвсем различни ,затова и не влизат в тези дупчици,реално си ги купихме от човек,който продаваше вестници -1,20 евро на човек. Има един правоъгълник ,в който трябва да се изпише датата,човекът дори леко сгъна хартията/защото познавал машинката както се изрази/ Така разбрах,че тези влакове са Трениталия,не ANM. В нашето Табачи не продаваха целодневни билети,купувам само от нормалните билетчета,защото 90 минутните не ни вършат работа.

# 238
  • София
Неапол ден втори
Събудихме се не особено рано,заради бъбривите ни съседи сме заспали към 3 часа,излезнахме вече в жегата и хванахме първия автобус за центъра C2, оказа се че той завива и се връща обратно точно преди тунела и колкото и да не ни се искаше вървяхме 2 км по плажната  алея покрая замъка на яйцето,катинарите /вероятно нова мода тук/ Седнахме в едно кафенце да хапнем. Дъщеря ми е голяма претенция обича кроасана само с шоколад,поръчах аз един кроасан с шоколад,ама италианецът ми пробутал с бянко и не иска да ми го смени,та се наложи да го изядем и него.Но кафето и капучиното са превъзходни,добър старт за всеки един ден! Започнахме разходката от площада на народа ,разбира се с Palazzo Reale -вход за възрастни 4 евро,за ученици е безплатно. Заслужава си да се разгледа,таксата е наистина минимална,на фона на замъците,които съм посещавала. За мен винаги е интересно и вълнуващо да разглеждам подобни места и да си представям как са живяли хората в тази обстановка. Има интересни предмети,картини,склуптури,архитектура. Точно срещу двореца е Галерия Борбоника,от другата страна е театър Сан Карло,а като продължите по улицата ще стигнете до Галерия Умберто,която впечатлява с интересни мозайки/аз лично си я представях като голям търговси център,но е по-скоро архитектурна забележителност/  Продължаваме нагоре по улицата към Галерия Италия Gallery D'Italy ,където се оказа че има гостуваща картина на Пикасо. Вход 5 евро за възрастни,за ученици отново безплатно. Това наистина много приятно ме изненада,защото в днешно време е трудно да вкараш доброволно тийнейджър в галерия. Снимахме картината,докато нямаше хора пред нея и веднага към нас се приближи уредничката да ни помоли да изтрйем снимката или да обещаем,че няма да я публикуваме,затова няма да ви я покажа Simple Smile Следваше обяд,кафе пауза и разходка из уличката със скъпите бутици, да позяпаме витрините,не да пазаруваме. Там обаче снимаха филм и имаше пропускателен режим,беше интересно,актьорите бяха непознати лично за мен. Последва безинтересна за мен част-обикилка из магазините,трябваше да угодя на тийнейджърката. Доста обикаляхме улуците,полицията е на разположение,буквално на всяка крачка. Просто за ваша сигурност,бъдете бдителни и наблюдавайте личните си вещи, краде се толкова ,колкото и из останалите силно туристически дестинации. Нека това не ви кара да бъдете параноични и да ви проваля почивката.

