Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 974
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • срещу двата комина :)))
продължавам с Полияно а Маре и Монополи - https://muryblog.wordpress.com/2016/12/15/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0% … 0%BE%D0%BB%D0%B8/

# 301
# 302
Супер пътеписи и полезни.

# 303
Супер пътеписи и полезни.
благодаря, ето и последната част - https://muryblog.wordpress.com/2016/12/21/%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0% … 0%B0%D1%80%D0%B8/

# 304
И аз ти благодаря - много ценно инфо за местата, които и аз ще посетя скоро със съпругата ми (подарък за 14.02). Горе-долу ще повторя маршрута ви извън Бари, като вероятно ще отидем до Остуни, но ще се съобразим с времето, което имаме - не обичам да се юркам и не съм от туристите с мъст ду наръчници.
Весели празници и отново благодаря  bouquet

# 305

И аз ти благодаря - много ценно инфо за местата, които и аз ще посетя скоро със съпругата ми (подарък за 14.02). Горе-долу ще повторя маршрута ви извън Бари, като вероятно ще отидем до Остуни, но ще се съобразим с времето, което имаме - не обичам да се юркам и не съм от туристите с мъст ду наръчници.
Весели празници и отново благодаря  bouquet

Аз също исках да отидем до там, както и Мартина Франка, но заради детето не успяхме  Peace мисля, обаче някога да повторя пак  Laughing
Иначе благодаря за милите думи и весела Коледа на всички и много, много пътувания  Hug

# 306
Честита Коледа ! Бъдете благословени!
Почивали ли сте в Пулия с туристически пакети. Моля споделете опит - търся приятен хотел( за юли), в който да отседнем и оставим мъжете, а ние (3-4 приятелки) да се възползваме от екскурзиите на ТО. Четох, че хотелите предоставят басейните си, шезлонги, плажни кърпи срещу допълнително заплащане. Така ли е? Моля, дайте инфо от първа ръка.  newsm78

# 307
  • EU
Здравейте, ще се радвам да ми препоръчате хотел в Неапол или поне район, в който да отседнем. Ще сме 4 човека  от 1 до 5 август и се притеснявам от наем на автомобил, заради трафика. Мисля, че Неапол е добра отправна точка за обикаляне на крайбрежието или се лъжа? Дали сменят дните за полетите (нещо като лятно разписани), защото ми се е случвало при пътуване до Рим. Благодаря предварително! bouquet

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 01:40 от didito_pz

# 308
Ние предпочетохме за отправна точка Соренто. От Неапол трафика е доста натоварен, не че цялото крайбрежие не е, но от там доста се усеща, пък и е малко по- далече.
От Соренто има удобни автобуси СИТА Бус е фирмата, и ферибота до Капри е само 20 мин.
Така че ако искаш да обикаляш Амалфи и останалите, или Соренто, или може и директно Позитано Амалфи или някое от онази страна на брега стига да попаднеш на оферта.
Август е съвсем в разгара на сезона, така че не знам. Ние ходихме през Май, когато лимоните и жасмина бяха цъфнали и беше супер...

Ето албумче със снимки
https://www.flickr.com/photos/photocafemagazine/albums/72157669055882946

# 309
  • EU
Страхотни снимки! Погледнах настаняването в Соренто, но ми е почти двойна цената, за съжаление. С още три приятелки сме с бюджет от по 350 лв Wink. Вече си имаме билети от по 178.40 лв., така че остават още толкова в общи линии  newsm78 Там за харчене сме си определили по около 200 евро, така че ще имам нужда от съветите ви относно програмата.

# 310
Погледнете и Пиано ди Соренто като отправна точка, също мн удобно с влака до Соренто /1.20Е билета и 5мин. път/, а цените за настаняване са по-бюджетни.

# 311
В разгара на сезона цените са по-високи навсякъде, ние за това избрахме малко по-рано и даже си резевирахме хотела с помощта на агенция, че имахме отстъпка. Излезе ни до 900лв - 7 нощувки, закуска и вечеря плюс Самолет  София-Неапол-София и трансфер летище хотел и обратно. С бюджета на място си взехме единия ден целодневни карти 8 евро за крайбрежието, и посетихме един ден Амалфи, Равело и Атрани. На другия ден отидохме на Капри. И третия ден посветихме само на Позитано, като от Позитано до Соренто се върнахме с корабче, тъй като на връщане е почти невъзможно да се качиш в автобуса който идва от Амалфи. Но пък корабчето беше супер, А Позитано си струва  цял ден. Тогава се качихме до Ночеле-квартал на Позитано, който е На високтата точка.
Останалите три дни го раздавахме почивка по уличките на Соренто. В Неапол и Помпей сме ходили преди няколко години и решихме да се посветим изцяло на крайбрежието.

Тези които са почивали в Неапол могат да дадат повече съвети как е организиран траспорта от там до Позитано  и крайбрежието. Ситабус които се ползват принципно тръгват от Соренто, и не съм сигурна дали няма да се наложи да сменяте транспорт.
Иначе стискам палци да си намерите изгоден хотел.
 bouquet

# 312
защо не си вземете апартамент , ние така действахме и често излиза по-евтино от хотел, особено за повече хора  Peace

# 313
  • София
Нашата база беше Салерно и изобщо не съжаляваме. Само трансфера до Капри е скъпичък.

# 314
Според мен с бюджет от 150лв за 4 нощувки в Соренто е непосилно да се намери място за отсядане в разгара на сезона.

Имайте предвид обаче, че и ежедневни пътувания от Неапол като оправна точка, не са по-евтин вариант при джобни 200 евро.

Ние отседнахме в Artis Domus, Соренто, прекрасно място и отлична локация. Но е доста над бюджета  Sad

Общи условия

Активация на акаунт