# 239
  • София
Везувий и Ерколан ден трети
Може би един от най-очакваните от мен,дни. Сравнително ранно ставане за нас . В 9 часа бяхме на гарата- Mergelina ,на 2 минути от апартамента ни. Купихме билети за Гарибалди-1,20 на човек,валидирахме ги и потеглихме. След дълго умуване предишната вечер,избрахме Ерколано за отправна точка към Везувий. Честно казано не съжалявам за избора. Ако изберете този вариант ,можете да разгледате вулкана,Ерколано и да посетите Помпей. Купихме билети за Ерколано от каса -2 евро на човек на посока. Не знам защо бях решила,че Circumvisuviana е хубав и удобен влак. През цялото време се притеснявах дали сме на правилния перон,има доста какво да се желае в тази посока. Влакът реално беше за Соренто,малък,мръсен и претъпкан. Дотук с илюзиите за комфортно пътуване. Надявах се поне да е климатизиран Simple Smile Запасихме се със закуски от кафето преди да се качим-нещо,което ви съветвам да направите . Пътуването до Ерколано отне около 20 минути /слизате на първата спирка в Ерколано/ Излизайки от гарата от лявата ви страна ще видите офиса на Vesuvio's Express -удобен и климатизиран автобус,който ви качва до Везувий. Купувате си билети отиване и връщане +вход за кратера /общо 20 евро на човек/ . Нямаше опашки,купувате булети и ви качват веднага на автобуса,залепят ви по една червена точка на блузата,за да ви разпознят после Simple Smile Автобусът ви качва за 20 минути до горе и ви казва в колко часа ще ви вземе ,ние имахме 2 часа и 15 минути. Автобусът ви взима от там,където ви е оставил. Задължително в този ден носете удобно обувки,маратонки или туристически,защото се изкачвате и слизате по пътека,която е вулканиче прах и ситни камъни. Аз бях със сандали,туристически,но тази пепел не я бял планирала,след изкачването и слизането,краката ми изглеждаха така,все едно цял живот съм ходила боса и вода не съм видяла. Изкачването отнема 15-20 минути, ако нямате тренинг около 30 минути. Ако има възможност изберете облачен ден,когато напече жегата е жестока / само за изкачване през лятото говоря/ По пътя за кратера има няколко магазинчета за сувенири,вода,фреш. Ако сте се запасили със закуски,можете да поседнете да се подкрепите. Сувенирите горе са доста по-скъпи,на спирката на автобуса ще намерите по-евтини. Аз купих интересни висулки,изработени от вулканични камъни/или поне така ми казаха Simple Smile/ Имате достатъчно време да разгледате и направите снимки,чудесно изживяване е,нещо много различно  от това,което съм си представяла,че представлява един вулкан . Исках да отидем и до Солфатара,но роднините ми категорично отказаха и прключих с вулканите за сега. Натоварихме се в автобуса,свали ни за 20 минути отново. Има доста завои,пътят е тесен,всичко ми се разбърка, не знам дали бих издържала по-дълго слизане или изкачване. За нас този вариант се оказа добър,надявам се  информацията да бъде полезна и на други пътешественици. Автобусът ви оставя на гарата,можете да се спуснете надолу по улицата,да разгледате Ерколано -вход 11 евро, или да продължите за Помпей. Ние избрахме да разгледаме Ерколано. Спускайки се по улицата подминахме 2 пицарии,и може би на около 300 м от дясната страна на тротоара седнахме да хапнем прекрасни пици -имаха стикер от Trip Advisor,затова се доверихме Simple Smile Luna Caprese се казваше. Ние сме трима,но дъщеря ми яде съвсем малко и винаги поръчваме 2 пици,защото аз дояждам. Сервитьорите винаги учудено ме питат аз какво ще ям Simple Smile) Има сервиз 1 евро на човек! Вечерта хапнахме в Неапол,там ни таксуваха по 2 евро на човек,но сервитьорът отново искрено се притесни,че ще пия само вода Simple Smile
За Ерколано какво да ви кажа,не е много голямо,но все пак не е и малко. Обикаляхме го в най-голямата жега и беше наистина трудно,всичко беше адски напечено,чак неприятно. Ужасно подтискаща гледка за мен,хората изгубили всичко,но пред силата на природата,всички сме безсилни.Споменах Помпей непосредствено след Ерколано и срещнах невиждана съпротива и опит за бунт Simple Smile Жегата наистина ни беше изтощила и изнервила. Прибрахме се към апартамента да вземем душ и да починем.
Не пимня дали ви споменах,че съседите ни да адски шумни,в опит да се спасим от шума спуснахме ролетните щори,но при спускането нещо се откачи и писах на собственичката през букинг съобщенията. Има,няма след 15 минути ми се обадиха от букинг от Лондон,да ме уверят че собственичката ще дойде да разговаря със съседите, да бъдат по тихи. Честно казано,аз повече за щората се притесних,но явно тази кореспонденция се изчита от бъкинг първо,за пръв път ми се случва подобно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт